Diyarbakır'da Papağan Kurtarma Operasyonu - Son Dakika
Yaşam

Diyarbakır'da Papağan Kurtarma Operasyonu

Diyarbakır\'da Papağan Kurtarma Operasyonu

Diyarbakır’da, ağaçta mahsur kalan bir papağan, Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı itfaiye ekiplerinin uzun uğraşları sonucu kurtarıldı.

14.08.2014 10:24
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Diyarbakır'da, ağaçta mahsur kalan bir papağan, Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi'ne bağlı itfaiye ekiplerinin uzun uğraşları sonucu kurtarıldı. Ağaçtan indirilen papağan Şevket, dakikalarca su içti.

Şehmus Altınbay'a ait 8 aylık Şevket isimli papağan, balkon saçağından ağaçların arasına düşerek mahsur kaldı. Papağanından haber alamayan Altınbay, Şevket isimini seslendirerek papağanına ulaşmaya çalıştı. Altınbay'ın sesini duyan papağan Şevket, çıkardığı ses sonucu bulundu. Ofis Gevran Caddesi'nde ağacın dallarına takılan papağan Şevket'in kurtarılması için Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi'ne ait itfaiye ekiplerine haber verildi. Kısa süre sonra bölgeye gelen itfaiye ekipleri, Şevket'i mahsur kaldığı yerden kurtardı. Papağan şevket kurtarıldıktan sonra dakikalarca su içti.

Papağanın sahibi Şeyhmus Altınbay, Şevket'in uçamadığını, balkondan düştüğünü söyledi. Altınbay, "8 aydır benimle beraber kalıyor. Gittiği zaman çok üzüldüm. Doğada yaşama gibi bir kabiliyeti olmadığı için kendi kendine beslenemez. Bu nedenle çok korkuyordum. Bir başkasının eline geçmiştir diye umuyordum en azından Şevket'e iyi baksın diye. Arkadaşlarımdan biri bu sabah buldu. Ağacın üzerindeymiş 24 saatten fazla aç ve susuz. İtfaiye ekipleriyle görüştüm gerekli izinleri aldım. Şevket'e kavuştum çok mutluyum" dedi. - DİYARBAKIR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yaşam Diyarbakır'da Papağan Kurtarma Operasyonu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement