Diyarbakır'daki Polise Saldırı - Son Dakika
Güncel

Diyarbakır'daki Polise Saldırı

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ: - Hasar gören dükkanlardan genel görüntü ve detaylar- İş yeri hasar gören Ahmet Yıldırım ve Hasan Yıldız'ın açıklamaları Diyarbakır'daki polise saldırı- Bağlar ilçesinde teröristlerce polis merkezi önünde bekleyen TOMA'ya el yapımı patlayıcı atılması sonucu çevredeki bazı ev ve iş yerleri hasar gördü- Patlamanın etkisiyle çevredeki birçok ev ve işyerinin camları kırıldı- Esnaf Yıldırım: "Olaydan 10-15 dakika önce çıktık, eğer burada olsaydık can kaybı yaşanırdı" Diyarbakır'ın Bağlar ilçesinde, teröristlerce polis aracına el yapımı patlayıcı atılması sonucu meydana gelen patlamada çevredeki birçok ev ve iş yerinde hasar oluştu.

17.12.2015 18:41
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ: - Hasar gören dükkanlardan genel görüntü ve detaylar- İş yeri hasar gören Ahmet Yıldırım ve Hasan Yıldız'ın açıklamaları Diyarbakır'daki polise saldırı- Bağlar ilçesinde teröristlerce polis merkezi önünde bekleyen TOMA'ya el yapımı patlayıcı atılması sonucu çevredeki bazı ev ve iş yerleri hasar gördü- Patlamanın etkisiyle çevredeki birçok ev ve işyerinin camları kırıldı- Esnaf Yıldırım: "Olaydan 10-15 dakika önce çıktık, eğer burada olsaydık can kaybı yaşanırdı" Diyarbakır'ın Bağlar ilçesinde, teröristlerce polis aracına el yapımı patlayıcı atılması sonucu meydana gelen patlamada çevredeki birçok ev ve iş yerinde hasar oluştu.Terör örgütü PKK mensuplarınca Cemiloğlu Caddesi'ndeki Bağlar Polis Merkezi önünde bekleyen toplumsal olaylara müdahale aracına (TOMA), el yapımı patlayıcı atılması nedeniyle çevredeki ev ve iş yerlerinde hasar oluştu.Polis merkezinin çevresinde bulunan birçok iş yeri ve evin camları kırıldı. Vatandaşlar, pencerelerdeki kırık camları temizlemeye çalıştı. Bazı esnaf ise imkanı olmadığı için kırılan camların yerine yenisi yaptıramadı, iş yerlerini kartonlarla muhafaza etti.İş yeri hasar gören Ahmet Yıldırım, AA muhabirine yaptığı açıklamada, patlamada cam kenarında bulunan Kur'an-ı Kerim'in de zarar gördüğünü söyledi.Patlamanın etkisiyle iş yerinin asma tavanında hasar oluştuğunu belirten Yıldırım, "Akşam o saatlerde evdeydim. Arkadaşlar arayıp bombanın patlatıldığını ve kahvehanemin de zarar gördüğünü söylediler. Geldiğimde epey bir zararla karşılaştım. Pencere kenarında Kur'an-ı Kerim vardı, patlama esnasında o da zarar görmüştü. O saatte insanlar olsaydı zarar görürlerdi" diye konuştu.Olayların son bulmasını isteyen Yıldırım, "Olaydan 10-15 dakika önce çıktık, eğer burada olsaydık can kaybı yaşanırdı. Bu yaşanan olaylardan dolayı hiç bir esnaf iş yapamıyor. Allah, bu ateşe bir su döksün. 2 yıl önce huzur vardı ama şu an rahat gezemiyoruz. Devlet yaşanan zararları karşılarsa çok seviniriz" dedi.Hasan Yıldız ise kepenklerin kapalı olmasına rağmen patlamanın şiddetli olduğunu, iş yerinde hasar meydana geldiğini anlattı.Olay sırasında iş yerinin kapalı olduğunu kaydeden Yıldız, "Olay olduğunda biz evdeydik. Polisler beni arayıp bomba patlatıldığını söylediler. Dükkanımızın camları tamamen kırıldı. Mağduruz. Yaklaşık 50 bin lira zararımız var. O saatte açık olsaydık herhalde ölecektik. Dört personel çalıştırıyorum, o saatte burada olsalardı herhalde birileri zarar görürdü" ifadelerini kullandı.

Diyarbakır\'daki Polise Saldırı
Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Diyarbakır'daki Polise Saldırı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Karabük'te çıkan bıçaklı kavgada 3 kişi yaralandı
    06:13 Karabük'te çıkan bıçaklı kavgada 3 kişi yaralandı

    Karabük'ün 100. Yıl Mahallesi'nde 1003 Nolu Cadde'de iki grup arasında henüz belirlenemeyen nedenle çıkan tartışma kavgaya dönüştü. Kavga sırasında 3 kişi bıçakla yaralandı. Olayın bildirilmesi üzerine polis ve sağlık ekipleri bölgeye sevk edildi. Yaralılar, sağlık ekiplerinin ilk müdahalesinin ardından Karabük Eğitim ve Araştırma Hastanesi ile kentteki özel bir hastaneye kaldırıldı.

  • Ünlü Sanatçı Umut Akyürek Hastaneye Kaldırıldı
    05:09 Ünlü Sanatçı Umut Akyürek Hastaneye Kaldırıldı

    Estetik operasyonlar nedeniyle 'Yerli Angelina Jolie' lakabını alan ünlü sanatçı Umut Akyürek, yakalandığı virüs nedeniyle hastaneye kaldırıldı. Hastanede oksijen tüpüyle nefes alan sanatçı, herkese uyarılarda bulunarak kendilerine dikkat etmelerini söyledi. Umut Akyürek'in bir süre daha hastanede kalacağı ve sahne programlarını iptal ettiği öğrenildi.

  • Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti
    02:34 Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti

    Beylikdüzü'nde yağmur sebebiyle kayganlaşan yolda direksiyon hakimiyetini kaybeden bir otomobil sürücüsü, aydınlatma direğine çarptı. Kazada sürücü hayatını kaybetti. Olay yerine polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Kaza sebebiyle bölgede yoğun trafik oluştu.


Advertisement