Diyarbakır'da "Medya, İletişim ve Gençlik" Konferansı - Son Dakika
Güncel

Diyarbakır'da "Medya, İletişim ve Gençlik" Konferansı

Diyarbakır\'da "Medya, İletişim ve Gençlik" Konferansı

Diyarbakır Dicle Üniversitesi Medeniyet Kulübü ve Anadolu Gençlik Derneği Üniversite Komisyonu tarafından "Medya, İletişim ve Gençlik" konferansı düzenlendi.

02.12.2016 16:12
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Diyarbakır Dicle Üniversitesi Medeniyet Kulübü ve Anadolu Gençlik Derneği Üniversite Komisyonu tarafından "Medya, İletişim ve Gençlik" konferansı düzenlendi.

Dicle Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Konferans Salonu'nda düzenlenen konferans, Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başladı.

Konferansa katılan Milli Gazete Genel Yayın Yönetmeni Mustafa Kurdaş, medyanın insanlar üzerindeki etkileri hakkında bilgi verdi.

Kurdaş, "Habercilikte, televizyon dünyasında, gazetecilikte ve medya dünyasında objektiflik yoktur. Herkes ama herkes toplum neyi görsün istiyorsa onu verir." dedi.

Aklın ve düşüncenin taca atıldığı bir toplum haline geldikleri benzetmesinde bulunan Kurdaş, medyanın toplum üzerindeki etkisinin tekrarlar oluşturduğunu ve tekrarın çok büyük bir güç olduğunu kaydetti.

Batı medyasının Türk ve Kürt vatandaşları karşı karşıya getirmek için algı operasyonları yaptığını vurgulayan Kurdaş, şöyle konuştu:

"Medya, genellikle bize batılı kavramları emreder ve bunları öğretir. Batılı medya tarafından çocuklarımıza çizgi filmlerle kapitalist döngü aşılanır. Yıkıcı rekabet algısı oluşturulur. Çizgi filmlerinde, başkasının hayatı üzerinde yıkıcı bir hayat kazandırılır. Burada insanca bir yaşam asla olmaz. Bizim televizyon dünyasında hakikaten belirli seviyeye gelmemiz lazım."

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Diyarbakır'da 'Medya, İletişim ve Gençlik' Konferansı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement