Diyarbakır'ın 3 İlçesinde Terör Operasyonları - Son Dakika
Güncel

Diyarbakır'ın 3 İlçesinde Terör Operasyonları

Diyarbakır\'ın 3 İlçesinde Terör Operasyonları

Diyarbakır'ın Dicle, Kulp ve Hazro ilçeleri kırsalında gerçekleştirilen operasyonlarda bir terörist etkisiz hale getirildi, silah, mühimmat ve kenevir ele geçirildi.

12.09.2017 11:11
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Diyarbakır'ın Dicle, Kulp ve Hazro ilçeleri kırsalında gerçekleştirilen operasyonlarda bir terörist etkisiz hale getirildi, silah, mühimmat ve kenevir ele geçirildi.

Diyarbakır Valiliği'nden yapılan açıklamada, Dicle ilçesi Aşağıtaşağıl ve Taşağıl köyleri kırsal alanı ile Kulp ilçesi Alaca köyü Şenyayla mezrası Hazneki Tepe mevkisinde faaliyet yürüten bölücü terör örgütü mensuplarını etkisiz hale getirmek amacıyla operasyon düzenlendiği belirtildi. 8 Eylül'de 21.30 itibariyle başlayan operasyonun 11 Eylül'de 23.30'da sona erdiğinin kaydedildiği açıklamada, "Dicle ilçesi Aşağıtaşağıl ve Taşağıl köyleri mülki sınırları içerisinde 10 Eylül'de icra edilen temas araması neticesinde, 3 adet jelikan bidon içerisinde, 2 adet bölücü terör örgütü kıyafeti, 179 adet Kalaşnikof piyade tüfeği fişeği, 50 adet M-16 piyade tüfeği fişeği, 1 adet Bixi makineli tüfek fişeği, 1 adet küçük tüp, 2 adet kamuflaj şemsiye, 3 adet ızgara, 1 adet çanta pançosu, 1 adet panço, 1 adet yağmurluk, 400 metre kablo, 16 adet pil ve çok miktarda giyim ve yaşam malzemesi ele geçirilmiştir" denildi.

KULP'TA BİR TERÖRİST ETKİSİZ HALE GETİRİLDİ

Açıklamada, Kulp ilçesi Alaca köyü Şenyayla mezrası Hazneki Tepe doğusundaki ağaçlık alanda 11 Eylül sabahı tespit edilen teröristlere yönelik hava destekli operasyonel faaliyet icra edildiği kaydedilerek, "Operasyon birliklerince sağlanan teması müteakip, 1 terörist, 1 adet Bixi makineli tüfek, 200 adet Bixi fişeği, 2 adet AK-47 Kalaşnikof piyade tüfeği, mayın/EYP yapımında kullanılan 30 adet Alfa Fire ateşleme düzeneği, 5 adet sırt çantası, çok sayıda örgütsel doküman ve yaşam malzemesi ile birlikte ölü olarak etkisiz hale getirilmiştir" ifadelerine yer verildi.

60 BİN 640 KÖK KENEVİR ELE GEÇİRİLDİ

Narko-terörizmle mücadele kapsamında, 11 Eylül'de Hazro ilçesi Meşebağları köyü mülki sınırları içerisindeki 4 ayrı bölgede toplam 60 bin 640 kök kenevir bitkisinin de ele geçirildiğinin bildirildiği açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Cumhuriyet Başsavcılıklarının talimatı uyarınca ele geçirilen yaşam ve giyim malzemeleri ile kenevir bitkileri olay yerinde imha edilmiş, mühimmat ile örgütsel doküman muhafaza altına alınmış, terörist cesedi otopsi işlemleri için Diyarbakır'a sevk edilmiştir. Bölgemizde yaşayan vatandaşlarımızın huzur ve güvenliğinin sağlanması ve teröristle mücadele kapsamında yürütülen operasyonlara artan bir azim ve kararlılıkla devam edilmektedir."

(İHA)

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Diyarbakır'ın 3 İlçesinde Terör Operasyonları - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Giresun'un Bulancak ilçesinde kuyumcunun soyulmasına ilişkin 3 şüpheli tutuklandı
    22:23 Giresun'un Bulancak ilçesinde kuyumcunun soyulmasına ilişkin 3 şüpheli tutuklandı

    Bulancak ilçesindeki bir kuyumcunun dün gerçekleştirilen maskeli ve silahlı soygunla ilgili olarak gözaltına alınan 3 şüpheli, çıkarıldıkları hakimlikçe tutuklandı. Şüpheliler, 'nitelikli yağma ve kişiyi hürriyetinden yoksun kılma' suçlarından yargılanacak.

  • Önce kardeşleri sonra kendisi... Edirne'nin en meşhur ciğercisi hayatını kaybetti
    22:09 Önce kardeşleri sonra kendisi... Edirne'nin en meşhur ciğercisi hayatını kaybetti

    Edirne'de 2 ay önce toprağa verdiği ağabeyinin acısını sindiremeden geçen hafta Perşembe günü yine bir ağabeyini daha toprağa veren Edirne'nin meşhur ciğercisi Bahri Dinar, uyurken geçirdiği kalp krizi sonucu hayatını kaybetti. Edirne'nin tanıtıma büyük katkı sağlayan kentin sevilen yüzü, Edirne'yi Tanıtma ve Tava Ciğer Kalite Koruma Derneği Başkanı 63 yaşındaki Bahri Dinar, hayatını kaybetti.

  • İsrail saldırılarında 7 Filistinli hayatını kaybetti
    22:08 İsrail saldırılarında 7 Filistinli hayatını kaybetti

    İsrail ordusunun iki gündür saldırılarını sürdürdüğü işgal altındaki Batı Şeria'nın Tulkerim kenti ile kentte bulunan Nur Şems Mülteci Kampı'nda hayatını kaybeden Filistinli sayısı 7'ye yükseldi.


Advertisement