Diyarbakır Güvenlik Korucuları, Kız Kardeşlerinin Kaçıran Kişinin Erkek Kardeşini Kaçırdı - Son Dakika
Güncel

Diyarbakır Güvenlik Korucuları, Kız Kardeşlerinin Kaçıran Kişinin Erkek Kardeşini Kaçırdı

Diyarbakır'ın Kulp ilçesinde yaklaşık 1 ay önce evli ve 3 çocuk babası Şehmus Yavuz ile kaçan M.B.'nin güvenlik korucusu yakınları, kız kardeşlerine karşılık, Yavuz'un kardeşini kaçırarak rehin aldı.

12.07.2018 15:11
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Diyarbakır'ın Kulp ilçesinde yaklaşık 1 ay önce evli ve 3 çocuk babası Şehmus Yavuz ile kaçan M.B.'nin güvenlik korucusu yakınları, kız kardeşlerine karşılık, Yavuz'un kardeşini kaçırarak rehin aldı. Yavuz ailesini arayan M.B'nin yakınları, kız kardeşlerinin getirilmemesi halinde kaçırdıkları Hacı Yavuz'u öldüreceklerini söyledi. Can güvenliklerinin olmadığını belirten ağabey Fehmi Yavuz, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'dan yardım istedi. Kulp ilçesinde evli ve 3 çocuk babası Şehmus Yavuz, daha önceden tanıştığı Yuvacık köyünde yaşayan M.B. (27) ile anlaşarak kaçtı. İddiaya göre, ailesi tarafından zorla evlendirilmek istenen M.B. yaklaşık 1 ay önce daha önceden tanıştığı Yavuz ile birlikte kaçması üzerine M.B.'nin ailesi, kızlarının Şehmus Yavuz'la birlikte kaçtığını tespit etti. M.B'nin yakınları, Yavuz ailesi fertleriyle görüşerek, Şehmus Yavuz'un nerede olduğunu sordu. Yakınları Şehmus'un nerde olduğunu bilmediklerini ve ulaşamadıklarını aktardı. M.B.'nin ailesi, Yavuz ailesinden kızlarının getirilmesini isterken, olayın tatlıya bağlanması için ilçenin ileri gelenleri defalarca devreye girdi ancak tüm girişimler boşa çıktı.

KARDEŞİNİ KAÇIRDILAR

İddiaya göre, M.B.'nin yakınları, kızlarıyla yaptığı görüşmede de genç kız da geri dönmeyeceğini ilettirken, M.B.'nin yakınlarının ilçe merkezine gelerek Yavuz ailesinin bazı üyelerini darp ettikleri belirtildi. Çıkan kavgaya polis ve ilçe halkının müdahalesi sonucu olay büyümeden önlenirken, Yavuz ailesinin evine tekrar gelen M.B'nin yakınları, bu kez Şehmus Yavuz'un annesini darp ettiği ve evlerini yakmaya çalıştığı iddia edildi. Üç gün önce bu kez Şehmus Yavuz'un ilçede şoförlük yapan kardeşi Haci Yavuz, kimliği belirsiz kişiler tarafından kaçırıldı. Ancak, bir süre sonra ağabeyi Fehmi Yavuz'u arayan Hacı Yavuz'un, M.B.'nin yakınlarının kendisini kaçırdığını, 3 gün içerisinde kız kardeşlerinin dönmemesi üzerine kendisini öldüreceklerini söyledi.

Kaçırılan 4 çocuk babası Hacı Yavuz'un ayaklarından engelli olduğunu belirten ağabeyi Fehmi Yavuz, kardeşi Şehmus Yavuz'la kaçan M.B'nin kendi rızasıyla kaçtığını, aynı zaman da reşit olduğunu söyledi. Baran ailesiyle aralarında herhangi bir husumet yaşanmasını istemediklerini anlatan Yavuz, olayın tatlıya bağlanması için ellerinden geleni çabayı gösterdiklerini ancak kızın dönmek istemediğini söyledi. Kaçırılan kardeşinin hayatından endişe duyduğunu bunun için Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'dan yardım isteyen ağabey Fehmi Yavuz, "Bir çok kişi olayın tatlıya bağlanması için araya girdi. Ama, kız dönmek istemiyor, kız reşit, biz uzlaşmadan yanayız. Kardeşim engelli ilçe merkezinde şoförlük yapıyor, iki gün önce işten çıktığı sırada ilçe merkezinin ortasında darp edilip, gözleri bağlı bir şekilde, arabaya konularak kaçırmışlar. Dün beni aradı. Kaçıranlar kızın gelmesi şartıyla onu bırakacaklarını söylemiş. Kardeşim bana dedi ki, 'Ağabey eğer kızı getirmezseniz 3 gün içerisinde beni öldürecekler.' Biz şuan her dakika ölüyoruz, kardeşimizi nereye götürdüklerini bilmiyoruz. Şehmuz'un da, kızın da nerede olduğunu bilmiyoruz. Kardeşimiz ellerinde, can güvenliğimiz yok. CİMER, İçişleri Bakanlığına, Diyarbakır Valiliği'ne ve Cumhuriyet Başsavcılığı'na yazıyla başvurduk" dedi.

Baran ailesi fertlerinin güvenlik korucusu olduğunu ve kendilerine 3 seçenek sunduklarını iddia eden ağabey Fehmi Yavuz, "Bize diyorlar ki, 'Ya burayı tamamen terk edeceksiniz, ya öleceksiniz, yada kızımızı getireceksiniz.' Bizim kızdan da, Şehmus'dan da haberimiz yok. Şuan da nerede olduklarını bilmiyoruz. Biz kan dökülmesinden yana değiliz. Uzlaşmak, konuyu tatlıya bağlamak istiyoruz. Ben buradan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'dan, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'dan yardım istiyorum. Bize yardım edin, devreye girerek kardeşimizi sağ, salim teslim almak istiyoruz. Kız gelmek istemiyor, benim kardeşim zaten raporlu, sağ ayağında beş parmağı yok. O an öldürseydiler daha iyiydi, biz her gün ölüyoruz. Biz barıştan, uzlaşmadan yanayız" diye konuştu.

Olayla ilgili jandarma ve emniyet birimlerinin arama çalışmaları devam ederken, Hacı Yavuz'un bulanabileceği farklı adreslere operasyonlar düzenlendiği öğrenildi.

Diyarbakır Güvenlik Korucuları, Kız Kardeşlerinin Kaçıran Kişinin Erkek Kardeşini Kaçırdı
Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Diyarbakır Güvenlik Korucuları, Kız Kardeşlerinin Kaçıran Kişinin Erkek Kardeşini Kaçırdı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Hatay İskenderun'da 4 hükümlü ve 5 şüpheli yakalandı
    23:38 Hatay İskenderun'da 4 hükümlü ve 5 şüpheli yakalandı

    Hatay'ın İskenderun ilçesinde, kesinleşmiş hapis cezası bulunan 4 hükümlü ile çeşitli suçlardan aranan 5 şüpheli yakalandı. Operasyonlarda bir tabanca, 90 fişek, 4 tüfek, 11 tüfek fişeği ile 1 bıçak ele geçirildi. Tutuklanan şüpheliler adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

  • Çanakkale'nin Ayvacık ilçesi açıklarında 29 düzensiz göçmen yakalandı
    23:33 Çanakkale'nin Ayvacık ilçesi açıklarında 29 düzensiz göçmen yakalandı

    Çanakkale'nin Ayvacık ilçesi açıklarında Sahil Güvenlik Kuzey Ege Grup Komutanlığı ekipleri tarafından hareket halinde bir lastik bot tespit edildi. Yapılan operasyonda Afganistan ve İran uyruklu 8'i çocuk toplam 29 düzensiz göçmen yakalandı. Göçmenler, işlemlerinin ardından Ayvacık Geri Gönderme Merkezine teslim edildi.

  • Kayseri'de Tarihi Eser Operasyonu: Çok Sayıda Sikke ve Obje Ele Geçirildi
    23:20 Kayseri'de Tarihi Eser Operasyonu: Çok Sayıda Sikke ve Obje Ele Geçirildi

    Kayseri'de jandarma ekipleri tarafından yapılan çalışmalarda arama yapılan bir araçtan çok sayıda tarihi eser çıktı. İstihbari çalışmalar sonucunda durdurulan araçta ve sürücüsü üzerinde yapılan aramalarda 10 adet sikke, 5 adet obje ve 20 gram altın tozu bulundu. Materyallere el konulurken, sürücü gözaltına alındı.

  • CHP, parti aleyhine çalışan üyeleri ihraç edecek
    23:19 CHP, parti aleyhine çalışan üyeleri ihraç edecek

    CHP Genel Merkezi, 31 Mart yerel seçimlerinde parti aleyhine açık veya gizli çalışma yürüten üyelerle ilgili ihraç istemiyle disiplin sürecinin başlatılacağını duyurdu. Parti, il, ilçe örgütleri ve başkan adaylarına gönderdiği yazıda, bu üyelerin isim ve görevleri ile aleyhe yaptıkları çalışmalara ilişkin delillerin bildirilmesini istedi.


Advertisement