Diyarbakır'da 'Niçin, Nasıl Kimin İçin Barış Çalıştayı' Düzenlenecek - Son Dakika
Yerel

Diyarbakır'da 'Niçin, Nasıl Kimin İçin Barış Çalıştayı' Düzenlenecek

Diyarbakır\'da \'Niçin, Nasıl Kimin İçin Barış Çalıştayı\' Düzenlenecek

Türkiye Barış Meclisi (TBM) Diyarbakır Girişimi'nin 24 Şubat'ta 'Niçin, nasıl kimin için barış' konulu çalıştay düzenleyeceği belirtildi.

22.02.2013 17:16
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Türkiye Barış Meclisi (TBM) Diyarbakır Girişimi'nin 24 Şubat'ta 'Niçin, nasıl kimin için barış' konulu çalıştay düzenleyeceği belirtildi.

Türkiye Barış Meclisi (TBM) Diyarbakır Girişimi'nin, 24 Şubat'ta Diyarbakır Sümerpark Resepsiyon Salonu'nda düzenleyeceği çalıştay hakkında Güneydoğu Gazeteciler Cemiyeti'nde kahvaltılı basın toplantısı gerçekleştirdi. Girişim adına açıklama yapan Barış Meclisi Diyarbakır Girişimi üyesi Şemsettin Koç, çalıştaya Cengiz Çandar, Mete Çubukçu, Maya Arakon, Celal Başlangıç gibi gazeteciler ile Ahmet Faruk Ünsal ve Celalettin Can gibi insan hakları savunucularının katılacağını aktardı. Çok sayıda din aliminin çalıştaya katılacağını duyuran Koç, çalıştayın "Barış ve dünya deneyimleri" ve "Barışa giden yol ve barışın dili" konu başlıkları ile gerçekleşeceğini belirtti. Türkiye coğrafyasında yaşayan tüm halkların, inançların, grupların, kültürlerin demokratik yaşam koşullarını, insan hak ve özgürlüklerini gerçek anlamda yaşayamadığını söyleyen Koç, bu topraklarda darbelerin, katliamların, sürgünlerin, antidemokratik uygulamaların yaşatıldığını söyledi. Toplumun büyük çoğunluğunun şiddeti, işkenceyi, ölümü ve gözyaşını doğal olaylarmış gibi benimsediğine dikkat çeken Koç, "Toplum öyle bir hale geldi ki, düşmanlıkların, kötülüklerin, kavgaların, savaşların olmadığı, insanların karşılıklı saygı, uyum, hoşgörü, anlayış ve huzur içinde yaşaması olan barış kavramı sanki bölünme, parçalanma, egemenliğin kaybolması şeklinde algılandı. Sistem ve toplumun bu halde olmasında siyasal alanın, sosyal alanın ve ekonomik alanın sorumlulukları mevcuttur" dedi.

Ülkede yaşayanların son 30 yıldır yaşanan çatışmalardan dolayı ölümlere ve kayıplara tahammülü kalmadığına dikkat çeken Koç, Barış Meclisi olarak anaların gözyaşlarına ve ölümlere dur demek istediklerini belirtti. Koç, özelikle son iki aydır yaratılmak istenen diyalogun barışa evirilmesi konusunda herkesi rollerini oynamaya davet etti. Koç, "Yaşanan tüm provokatif eylemler hiçbir şekilde barış ortam yaratma sürecine engel olmamalıdır. Asıl hedef demokrasi, özgürlükler, eşitlik, adalet ve insanca yaşam olmalıdır" şeklinde konuştu. - DİYARBAKIR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Diyarbakır'da 'Niçin, Nasıl Kimin İçin Barış Çalıştayı' Düzenlenecek - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement