Diyarbakır'da Toplu Temel Atma Töreni - Son Dakika
Politika

Diyarbakır'da Toplu Temel Atma Töreni

Diyarbakır\'da Toplu Temel Atma Töreni

Başbakan Binali Yıldırım, "15 Temmuz FETÖ kanlı darbe girişimini bastıran bu millet, şunu iyi gördü, FETÖ, PKK'nın değirmenine su taşıyor.

04.09.2016 17:19
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Başbakan Binali Yıldırım, "15 Temmuz FETÖ kanlı darbe girişimini bastıran bu millet, şunu iyi gördü, FETÖ, PKK'nın değirmenine su taşıyor. PKK da FETÖ'nün değirmenine su taşıyor. Bunların akıl hocası aynıdır. Birisi Pensilvanya'dan emir alıyor diğeri Kandil'den emir alıyor." dedi.

Başbakan Yıldırım, Diyarbakır Valiliği önünde düzenlenen toplu temel atma töreninde konuştu.

Tarih, medeniyet, ilim ve kardeşlik şehri Diyarbakır'ı ve gençleri selamlayan Yıldırım, Diyarbakır'ın, Hevsel Bahçeleri, surları, sarayları, camileri, havraları, hanları, hamamları ile Türkiye'nin güzelliklerine sahip en güzel köşelerinden biri olduğunu belirtti.

Diyarbakır'ın aynı zamanda Mekke ve Medine'den sonra en çok sahabe kabrinin bulunduğu şehir olduğuna işaret eden Yıldırım, "Diyarbakır, Peygamberimizin mübarek simasını görmüş, ona yoldaşlık yapmış 41 sahabeye de ev sahipliği yapmaktadır. Bu güzel şehrimizde yatan peygamberleri, sahabeyi kiramı, rahmetle minnetle yad ediyorum. Allah hepimizi onların yolundan ayırmasın. Medeniyet şehrinin, tarih şehrinin, ilim şehrinin, kardeşlik şehrinin bu güzel insanlarını yürekten selamlıyorum." ifadelerini kullandı.

Yeni bir sayfa açtıklarını dile getiren Yıldırım, "Yeni sayfayı 15 Temmuz'da FETÖ'ye karşı ay yıldızlı bayraklarıyla Diyarbakır'dan Edirne'ye, Sinop'tan Hatay'a meydanları dolduran, darbecilere göğsüyle siper olan, canını seve seve veren ve Türkiye'yi, Türkiye'nin geleceğini kurtaran siz değerli vatandaşlarımızla açıyoruz. Mardinkapı ruhu, Dağkapı ruhu, Urfakapı ruhu, Simarkapı ruhu, Oğrunkapı ruhu, Yenikapı'yla buluşuyor, Yenikapı'yla kucaklaşıyor." diye konuştu.

Diyarbakırlıların günlerce İstasyon Meydanı'nda demokrasi nöbeti tuttuğunu hatırlatan Yıldırım, şöyle devam etti:

"Ülkemize, vatanımıza, demokrasimize sahip çıktınız. Diyarbakır İstasyon Meydanı, İstanbul Taksim Meydanı'yla, İzmir Konak Meydanı'yla, Ankara Kızılay Meydanı'yla Van, Şanlıurfa, Malatya, Yozgat, Trabzon, Konya meydanlarıyla yürek yüreğe, omuz omuza kenetlendi. Kardeşliğimize, birliğimize, beraberliğimize sahip çıktınız. Hepinize çok teşekkür ediyorum. 15 Temmuz'da, Türkiye'nin bütünlüğünden yana güçlü bir irade ortaya koydunuz. Ay yıldızlı bayrağınıza, halkın seçtiği cumhurbaşkanınıza, halkın seçtiği Recep Tayyip Erdoğan'a sahip çıktınız."

"FETÖ toplumsal barışı, kardeşliği kendince yok edeceğini zannetti"

Yıldırım, 15 Temmuz'u, "81 vilayetin yüreklerinin birlikte attığı gün" olarak nitelendirerek, şunları söyledi:

"Bir kez daha kardeş olmanın, bir olmanın, beraber olmanın ne demek olduğunu bütün dünyaya Diyarbakır'dan gösterdiniz. Sağ olun, var olun. 'Bütün darbecilere, bölücü PKK terör örgütüne, DAEŞ'e karşı biriz, beraberiz, Türkiye'yi böldürtmeyiz.' dediniz. Sağ olun, var olun. Demokrasimize, hukuk devletimize, milli iradeye hep birlikte destek çıktık. FETÖ toplumsal barışı, kardeşliği kendince yok edeceğini zannetti. Askerin, polisin, bürokrasinin her tarafına bir mikrop gibi sızdı. Militanlarıyla nifak sokmaya çalıştı. Şimdi görüyoruz ki kardeşliğimiz, birliğimiz, beraberliğimizin en büyük düşmanı PKK'dır, FETÖ'dür. PKK'nın en büyük destekçisi FETÖ. İkisinin de amacı Kürt ve Türk kardeşlerini hedef alıp, çatışma çıkarmak. Bu alçakça işbirliğini bozan, Türk-Kürt kardeşliğini binlerce yıldır gönül bağıyla devam ettiren milletimize teşekkür ediyorum."

FETÖ'nün suçüstü yakalanmasının, Kürt vatandaşlarının hakları açısından da tarihi bir fırsat olduğuna dikkati çeken Başbakan Binali Yıldırım, şunları kaydetti:

"FETÖ'nün militanları artık Doğu'nun, Güneydoğu'nun kalkınması için attığımız adımları engelleyemeyecekler. 15 Temmuz'dan sonra PKK kanlı yüzünü bir daha gösterdi. Masum insanların kanını dökmüş ve bütün milletimize acı yaşatmıştır. 15 Temmuz FETÖ kanlı darbe girişimini bastıran bu millet, şunu iyi gördü; FETÖ, PKK'nın değirmenine su taşıyor. PKK da FETÖ'nün değirmenine su taşıyor. Bunların akıl hocası aynıdır. Birisi Pensilvanya'dan emir alıyor diğeri Kandil'den emir alıyor. Ancak bu millet, büyük millet. Ne FETÖ'ye ne PKK'ya, bölücülere bu memleketi bırakır mıyız? Diyarbakır izin verir mi?

Bu şanlı milleti kimsenin bölmeye, parçalamaya gücü yetmeyecektir. Siz sadece FETÖ'ye değil Diyarbakır'da, Silvan'da, Cizre'de, Şırnak'ta, Silopi'de, Nusaybin'den, Dargeçit'te, Yüksekova'da hendek kazdıranlara, halkı isyana davet edenlere gereken cevabı verdiniz mi? Allah sizden razı olsun. Bunun için sizlere 79 milyon adına teşekkür ediyorum."

(Sürecek)

Kaynak: AA

Son Dakika Politika Diyarbakır'da Toplu Temel Atma Töreni - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement