Diyarbakır'da Sarıkamış Şehitleri İçin Yürüyüş Düzenlendi - Son Dakika
Güncel

Diyarbakır'da Sarıkamış Şehitleri İçin Yürüyüş Düzenlendi

Diyarbakır'da Sarıkamış şehitlerini anma programı kapsamında, "Gençlik Şühedanın İzinde" yürüyüşü düzenlendi.

07.01.2018 12:23
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Diyarbakır'da Sarıkamış şehitlerini anma programı kapsamında, "Gençlik Şühedanın İzinde" yürüyüşü düzenlendi.

Merkez Yenişehir ilçesi Sümer Parkı önünde toplanan aralarında Yenişehir Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Serdar Kartal, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Mehmet Demir, İl Müftüsü Müftü Burhan İşliyen, İl Sağlık Müdürü Mehmet Sait Avar, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Muhsin Eryılmaz, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, öğrenciler ve çok sayıda vatandaş Valilik Binası'na kadar yürüdü.

Türk bayraklarını taşıyan kalabalık, şehitler için okunan duaların ardından dağıldı.

Kaymakam Kartal, gazetecilere yaptığı açıklamada, böyle anlamla bir programda gençlerle bir araya geldiklerini belirterek, gençleri milli manevi değerleriyle en güzel şekilde yetiştirmenin başlıca görevleri olduğunu ifade etti.

Kartal, "Türk milleti çok büyük badireler atlatarak bugünlere gelmiştir. Çanakkale'yi, Kut'ul Amare'yi, Sarıkamış'ı, Süveyş Kanalı'nda ve dünyanın dört bir yanında kanlarını akıtmış dedelerimizin şehadet şerbetlerini içtiklerini ve bize bu memleketi hediye ettiklerini bilmek çok önemli." diye konuştu.

Bütün katılımcılara teşekkürlerini ileten Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Demir de "Bugün Diyarbakır ecdanı yad ediyor. Ecdadımız geçmişte canını feda ederek, bugün yaşamamızın temel sebebi olmuşlardır." dedi.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Diyarbakır'da Sarıkamış Şehitleri İçin Yürüyüş Düzenlendi - Son Dakika

  • Balıkesir Susurluk'ta Uyuşturucu Operasyonu: 7 Zanlı Gözaltına Alındı
    17:00 Balıkesir Susurluk'ta Uyuşturucu Operasyonu: 7 Zanlı Gözaltına Alındı

    Balıkesir'in Susurluk ilçesinde, jandarma tarafından yapılan operasyonda uyuşturucu imal ve ticareti suçunu işlediği tespit edilen 7 zanlı gözaltına alındı. Operasyonda, kokain, sentetik uyuşturucu, esrar ve diğer uyuşturucu malzemeleri ile suç geliri ele geçirildi.

  • Edirne Belediye Başkan Adayları Seçim Çalışmalarına Devam Ediyor
    16:59 Edirne Belediye Başkan Adayları Seçim Çalışmalarına Devam Ediyor

    Cumhur İttifakı adayı Belgin İba, Edirne Belediyesi müdürlüklerini ziyaret ederek çalışanlarla sohbet etti. Ayrıca çiftin nikah merasimine katılan İba, genç çifte mutluluk diledi. CHP adayı Filiz Gencan Akın ise basın mensuplarıyla buluşarak soruları yanıtladı ve vatandaşlarla buluşmaya devam edeceğini belirtti. İYİ Parti adayı Hamdi Sedefçi ise sosyal medya aracılığıyla projelerini vatandaşlara anlattı ve gençlere müzik ve video dünyasına adım atmaları için fırsat vereceklerini söyledi.

  • Mansur Yavaş, Beypazarı'nda seçim çalışmalarına devam etti
    16:59 Mansur Yavaş, Beypazarı'nda seçim çalışmalarına devam etti

    Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı ve CHP'nin Büyükşehir Belediye Başkan adayı Mansur Yavaş, Beypazarı ilçesinde düzenlenen mitingde konuşarak, Ankara'nın tüm ilçelerine hizmetlerinin süreceğini ve CHP'nin Beypazarı Belediye Başkan adayı Özer Kasap'a destek istedi.

  • Çanakkale'de Seçim Güvenlik Toplantısı Yapıldı
    16:59 Çanakkale'de Seçim Güvenlik Toplantısı Yapıldı

    Çanakkale'de, 31 Mart Mahalli İdareler Genel Seçimleri öncesi yapılan seçim güvenlik toplantısında, merkez ve ilçelerde alınacak önlemler görüşüldü. Toplantıda, vatandaşların huzur ve güvenle oy kullanabilmeleri için 132 bina ve 890 sandık için toplam 1440 personel ve 59 ekip görev yapacak.

  • Mersin Büyükşehir Belediyesi Üniversite Öğrencilerine Öğrenim Yardımı Yatırdı
    16:58 Mersin Büyükşehir Belediyesi Üniversite Öğrencilerine Öğrenim Yardımı Yatırdı

    Mersin Büyükşehir Belediyesi, üniversite öğrencilerine yönelik öğrenim yardımının 4'üncü ödemesi ile Halk Kart'ın mart ayı tutarlarını hesaplara yatırdı. Toplamda 23 milyon 352 bin 600 TL öğrenim yardımı ödemesi yapıldı.

  • Malatya'da Depremzedelere Sıfır Atık Etkinliği
    16:57 Malatya'da Depremzedelere Sıfır Atık Etkinliği

    Malatya'da Uluslararası Sıfır Atık Günü dolayısıyla konteyner kentte depremzede çocuklara etkinlik düzenlendi. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğü tarafından gerçekleştirilen etkinlikte, çocuklara oyun alanları kuruldu, el sanatları atölyelerinde takılar yapılarak hediye edildi. Ayrıca pamuk şeker ikramı yapıldı ve gösteriler sunuldu. Sıfır Atık Bilgi Yarışması'nda dereceye giren çocuklara ödüller verildi. Programa katılan Malatya Valisi Ersin Yazıcı da çocuklarla oyun oynadı.

  • Kayseri'de polis operasyonunda 24 kişiye işlem yapıldı
    16:57 Kayseri'de polis operasyonunda 24 kişiye işlem yapıldı

    Kayseri'de polis, kumar oynatıldığını tespit ettiği 4 iş yerine operasyon düzenledi. Operasyonlarda 24 kişiye işlem yapıldı. 4 kişiye adli, 20 kişiye idari işlem uygulandı ve 124 bin 900 lira idari para cezası kesildi. Ayrıca, kumar masalarında kullanılan 420 pul ve 300 lira da el konuldu. Ruhsatsız faaliyet gösteren bir mekan ise süresiz kapatıldı.

  • BBP Kütahya İl Başkanı Mustafa Gökdere, AK Parti Belediye Başkan Adayı Kamil Saraçoğlu'nu destekleyeceklerini açıkladı
    16:57 BBP Kütahya İl Başkanı Mustafa Gökdere, AK Parti Belediye Başkan Adayı Kamil Saraçoğlu'nu destekleyeceklerini açıkladı

    Büyük Birlik Partisi (BBP) Kütahya İl Başkanı Mustafa Gökdere, 31 Mart yerel seçimlerinde Kütahya merkezde AK Parti Belediye Başkan Adayı Kamil Saraçoğlu'nu destekleyeceklerini duyurdu. Gökdere ve Saraçoğlu, ortak basın açıklaması yaparak desteklerini belirtti.

  • Erdoğan, miting sonrası Murat Kurum'u sahneye çağırdı, görevli uyardı: Efendim onlar Sancaktepe'de
    16:50 Erdoğan, miting sonrası Murat Kurum'u sahneye çağırdı, görevli uyardı: Efendim onlar Sancaktepe'de

    Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Sultanbeyli'deki AK Parti mitinginde, İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkan adayı Murat Kurum'u sahneye çağırdı. Ancak Kurum'un Sancaktepe'deki mitingde olduğu ortaya çıkınca Erdoğan şaşkınlık yaşadı.


Advertisement