Son dakika haberleri! Diyarbakır'da yüz yüze eğitim kontrollü başladı - Son Dakika
Güncel

Son dakika haberleri! Diyarbakır'da yüz yüze eğitim kontrollü başladı

Son dakika haberleri! Diyarbakır\'da yüz yüze eğitim kontrollü başladı

Son dakika gündem haberine göre DİYARBAKIR'da, 2020-2021 yılının ilk yüz yüze eğitimi koronavirüs tedbirleri kapsamında kontrollü şekilde başladı.

21.09.2020 13:32  Güncelleme: 14:02
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

DİYARBAKIR'da, 2020-2021 yılının ilk yüz yüze eğitimi koronavirüs tedbirleri kapsamında kontrollü şekilde başladı. Dersi biten öğrenciler, tedbirler nedeniyle okul dışında bekleyen ailelerine sırayla teslim edildi.

2020-2021 eğitim ve öğretim yılının başlamasıyla birlikte okullar, ana sınıfı ve ilkokul birinci sınıf öğrencilerinin uyum eğitimlerini gerçekleştirmek üzere kapılarını açtı. Diyarbakır'da da çocuklar bu sabah ilk derslerine katılmak üzere aileleriyle birlikte okula geldi. Öğrenciler, okul girişinde görevlilerce ateşleri ölçüldükten sonra sınıflara alındı. Önlemler kapsamında öğrenciler dışında kimsenin sınıflara girmesine izin verilmedi. 'KİMSENİN SINIFLARA ALINMAMASI GÜZEL BİR UYGULAMA'Sabah saatlerinde çocuklarını Yenişehir İlkokulu'na getiren veliler, ders bitimine kadar okul dışında bekledi. Okulun ilk günü olmasından dolayı tedirgin olduklarını anlatan velilerden Ömer Doğan, "İnşallah pandemi sürecinde okullarda tedbirler alınmıştır. Biz de duruma bakıp ona göre tedbirlerimizi alacağız" dedi.Velilerden Mehmet Ali Erkek ise "Okulun ilk gününde çocuklarımız getirdik. Sınıf mevcutları az. Bizim için önemli olan pandemi döneminde okullarda tedbirlerin alınmasıdır. Okullara öğrenciler dışında kimsenin alınmaması da güzel bir uygulama. Hiç bir veli içeri giremiyor" diye konuştu.DERSİ BİTEN ÖĞRENCİ SIRAYLA AİLESİNE TESLİM EDİLDİ

Yenişehir İlkokulu'nda yüz yüze eğitimin verildiği ilk günün ders bitiminde öğrenciler, sosyal mesafe kapsamında bahçeye getirilerek, dışarıda bekleyen ailelerine sırayla teslim edildi.


Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Son dakika haberleri! Diyarbakır'da yüz yüze eğitim kontrollü başladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Kütahya'da Silahlı Kavga: 1 Yaralı
    15:06 Kütahya'da Silahlı Kavga: 1 Yaralı

    Kütahya'nın Tavşanlı ilçesinde iki grup arasında çıkan silahlı kavgada 1 kişi yaralandı. Kavga anı güvenlik kamerası tarafından kaydedildi. Yaralı kişi hastaneye kaldırıldı, diğer şüpheliler ise gözaltına alındı.

  • Malatya'da Sahte Doktor Suçüstü Yakalandı
    15:05 Malatya'da Sahte Doktor Suçüstü Yakalandı

    Malatya'da yabancı uyruklu bir şahıs, kendisini doktor olarak tanıtarak yine yabancı uyruklu kişileri muayene ederken suçüstü yakalandı. Sahte doktorun evinde yapılan aramalarda çeşitli tıbbi malzemeler ve ilaçlar ile büyük miktarda para ele geçirildi. Olayla ilgili soruşturma başlatıldı.

  • Murat Kurum: İstanbul'da raylı sistem uzunluğunu 40,6 km uzatarak 4 yeni hattı hizmete alacağız
    15:05 Murat Kurum: İstanbul'da raylı sistem uzunluğunu 40,6 km uzatarak 4 yeni hattı hizmete alacağız

    Cumhur İttifakı'nın İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı Murat Kurum, İstanbul'da raylı sistem uzunluğunu 40,6 km uzatarak 4 yeni hattı hizmete alacaklarını açıkladı. Kurum, ayrıca trafik sorununu çözmek, konut ve dönüşüm projelerini hayata geçirmek, ulaşımı kolaylaştırmak gibi birçok acil eylem planını da duyurdu.

  • Tokat'ın Bağtaşı köyü yeniden belde statüsüne kavuştu
    15:03 Tokat'ın Bağtaşı köyü yeniden belde statüsüne kavuştu

    Tokat'ın Almus ilçesine bağlı Bağtaşı köyü, hukuki süreç sonucunda belde statüsüne geri döndü. Nüfusunun az olması nedeniyle 2014'te belde statüsünü kaybeden köy, muhtar Mustafa Karadağ tarafından başlatılan hukuki süreç sonucunda tekrar belde statüsüne kavuştu. Yeniden belde statüsüne kavuşan Bağtaşı'da geçici belediye başkanı olarak Almus Kaymakamı Emre Çömen görevlendirildi.

  • Gaziantep Ticaret Odası Mart Ayı Meclis Toplantısı Gerçekleştirildi
    15:03 Gaziantep Ticaret Odası Mart Ayı Meclis Toplantısı Gerçekleştirildi

    Gaziantep Ticaret Odası'nın Mart ayı olağan meclis toplantısı, geniş katılımla gerçekleştirildi. Toplantıda, ticari hayatı etkileyen sorunlar ve çözüm önerileri tartışıldı.

  • Cumhurbaşkanı Erdoğan: Bursa ile bağlarımızı güçlendiriyoruz
    15:02 Cumhurbaşkanı Erdoğan: Bursa ile bağlarımızı güçlendiriyoruz

    Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, Bursa'da düzenlenen mitingde yaptığı konuşmada, Bursa'nın tarihi ve ekonomik önemine vurgu yaparak, Türkiye Yüzyılı'na Bursa ile hazırlandıklarını belirtti. Erdoğan, Bursa'nın emeğin, alın terinin, üretimin şehri olduğunu ifade etti.

  • A Milli Kadın Futbol Takımı İsviçre ve Macaristan maçlarının aday kadrosu açıklandı
    15:02 A Milli Kadın Futbol Takımı İsviçre ve Macaristan maçlarının aday kadrosu açıklandı

    A Milli Kadın Futbol Takımı'nın 2025 Avrupa Şampiyonası Elemeleri B Ligi 1. Grup'ta oynayacağı İsviçre ve Macaristan maçlarının aday kadrosu ve programı açıklandı.

  • Çorum'da öğrenci servisi ile otomobilin çarpıştığı kazada 15'i öğrenci 16 kişi yaralandı
    14:59 Çorum'da öğrenci servisi ile otomobilin çarpıştığı kazada 15'i öğrenci 16 kişi yaralandı

    Çorum'un Gülabibey Mahallesi'nde meydana gelen trafik kazasında, Şükriye Ç. idaresindeki otomobil ile öğrenci servis minibüsü çarpıştı. Kazada, 15'i öğrenci olmak üzere toplam 16 kişi yaralandı. Olay yerine çok sayıda ambulans ve polis ekibi sevk edildi. Yaralılar, Hitit Üniversitesi Erol Olçok Eğitim ve Araştırma Hastanesi ile kentteki özel bir hastaneye kaldırıldı. Yaralıların durumlarının iyi olduğu belirtildi.


Advertisement