Diyarbakır - Entegre Katı Atık Tesisi Yapılmasını İstemeyen Köylüler Taş ve Sopalarla Çalışanlara... - Son Dakika
Güncel

Diyarbakır - Entegre Katı Atık Tesisi Yapılmasını İstemeyen Köylüler Taş ve Sopalarla Çalışanlara...

Diyarbakır - Entegre Katı Atık Tesisi Yapılmasını İstemeyen Köylüler Taş ve Sopalarla Çalışanlara...

Entegre katı atık tesisi yapılmasını istemeyen köylüler taş ve sopalarla çalışanlara saldırdıDiyarbakır Büyükşehir Belediyesi ve 10 ilçe belediyesinin 30 yıllık katı atık sorunun çözecek Çınar ilçesine bağlı Sevindik mahallesinde yapılan Entegre Katı Atık Yönetim Tesisi inşaat çalışmalarına köylüler taş ve sopalarla saldırdı.

30.04.2016 21:30
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Entegre katı atık tesisi yapılmasını istemeyen köylüler taş ve sopalarla çalışanlara saldırdı

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi ve 10 ilçe belediyesinin 30 yıllık katı atık sorunun çözecek Çınar ilçesine bağlı Sevindik mahallesinde yapılan Entegre Katı Atık Yönetim Tesisi inşaat çalışmalarına köylüler taş ve sopalarla saldırdı. Saldırıda, aralarında Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Hüseyin Bayrak'ın da olduğu 7 belediye çalışanı yaralandı.

Diyarbakır Büyükşehir ve merkez Bağlar, Yenişehir, Kayapınar, Sur ile Dicle, Eğil, Bismil, Hani ve Çınar belediyelerinin 30 yıllık katı atık sorunun çözecek olan, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından ihale edilen ve yüzde 77.22'si AB hibelerinden, yüzde 9.11'i Çevre ve Şehircilik Bakanlığı fonlarından ve yüzde 13.6'sı ise Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi tarafından karşılanacak olan Çınar ilçesinin Sevindik mahallesindeki Entegre Katı Atık Yönetimi Tesisinin inşa çalışmalarına 2015'in Ağustos ayında başlandı. Şimdiye kadar yüzde 30'u tamamlanan Entegre Katı Atık Yönetim Tesisindeki çalışanlar ve iş makinalarına 2 ay önce köylüler çevreyi kirletecek gerekçesiyle taş ve soparlarla saldırıda bulununca yüklenici firma can güvenliği olmadığı gerekçesiyle çalışmaları durdurdu.

KÖYLÜLER TEKRAR SALDIRIYA GEÇTİ

2 aydır aralıklarla köylülerin çevreyi kirletecek gerekçesiyle saldırısına uğrayan Entegre Katı Atık Yönetim Tesisinin inşaatının devam etmesi için Belediye çalışanları bir süre önce çevredeki köylülerle görüştükten sonra bugün öğleden sonra inşaat sahasına gitti. 34 Milyon 46 bin Euro'ya malolması planlanan bir adet düzenli depolama sahası, 2 adet 15 bin ton kapasiteli kompost tesisi, bir adet sızıntı su arıtma tesisi, bir adet tıbbi atık sterilizasyon tesisi, bir adet ambalaj atığı ayırma tesisi, 4 adet aktarma istasyonu, 4 adet çöp depolama alanın bulunacağı ve Bediyelerin sınırları içindeki katı atık sorunu, geri kazanım, işleme ve bertaraf aşamaları yönetilecek ve işletilecek olan tesislerin inşaa çalışması başlatıldığı sırada çevrede toplanan köylüler yine taşlı sopalı saldırıya geçti. Tesisin yapılmasını istemeyen köylüler, inşaat sahasında bulunan yüklenici firma elemanları ve belediye çalışanlarına taş ve sopalarda saldırdı. Tesis ve belediye çalışanları iş makinalarını kendilerine siper ederek, zabıta ekipleri de kasklarını giyerek atılan taşlardan korunmaya çalıştı. Saldırıda Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Hüseyin Bayrak, Temizlik Şube Müdürü Mehmet Baran, belediye çalışanları Mehmet Zülfü İnci, Agit Kavak, Abdülgaffar Göner, Sait Başarır ve Nihat Arslan atılan taşlardan yaralandı. Yaralılar ambulanslarla hastaneye kaldırıldı. Yaşanan saldırıda birçok belediye yöneticisi ile çalışanı hayati tehlike atlatırken, belediye araçları ile Katı Atık Entegre Tesisi'nin yapımını üstlenen müteahhit firmaya ait iş makineleri zarar gördü. Saldırının ardından Jandarma olay yerine gelerek soruşturma başlattı, çevrede ve şantiye içerisinde güvenlik önlemi aldı.

KIŞANAK YARALILARI ZİYARET ETTİ

Yaralıların getirildiği Diyarbakır Gazi Yaşargil Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne giden Büyükşehir Belediyesi Eş Başkanı Gültan Kışanak, taşlı ve sopalı saldırıda yaralanan belediye çalışanlarını ziyaret ederek, geçmiş olsun dileklerini iletti, hastane yetkililerinden bilgi aldı.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Diyarbakır - Entegre Katı Atık Tesisi Yapılmasını İstemeyen Köylüler Taş ve Sopalarla Çalışanlara... - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • İYİ Parti Siyasi İşler Başkanı Oktay Vural, Bilecik'te ziyaretlerde bulundu
    18:51 İYİ Parti Siyasi İşler Başkanı Oktay Vural, Bilecik'te ziyaretlerde bulundu

    İYİ Parti Siyasi İşler Başkanı Oktay Vural, Bilecik'te yerel seçim çalışmaları kapsamında Söğüt, Bozüyük ve Pazaryeri ilçelerinde esnafı ziyaret etti. Vural, vatandaşlarla bir araya gelerek onlarla sohbet etti ve hayırlı kazançlar diledi. Vural, gazetecilere yaptığı açıklamada, İYİ Parti olarak seçimlerde vatandaşlara alternatif oluşturduklarını ve milletin iradesinin tespiti için yapıldığını belirtti.

  • Aile ve Gençlik Fonu'na 6 binden fazla başvuru yapıldı
    18:48 Aile ve Gençlik Fonu'na 6 binden fazla başvuru yapıldı

    Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, Aile ve Gençlik Fonu'na bugün itibarıyla 6 bin 299 çiftin başvurduğunu belirterek, başvuruların değerlendirildiğini ve olumlu sonuçlanan çiftlerin evlilik öncesi eğitimlere alındığını söyledi. Ayrıca, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığına yönelik 8 bin personel alımının Nisan ayı içerisinde gerçekleştirileceği açıklandı.

  • Malatya'da 31 Mart Mahalli İdareler Genel Seçimleri'nde 4 bin 844 polis ve jandarma görev alacak
    18:47 Malatya'da 31 Mart Mahalli İdareler Genel Seçimleri'nde 4 bin 844 polis ve jandarma görev alacak

    Malatya Valiliği, 31 Mart Mahalli İdareler Genel Seçimleri'nde 4 bin 844 polis ve jandarmanın görev alacağını duyurdu. Seçim güvenliği ve koordinasyon toplantısında, 2 bin 785 emniyet ve 2 bin 59 jandarma personelinin görev alacağı belirtildi. Toplamda 542 bin 177 seçmenin oy kullanacağı seçimlerde, güvenli bir ortam sağlamak için tüm kamu kurumları işbirliği içinde çalışacak.


Advertisement