Diyarbakır'ın Altın Kızları, Avrupa'yı Salladı - Son Dakika
Spor

Diyarbakır'ın Altın Kızları, Avrupa'yı Salladı

Diyarbakır\'ın Altın Kızları, Avrupa\'yı Salladı

Diyarbakır’da, aynı kulüpte eğitim gören iki arkadaş, İsviçre’nin Basel kentinde düzenlenen Uluslararası Karate Şampiyonası’nda 45 kiloda rakiplerini bir bir yenerek, finalde karşı karşıya geldi.

18.07.2016 11:35
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Diyarbakır'da, aynı kulüpte eğitim gören iki arkadaş, İsviçre'nin Basel kentinde düzenlenen Uluslararası Karate Şampiyonası'nda 45 kiloda rakiplerini bir bir yenerek, finalde karşı karşıya geldi. Final maçında, altın madalyanın Diyarbakır'a geleceği rahatlığıyla birbirleri ile dövüşen iki arkadaşın en büyük hedefi, aynı başarıyı dünya şampiyonasında da sergilemek.

Diyarbakır Gençlik Spor Kulübü sporcuları, İsviçre'nin Basel kentinde 28-29 Mayıs 2016'da düzenlenen Uluslararası Karate Şampiyonası'na katıldı. Yaklaşık 350 sporcunun katıldığı turnuvaya Diyarbakırlı karateci kızlar damgasını vurdu. 45 kiloda yarışan Diyarbakır Gençlik Spor Kulübü sporcusu Amine Akçakmak ile yine aynı kulübün sporcusu İremnur Yazar, bütün rakiplerini bir bir geçerek finalde karşı karşıya geldi. Diyarbakır'ın gururu olan bu iki kız, final müsabakasının sonunda altın madalyanın kentlerine geleceği mutluluğu ile dövüştü. Final maçını Amine Akçakmak kazanırken İremnur Yazar ise turnuvadan ikinci olarak ayrıldı. Aynı zamanda çok iyi arkadaş olan iki genç kız da önemli olan şampiyonluğun değil, arkadaşlıklarının devam etmesi olduğunu söyledi.

Altın kızların antrenörü de 'Altın'

Diyarbakır Gençlik Spor Kulübü antrenörü Ayşe Meryem Yazar da tıpkı öğrencileri gibi İsviçre'de düzenlenen şampiyonayı kazanmış bir yetenek. Öğrencilerinin başarısı ile ilgili İHA muhabirine açıklamalarda bulunan Ayşe Meryem Yazar, Basel'deki turnuvaya çok yoğun bir şekilde çalıştıklarını söyledi. Yazar, "Günde çift antrenmanla bu turnuvaya hazırlandık. Yaptığımız çalışmaların meyvelerini İsviçre'de düzenlenen turnuvada aldık. Basel'deki finalde iki kızımız da Diyarbakır adına aynı kiloda final yaptılar. Bu kentimiz için çok büyük bir başarı. Tüm sporcularımızı tebrik ediyorum" dedi.

Final bahane arkadaşlık şahane

Final müsabakasında arkadaşı İremnur'u yenerek birinci olan Amine Akçakmak, şampiyonanın son maçında dostu ile karşılaşmaktan dolayı çok mutlu olduğunu ifade etti. Akçakmak, "Aynı kulüpten olmamız ve iyi arkadaş olmamız bizi turnuva boyunca daha çok motive etti. İki arkadaş, aynı kulüpte çalışan iki dostun aynı kiloda finale çıkması çok güzel bir duygu. Finalde madalya kazanmaktan ziyade keyif almaya çalıştık. Turnuvaya 350'nin üzerinde sporcu katılmıştı. Motivasyonumuzu koruyarak finale kalmayı başardık ve altın madalyayı Diyarbakır'a getirdik" diye konuştu.

Şampiyonada ikinci İremnur Yazar ise, şu ifadeleri kullandı:

"Benim için çok güzel bir duyguydu. Takım arkadaşım, dostumla kendi kilomda final yapmak tarif edilemez bir duyguydu. Amine ile daha önce finalde kendisi ile karşılaşmayı çok istediğimi söylemiştim ve biz bunu İsviçre'de başardık. Birimiz birinci olduk, diğerimiz ikinci olduk. Bu anlatılamaz bir duyguydu. Finalde kimin birinci veya kimin ikinci olacağını hiç düşünmedik, sadece maçın keyfini çıkardık."

İki kızın bundan sonraki hedefi, dünya şampiyonasında da aynı başarıyı göstermek. - DİYARBAKIR

Kaynak: İHA

Son Dakika Spor Diyarbakır'ın Altın Kızları, Avrupa'yı Salladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Milli tenisçi Zeynep Sönmez, Megasaray Hotels Açık'ta çeyrek finale yükseldi
    20:35 Milli tenisçi Zeynep Sönmez, Megasaray Hotels Açık'ta çeyrek finale yükseldi

    Milli tenisçi Zeynep Sönmez, Antalya'da düzenlenen Megasaray Hotels Açık'ta çeyrek finale yükseldi. Sönmez, Alman raket Ella Seidel'i yenerek çeyrek finale adını yazdırdı. Çeyrek finalde Japon raket Moyuka Uchijima ile karşılaşacak olan Sönmez'in performansı Türkiye Tenis Federasyonu Başkanı Cengiz Durmuş tarafından övgüyle karşılandı.

  • Trabzonspor, Konyaspor maçı hazırlıklarını sürdürüyor
    20:31 Trabzonspor, Konyaspor maçı hazırlıklarını sürdürüyor

    Trabzonspor, Trendyol Süper Lig'in 31. haftasında deplasmanda oynayacağı Konyaspor maçı için antrenmanlarını sürdürüyor. Abdullah Avcı yönetiminde yapılan antrenmanda futbolcular rejenerasyon, kuvvet, koordinasyon ve çabukluk çalışmaları yaptı. Antrenman şut ve dayanıklılık çalışmasıyla tamamlandı.

  • Trabzonspor, TÜMOSAN Konyaspor maçı için hazırlıklarını sürdürdü
    20:13 Trabzonspor, TÜMOSAN Konyaspor maçı için hazırlıklarını sürdürdü

    Trabzonspor, Trendyol Süper Lig'in 31. haftasında TÜMOSAN Konyaspor ile yapacağı maçın hazırlıklarını sürdürdü. Mehmet Ali Yılmaz Tesisleri'nde gerçekleştirilen antrenmanda futbolcular, teknik direktör Abdullah Avcı yönetiminde iki grup halinde çalıştı. Oyuncular, salonda yenilenme ve kuvvet çalışması yaparken diğer grup ise sahada koordinasyon, çabukluk ve rondo çalışması gerçekleştirdi. Antrenman, şut ve dayanıklılık çalışmalarının ardından tamamlandı. Takım, yarın yapacağı antrenmanla hazırlıklarına devam edecek.

  • VakıfBank, deplasmanda Nilüfer Belediyespor'u 3-2 yendi
    19:54 VakıfBank, deplasmanda Nilüfer Belediyespor'u 3-2 yendi

    Voleybolda Vodafone Sultanlar Ligi 18. hafta erteleme maçında VakıfBank, deplasmanda Nilüfer Belediyespor'u 3-2 yenerek galibiyet elde etti. Maçın setleri 17-25, 25-21, 31-29, 14-25 ve 5-15 şeklinde sonuçlandı.

  • Zeynep Sönmez, Megasaray Hotels Open'da çeyrek finale yükseldi
    19:05 Zeynep Sönmez, Megasaray Hotels Open'da çeyrek finale yükseldi

    Antalya Belek'te düzenlenen Megasaray Hotels Open'da milli tenisçi Zeynep Sönmez, çeyrek finale yükseldi. İlk turda Fransız tenisçi Fiona Ferro'yu mağlup eden Sönmez, ikinci turda Alman raket Ella Seidel'i geri dönüşle mağlup etti. Çeyrek finalde Japon raket Moyuka Uchijima ile karşılaşacak olan Sönmez, maçın yarın başlayacağını belirtti.


Advertisement