Diyarbakır'da 'Sağlık İçin Hareket Et' Yürüyüşü - Son Dakika
Sağlık

Diyarbakır'da 'Sağlık İçin Hareket Et' Yürüyüşü

Diyarbakır\'da \'Sağlık İçin Hareket Et\' Yürüyüşü

Diyarbakır Halk Sağlığı Müdürlüğü tarafından 10 Mayıs 'Sağlık için hareket et günü' 'Dünya çölyak günü' ve 'Anneler günü' temalı yürüyüş düzenlendi.

11.05.2015 16:57
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

10 Gözlü Köprüde düzenlenen etkinliğe, Halk Sağlığı Müdürü Doktor Fatih Mehmet Aslan, Halk Sağlığı Müdür Yardımcıları Doktor İnci Sobi Yavaş, Doktor Murat Koç ve Ahmet Nursi Cengiz, Güneydoğu Çölyakla Yaşam Derneği Başkanı Veysi Çoban, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü'ne bağlı Bisiklet Kulübü, Halk Sağlığı Müdürlüğü'nden yetkililer ve çalışanlar katıldı. Katılımcılara fular, şapka, su ve el broşürü dağıtımı yapıldı.

Halk Sağlığı Müdürü Doktor Fatih Mehmet Aslan, yürüyüş ile ilgili konuşma yaparak "Hareketsiz yaşam sadece ülkemizi değil bütün insanlığı tehdit eden önemli bir sağlık problemidir. Kalp-damar hastalıkları, diyabet, hipertansiyon ve kas-iskelet sistemi hastalıkları gibi birçok kronik hastalığın temel nedenleri arasında yetersiz hareket etmek yer almaktadır ve bu hastalıklardan korunmak için düzenli olarak fiziksel aktivite yapmamız gerekmektedir." dedi.

Dünya çölyak günü ile ilgili de konuşan Aslan, "Çölyak hayatınıza engel değildir. Çölyakla mücadele etmenin tek yolu buğday, arpa, çavdar ve yulafta bulunan glutenden uzak sıkı bir diyettir." ifadelerini kullandı.

Son olarak "Anneler Günü" ile ilgili Aslan, şunları söyledi: Annelerimiz, en özel insanlarımız, ne yapsak haklarını ödemenin imkânı yok. Tüm annelerimizin anneler gününü kutlarım."

Kaynak: Temsilci

Son Dakika Sağlık Diyarbakır'da 'Sağlık İçin Hareket Et' Yürüyüşü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement