Diyarbakır'da Tarihi Eser Kaçakçıları Suç Üstü Yakalandı - Son Dakika
3.Sayfa

Diyarbakır'da Tarihi Eser Kaçakçıları Suç Üstü Yakalandı

Diyarbakır'da tarihi eser kaçakçıları suç üstü yakalandıDİYARBAKIR - Diyarbakır İl Jandarma Komutanlığı ekipleri tarafından yapılan bir operasyonla tarihi eser kaçakçılığı yapan 2 şüpheli 28 adet Roma ve Bizans dönemine ait gümüş ve bronz sikke, 1 adet insan figürlü minyatür heykel, 1 adet...

31.10.2018 19:28
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Diyarbakır'da tarihi eser kaçakçıları suç üstü yakalandı

DİYARBAKIR - Diyarbakır İl Jandarma Komutanlığı ekipleri tarafından yapılan bir operasyonla tarihi eser kaçakçılığı yapan 2 şüpheli 28 adet Roma ve Bizans dönemine ait gümüş ve bronz sikke, 1 adet insan figürlü minyatür heykel, 1 adet kartal figürlü minyatür heykel, 1 adet bileklik, 1 adet yüzük, 2 adet mühür ve 23 adet obje olmak üzere toplam 57 parça tarihi eseri satmaya çalışırken suç üstü yakalandı.

Diyarbakır Valiliğinden yapılan açıklamada Diyarbakır İl Jandarma Komutanlığı KOM Şube Müdürlüğü tarafından yapılan istihbari çalışmalar neticesinde, 2 şüpheli şahsın elinde bulundurdukları Roma dönemine ait heykel, kolye, bileklik ve sikkelerden oluşan tarihi eserleri satmak için alıcı aradıkları yönünde bilgi elde edilmesi üzerine operasyon yapıldığı belirtildi. Açıklamada, "Cumhuriyet Başsavcılığından alınan kararlar doğrultusunda 31 Ekim 2018 Çarşamba günü Diyarbakır il merkezinde icra edilen operasyonda; bahse konu şüpheli şahıslar tarihi eserleri satmaya çalıştıkları esnada suçüstü yakalanmış, yanlarında bulunan 28 adet Roma ve Bizans dönemine ait gümüş ve bronz sikke, 1 adet insan figürlü minyatür heykel, 1 adet kartal figürlü minyatür heykel, 1 adet bileklik, 1 adet yüzük, 2 adet mühür ve 23 adet obje olmak üzere toplam 57 parça tarihi eser ele geçirilmiştir. Olayla ilgili olarak Cumhuriyet Başsavcılığına bilgi verilmesi ve alınan talimat uyarınca, ele geçirilen tarihi eserler muhafaza altına alınmış, olayla iltisaklı 2 şüpheli gözaltına alınmıştır. Halkımızın huzur ve güvenliğinin sağlanmasına yönelik yürütülen adli ve mülki görevlere artan bir azim ve kararlılıkla aralıksız olarak devam edilmektedir" denildi.

(İHA-AKK-Y)

Diyarbakır\'da Tarihi Eser Kaçakçıları Suç Üstü Yakalandı
Kaynak: İHA

Son Dakika 3.Sayfa Diyarbakır'da Tarihi Eser Kaçakçıları Suç Üstü Yakalandı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement