Diyarbakır'daki Cinayet Davası - Son Dakika
Güncel

Diyarbakır'daki Cinayet Davası

Diyarbakır\'daki Cinayet Davası

Diyarbakır'da "farklı cinsel eğilimleri" olduğu iddiasıyla babası ve 2 amcası tarafından öldürüldüğü ileri sürülen Roşin Ç.ile ilgili davaya devam edildi

15.08.2013 14:11
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Diyarbakır'da "farklı cinsel eğilimleri" olduğu iddiasıyla babası ve 2 amcası tarafından öldürüldüğü ileri sürülen Roşin Ç. ile ilgili davaya devam edildi.

Diyarbakır 3. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmaya, öldürülen Roşin Ç'nin annesi Gülten Ç, tutuklu sanıklardan babası M.Ç, amcaları M.A.Ç. ve Ş.Ç., avukatları ile davaya müdahil olma talepleri kabul edilen Sosyal Politikalar Cinsiyet Kimliği ve Cinsel Yönelim Çalışmaları Derneği'nin avukatı Fırat Söyle katıldı.

Avukat Fırat Söyle söz alarak, suçtan zarar gören ve davaya katılmalarına karar verilen Gülten Ç, Rojda Ç. ve Sabri Ç'nin önceki celsede şikayetlerinden vazgeçip sanıkların serbest bırakılması yönünde taleplerde bulunduklarını hatırlattı ve kendilerinin sanıklardan şikayetçi olduklarını, tutukluluk hallerinin devamına karar verilmesini istediklerini belirtti.

Maktulün annesi Gülten Ç. de, olayın kaza neticesinde meydana geldiğini savunup, bu nedenle şikayetçi olmadığını belirterek "Olay kaza olmasaydı şikayetimi sürdürürdüm. Bir babanın çocuğunu kasten öldürmesi söz konusu olamaz. Aile olarak mağdur durumdayız. Kızım şu anda eşim ve amcalarının cezaevinde olmasından dolayı psikolojik tedavi görmektedir" dedi.

M.A.Ç'nın avukatı Sidar Demiroğlu ise, ölen Roşin Ç'nin, babası M.Ç. ile arasında yaşanan olayda kazayla vefat ettiğini öne sürerek, "Kaza sonucu gelişen bu olayda müvekkilimin nedensellik bağını gösteren herhangi bir fiil mevcut değildir. Müvekkilim M.A.Ç. ilgili olmadığı bir suçtan tutuklu bulunuyor. Daha fazla tutuklu kalması telafi edilemez zararlar ortaya çıkaracaktır. Bir ailenin dağılması söz konusudur. Bu nedenle müvekkillim hakkında tahliye kararı verilmesini istiyoruz" diye konuştu.

Cumhuriyet savcısı, esas hakkındaki mütalaasını sunmak için süre talep edip, suçun vasıf ve mahiyeti, mevcut delil durumu göz önünde bulundurularak sanıkların tutukluluk halinin devamını istedi.

Mahkeme heyeti, tutuklu sanıklardan Roşin Ç'nin babası M.Ç. ile amcaları M.A.Ç. ve S.Ç'nin tutukluluk halinin devamına karar vererek, duruşmayı erteledi.

-İddianameden-

Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı'nca hazırlanan iddianamede, maktulün babası olan sanık M.Ç. ile amcaları M.A.Ç. ve S.Ç. hakkında TCK'nın 82/1. maddesi uyarınca "Tasarlayarak yakın akrabayı öldürmek" suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası isteniyor. - Diyarbakır

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Diyarbakır'daki Cinayet Davası - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement