Diyarbakır'da Molla Mustafa Barzani'yi Anma Etkinliği Düzenlenecek - Son Dakika
Güncel

Diyarbakır'da Molla Mustafa Barzani'yi Anma Etkinliği Düzenlenecek

Diyarbakır\'da Molla Mustafa Barzani\'yi Anma Etkinliği Düzenlenecek

IKBY Başkanı Mesut Barzani'nin babası Molla Mustafa Barzani, ölümünün 35'inci yıl dönümünde Diyarbakır'da düzenlenecek programda anılacak Kürt Demokrasi Platformu Başkanı Bucak: "Anma etkinliğinin yapılmasında Türkiye'deki demokratikleşme ve çözüm sürecinin önemli etkisinin olduğunu düşünüyorum"

24.02.2014 17:20
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Diyarbakır'da Irak Kürt Bölgesel Yönetimi (IKBY) Başkanı Mesut Barzani'nin babası Molla Mustafa Barzani, ölümünün 35'nci yıl dönümünde düzenlenecek programda anılacak.

ABD'de 35 yıl önce yaşamını yitiren IKBY Başkanı Mesut Barzani'nin babası Molla Mustafa Barzani'yi anmak için Diyarbakır'da Kürt Demokrasi Platformu'nca (KDP) 2 Mart Pazar günü Rönesans Gösteri ve Konferans Salonunda panel geçekleştirilecek. Etkinlikle ilgili Diyarbakır'daki billboardlara üzerinde Molla Mustafa Barzani'nin fotoğrafı yer alan "Ölümsüz Molla Mustafa Barzani'yi anma çağrısı" anlamına gelen Kürtçe afişler asıldı.

Etkinliğe Irak Kürt Bölgesel Yönetimi (IKBY) Temsilcisi Dr. Cafer İbrahim Eminki, Mardin Artuklu Üniversitesi Rektör Yardımcısı ve Yaşayan Diller Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Kadri Yıldırım, Prof. Dr. İsmail Beşikçi ve Yazar Vahdettin İnce ile çok sayıda davetli katılacak.

" Türkiye'deki Kürtlerin gönlünde Molla Mustafa Barzani'nin ayrı bir yeri var"

Kürt Demokrasi Platformu Başkanı Sertaç Bucak, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Molla Mustafa Barzani'nin 35. yıldönümü münasebetiyle etkinlik düzenleyeceklerini belirterek, "Böyle bir anma etkinliğinin yapılmasında Türkiye'de demokratikleşme ve çözüm sürecinin önemli etkisinin olduğunu düşünüyorum" dedi.

Bucak, Türkiye'de Barzani için kamuoyuna bu kadar açık bir şekilde daha önce yansıyan anma etkinliğinin olmadığını ifade ederek, şöyle konuştu:

"Türkiye'deki Kürtlerin gönlünde Molla Mustafa Barzani'nin ayrı bir yeri var. Barzani siyasi görüşü ne olursa olsun bütün Kürtler tarafından benimsenen bir ulusal lider konumundadır. Toplantıda kendisinin yaşamı hakkında İsmail Beşikçi ve Dr. Cafer İbrahim Eminki bilgiler verecek. Bu önemli toplantıya Diyarbakır ve bölgedeki parti ve sivil toplum kuruluşlarını davet ettik. Anma etkinliğinin yapılmasında Türkiye'deki demokratikleşme ve çözüm sürecinin önemli etkisinin olduğunu düşünüyorum." - Diyarbakır

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Diyarbakır'da Molla Mustafa Barzani'yi Anma Etkinliği Düzenlenecek - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement