DİYARBAKIR'DA ZORLU EĞİTİMİ TAMAMLAYAN 'YUNUS' POLİSLERİ, MEZUN OLDU - Son Dakika
Güncel

DİYARBAKIR'DA ZORLU EĞİTİMİ TAMAMLAYAN 'YUNUS' POLİSLERİ, MEZUN OLDU

DİYARBAKIR'da, motosikletli 'Yunus' polis timlerinin 6'ncı dönem eğitimini başarıyla bitiren, 3'ü kadın 17 personel mezun oldu.

23.04.2022 12:28  Güncelleme: 13:25
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

DİYARBAKIR'da, motosikletli 'Yunus' polis timlerinin 6'ncı dönem eğitimini başarıyla bitiren, 3'ü kadın 17 personel mezun oldu. Mezuniyet töreninde motosikletleriyle 'ay- yıldız' ve akrobatik hareketler yapan polislerin gösterisi ilgi gördü.

Motosikletli 'Yunus' polis timlerinin Diyarbakır'da 6'ncı dönem eğitimini başarıyla bitiren, 3'ü kadın 17 personel için tören düzenlendi. Kayapınar ilçesindeki törene Vali Münir Karaloğlu, Jandarma Bölge Komutanı Tümgeneral Fuat Güney, İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Gökhan Çiloğlu, İl Emniyet Müdürü Hüseyin Aşkın ve yardımcıları ile mezun olan polisler katıldı. Tören, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı. 'Yunus'ların motosikletleriyle yaptıkları 'ay yıldız? ve akrobatik hareketler izleyenlerden alkış aldı. Törenin ardından polislere sertifikaları verilerek, hatıra fotoğrafı çekildi.

'AMANSIZ MÜCADELEMİZ DEVAM EDECEK'

Törende konuşan Vali Münir Karaloğlu, Diyarbakır'ın son 40 yılın en huzurlu ve güvenli dönemini yaşadığını belirterek, Kolluk kuvvetlerimizin, jandarmamızın, polisimizin, askerimizin, istihbarat teşkilatımızın çok büyük fedakarlıkları var. Şehitlerimiz ve gazilerimiz oldu ama bugün hem Türkiye'nin diğer şehirlerinde hem Diyarbakır'da bir huzurumuz var. Diyarbakır'a dışarıdan bakanlar bunu görebiliyor mu Algımız düzeldi mi Buna 'evet' demek çok mümkün değil. Hala algımızda problem var. O zaman bizim daha çok çalışmamız lazım. Yapacağımız çok iş var. Şimdi terörde bir yere geldik. Son dönemde emniyet ve jandarmanın üzerinde ağırlıkla durduğu bir uyuşturucuyla mücadele var. 'Narko alan' projesi Türkiye'de ödül alan projelerimizden bir tanesi ama sadece alanda değil, ekim alanlarında jandarmamız her sene milyonlarca kök keneviri kaynağında bulup imha ediyor. Amansız mücadelemiz devam edecek dedi.

'DİYARBAKIR TÜRKİYE'NİN EN GÜVENLİ BÜYÜK KENTLERİNDEN'

İl Emniyet Müdürü Hüseyin Aşkın da özellikle dar sokaklarda motosikletli polislere çok ihtiyaç olduğunu dile getirerek, Nerede, ne saatte ve nasıl olmamız lazım ki biz bunun parçalarından birini hepinizin bildiği gibi 'Narko alan Diyarbakır' projesinde yaptık. Bu proje Türkiye'nin en başarılı güvenlik projesi seçildi ama bunun yetmeyeceğini biz biliyoruz. Hala hali hazırda özellikle Sur, Bağlar, Yenişehir, Şehitlik ve Kayapınar'ın belli bölgelerinde sıkışık sokaklarda, dar alanlarda motosikletli polislerimize çok ihtiyacımız var. Güvenlik konseptimizin en önemli ayaklarından biri de yunus polislerimizin sayısını 60'a çıkarmak. Şahinlerin de sayısını 20'ye kadar çıkarmak. Öyle olduğu zaman yani en yoğun saatlerde Diyarbakır'da biz 65 polis motosikletiyle görev yaptığımızda bundan kastımız şu, biz Diyarbakır'da bir kadının, yardıma ihtiyaç duyan bir mağdurun yanında 4 dakikadan daha kısa sürede bulunmak istiyoruz. Şimdi bu süremiz 5 dakika civarında. Ama bunu 4 dakikaya indirdiğimizde dünya standartlarında daha üstüne çıkmış olacağız. Yunus polislerimizle şüpheli yakalamalarımızda yüzde binin üzerinde artış sağladık. Ateşli silah yakalamalarımız yüzde yüz elinin üzerinde arttı. Uyuşturucu yakalamalarımız özellikle uyuşturucu kullanım alanında yüzde bin 190 arttı. Bu geçtiğimiz 6 aylık 'Narko alan' projesinde yunus polislerimizin doğru yerde konuşlanmasıyla birlikte, Diyarbakır Türkiye'nin en güvenli büyük kentlerinden biri haline geldi. Arkadaşlarımız büyük bir emek veriyor. Büyük bir gayret içerisindeyiz, gece-gündüz her yerdeyiz diye konuştu.

DİYARBAKIR\'DA ZORLU EĞİTİMİ TAMAMLAYAN \'YUNUS\' POLİSLERİ, MEZUN OLDU
Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel DİYARBAKIR'DA ZORLU EĞİTİMİ TAMAMLAYAN 'YUNUS' POLİSLERİ, MEZUN OLDU - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Kulu'da 20 günlük bebek hayatını kaybetti
    15:54 Kulu'da 20 günlük bebek hayatını kaybetti

    Konya'nın Kulu ilçesinde annesi tarafından hareketsiz bulunan 20 günlük bebek, yapılan müdahalelere rağmen kurtarılamadı. Bebeğin ölüm sebebi Ankara Adli Tıp Kurumu tarafından belirlenecek.

  • Trabzon'da İlk ve Ortaokul Öğrencilerine Akıl ve Zeka Oyunları Yarışması
    15:53 Trabzon'da İlk ve Ortaokul Öğrencilerine Akıl ve Zeka Oyunları Yarışması

    Trabzon'un Of ilçesinde düzenlenen '6. Akıl ve Zeka Oyunları' yarışması, İsmail Yıldırım İlkokulu'nda final müsabakalarıyla sona erdi. Kaymakam Yiğit Yaşar Demirer, İlçe Milli Eğitim Müdürü İdris Kabahasanoğlu ve 28 Şubat İlkokulu Müdürü Abdullah Hacıömeroğlu, dereceye giren öğrencilere ödüllerini takdim etti. Öğrenciler, ilerleyen tarihlerde yapılacak olan il elemelerine katılacaklar.

  • Konya'da Zirai İlaçlama Yapan Kişi Zehirlenerek Hastanelik Oldu
    15:52 Konya'da Zirai İlaçlama Yapan Kişi Zehirlenerek Hastanelik Oldu

    Konya'nın Karapınar ilçesinde bir kişi, rüzgarlı havada tarlasında zirai ilaçlama yaparken zehirlenerek hastaneye kaldırıldı. İhbar üzerine olay yerine gelen sağlık ekipleri tarafından ilk müdahalesi yapılan kişi, Karapınar Devlet Hastanesinde tedavi altına alındı. Olayla ilgili soruşturma başlatıldı.

  • Mersin'de PTT 52. Balkan Ülkeleri Postacı Yürüyüş Yarışması Bölge Seçmeleri Gerçekleştirildi
    15:50 Mersin'de PTT 52. Balkan Ülkeleri Postacı Yürüyüş Yarışması Bölge Seçmeleri Gerçekleştirildi

    Mersin'de düzenlenen PTT 52. Balkan Ülkeleri Postacı Yürüyüş Yarışması Bölge Seçmeleri'ne 124 personel katıldı. Yarışmalarda erkekler ve kadınlar kategorisinde dereceye girenler Türkiye Geneli Eleme Yarışması'na katılma hakkı kazandı. Mersin PTT Başmüdürü Recep Öztürk, etkinliğin sosyal dayanışmayı arttırdığını ve sportmenlik ruhunu geliştirdiğini belirtti.

  • İsrail'in Lübnan'a düzenlediği hava saldırılarında bir sivil yaralandı
    15:48 İsrail'in Lübnan'a düzenlediği hava saldırılarında bir sivil yaralandı

    Lübnan'ın doğusuna ve güneyine düzenlenen İsrail hava saldırılarında bir sivil yaralanırken, çok sayıda ev yıkıldı.

  • Karabük'te kaza yapan otomobil sitenin duvarında asılı kaldı
    15:48 Karabük'te kaza yapan otomobil sitenin duvarında asılı kaldı

    Karabük'ün Şirinevler Mahallesi'nde meydana gelen trafik kazasında, 78 AZ 229 ve 54 AIT 676 plakalı otomobiller çarpıştı. Çarpışmanın etkisiyle savrulan 78 AZ 229 plakalı otomobil, çevredeki bir sitenin bahçe duvarında asılı kaldı. Kazada yaralanan olmazken, olay güvenlik kamerası tarafından kaydedildi.

  • Adıyaman Belediye Başkanı 'Altın İğne' projesinin açılışını gerçekleştirdi
    15:46 Adıyaman Belediye Başkanı 'Altın İğne' projesinin açılışını gerçekleştirdi

    Adıyaman Belediye Başkanı Abdurrahman Tutdere, kadınların tekstil sektöründe istihdam edilmesini sağlayacak olan 'Altın İğne' projesinin açılışını gerçekleştirdi. Belediye Başkanı olarak ilk açılışını gerçekleştiren Tutdere, 'Adıyaman Belediyesi olarak projelerimizle kadınlarımızın yanında olacağız' dedi.


Advertisement