Diyarbakır'da Tiyatro Festivali Atölyelerinden 148 Kişi Faydalandı - Son Dakika
Güncel

Diyarbakır'da Tiyatro Festivali Atölyelerinden 148 Kişi Faydalandı

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanlığının, "Tiyatro Doğudan Yükseliyor" sloganıyla ilkini düzenlediği 1.

01.06.2018 14:40
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanlığının, "Tiyatro Doğudan Yükseliyor" sloganıyla ilkini düzenlediği 1. Şehir Tiyatroları Festivali kapsamında uzman eğitmenler tarafından açılan Oyunculuk, Dans ve Karagöz Hacivat Gölge Tasvirleri Atölyeleri'nden toplam 148 kişi faydalandı.

Kültür ve Kongre Merkezi'nde gerçekleşen atölyelerde öğrenciler 3 gün ikişer saatten olmak üzere toplam 6 saat eğitim aldı.

3 gün süren atölyede öğrenciler, tiyatro sanatı ile ilgili aldıkları teorik bilgileri uygulama şansı yakaladı.

Öğrenciler, temel oyunculuk, diyafram, diksiyon, kondisyon, rol çözümleme, algı ve dikkat üzerine eğitim aldı. Oyunculuk Atölyesi'ne özellikle lise ve üniversite öğrencileri ilgi gösterdi.

Eğitimleri tamamlanan oyunculuk, dans, karagöz ve hacivat gölge tasvirleri atölyeleri dışında 1. Şehir Tiyatroları Festivali kapsamında hafta sonu Drama Atölyesi açılacak.

Ayrıca tiyatro sanatı ile ilgili Kültür ve Kongre Merkezi'nde çeşitli söyleşiler gerçekleştirilecek.

Açılan atölyelere özellikle gençlerin ilgi göstermesini oldukça olumlu bulan atölye eğitmenleri yapılan organizasyon ve festivalden dolayı Diyarbakır Büyükşehir Belediyesine teşekkür etti.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Diyarbakır'da Tiyatro Festivali Atölyelerinden 148 Kişi Faydalandı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement