Diyarbakır'ın Barış Manço'sundan, Turizme Klipli Tanıtım Desteği - Son Dakika
Güncel

Diyarbakır'ın Barış Manço'sundan, Turizme Klipli Tanıtım Desteği

Diyarbakır'ın Barış Manço'sundan, turizme klipli tanıtım desteğiDiyarbakır'ın Barış Manço'sundan, turizme klipli tanıtım desteğiDİYARBAKIR'da, 25 yıldan beri yaptığı çocuk programları ve çocuk şarkılarıyla Diyarbakır'ın Barış Manço'su olarak bilinen müzikyen Barışcan Yaşar Sapancı,...

04.10.2018 10:20
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Diyarbakır'ın Barış Manço'sundan, turizme klipli tanıtım desteğiDiyarbakır'ın Barış Manço'sundan, turizme klipli tanıtım desteği

DİYARBAKIR'da, 25 yıldan beri yaptığı çocuk programları ve çocuk şarkılarıyla Diyarbakır'ın Barış Manço'su olarak bilinen müzikyen Barışcan Yaşar Sapancı, terör olaylarının sona ermesinin ardından, tarihi, kültürel, sanat ve ekonomik yaşamını konu alan bir tanıtım klibi çekti. Şiddet olayları nedeniyle 2 yıl devam eden klip çekimleri sona eren şarkıda Sapancı, yerli ve yabancı turistlere çağrıda bulunarak, Diyarbakır'a gemelerini istiyor.

Diyarbakır'da aynı zamanda sınıf öğretmenliği de yapan Barışcan Yaşar Sapancı, turistlerin sık sık geldiği, Diyarbakır'ın şatavatlı dönemine vurgu yaparak, tarihi mekanlarda çekimini yaptığı klibini sosyal medya üzerinden tanıtmaya başladı. Digital ortamda yayın yapan yerel bir televizyonda da çocuk programı yapan Sapancı, Diyarbakır'daki tarihi, turistik önem veren mekanlarda 2 yıl önce klip çekimine başladı. Ancak Sur ilçesinde yaşanan hendek ve barikat olayları nedeniyle klip çekimi 2 yıl sürdü. Kentin yanlış imajının tam tersine yaptığı pop tarzında bir şarkı ile Diyarbakır'ın tarihi eserleri ve doğal güzellikleri eşliğinde, eğlenceli bir klip çekti. Klip için çekimler; Ulu Cami, Hasan Paşa Hanı, Kervansaray, surlar ve kapılar, Gazi Köşkü, On Gözlü Köprü, çeşitli müzeler ve tarihi Diyarbakır evleri gibi mekanlarda yapıldı.

Evli ve 3 çocuk babası olan Sapancı, kent turizminin canlanması için her zaman bir çaba içerisinde olduğunu belirterek, Çekimlerine 2 yıl önce başlanan 'bize gel' klibimiz nihayet sona erdi. Son görüntüler Sur ilçesinde 4 ayaklı minare altında yapıldı. Bu klipte yer alan görüntüler uzun yıllar sonra bile Diyarbakır tarihinde önemli bir iz bırakacağına inanıyorum. Diyarbakır'ı sadece karpuzuyla anılmasından ve terörle bahsedilmesinden bir sanatçı olarak çok rahatsızım. Artık istiyoruz ki, Diyarbakır güzel yönleriyle gündeme gelsin. Çünkü Diyarbakır surlarının 7 bin yıllık tarihi, 72 tane de burcu var. Diyarbakır bir açık hava müzesidir. Sahabeleri, camileri, kiliseleri, evliyaları ile Peygamberler şehridir. Ayrıca Cahit Sıtkı Tarancı, Ali Emiri, Ziya Göklap, Ahmet Arif ve Celal Güzelses gibi önemli sanatçıları var. Ben bu klipte sadece Diyarbakır'ın doğal ve tarihi görüntülerini kullandım. Bir görsel şölen yaratmaya çalıştım dedi.

Klibinin aslında bir davet olduğunu anlatan Sapancı, Aslında bu bir davet. Çocukken Diyarbakır caddelerinde görmeye alışık olduğum yerli ve yabancı turist kafilelerini tekrar görmek istiyorum. Neden yine şimdiki zamanda olmasın diyorum ki, 'Haydi valizlerinizi alıp Diyarbakır'a gelin. Klipte gösterdiğim tarihi yerleri gezmeye gelen yüzlerce turist vardı çocukluğumda. Binlerce kilometrlik yolu katedip gelen bu turistlere şaşırırdım. Şimdi de malesef gelmemelerine şaşırıyorum. Bu klip kentin zenginliklerinin sadece bir kısmını gösteriyor diye konuştu.

Diyarbakır sokaklarında, hen dinden, her dilden insanlara rastlamanın mümkün olduğuna dikkat çeken Sapancı, şöyle konuştu

Diyarbakır'da bir çok din, dil, ırk ve mezhepten insanların yaşadığı kozmopolotik bir şehir. Surları zaten dünya kültür mirası listesine girdi. Diyarbakır'ın artık terörle gündeme gelmesini benim gibi istemeyen büyük bir kesim var. Bir dönem Diyarbakır terörle gündeme geldi, çatışmalar oldu. Canlarımızı yitirdik. Artık istiyoruz ki Diyarbakır güzel yönleriyle gündeme gelsin. Sokaklarında sanatçılar, sanatlarını sergilesinler, filmler çekilsin, konserler düzenlensin. Bu kliple kendi imkanlarımla bir ön yargıyı yıkmaya çalışıyorum, Biliyorsunuz ki Diyarbakır çok kozmopolit bir şehir. Doğu'nun Paris'i yani. Klipte Diyarbakır'ın hem tarihi bölgelerinde, hem de yenilenen restore edilen tarihi mekanlarını kullandım. Yaratmaya çalıştığım bu görsel şölen ile bence bu algı ve ön yargıyı yıkabiliriz. Çünkü bu güzellikler hala bilinmiyor. Yani herkes bi tarafından tutmalı bu işin.

Bize gel şarkısının sözleri ise şöyle

Bize gel

Biliyorum daha aşkı bulmadın

Sakin ol, daha yolun başındasın

Arkanda çok aşk olacak

Çok yorulacaksın

Bulamadım aşkı diye dert etme

Sözde topladım gel arka bahçeme

Birikti bende taşacak

Biraz alır mısın

Haydi bize gel bize gel

Valizin al bize gel

Haydi aşkım bize gel

Bizde aşkın tadı var

Bizde aşkın adı var

Nasıl yersin

Nasıl yar

Bol biberli, acılı

Ve duygusal

Komedi tarz veya melodram

Neli istersen var

Buselik, hüseyni, hicaz, rast, uşşak

Sürrealist, postmodernist, kolay aşk

Hiç uğraşma, arama

Bizde çok çeşit var

Haydi bize gel bize gel

Valizin al bize gel

Haydi aşkım bize gel

Bizde aşkın tadı var

Bizde aşkın adı var..

Diyarbakır\'ın Barış Manço\'sundan, Turizme Klipli Tanıtım Desteği
Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Diyarbakır'ın Barış Manço'sundan, Turizme Klipli Tanıtım Desteği - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti
    02:34 Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti

    Beylikdüzü'nde yağmur sebebiyle kayganlaşan yolda direksiyon hakimiyetini kaybeden bir otomobil sürücüsü, aydınlatma direğine çarptı. Kazada sürücü hayatını kaybetti. Olay yerine polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Kaza sebebiyle bölgede yoğun trafik oluştu.

  • Akyazı'da annesinden para isteyen şahıs kendini ve annesini yaktı
    02:15 Akyazı'da annesinden para isteyen şahıs kendini ve annesini yaktı

    Sakarya'nın Akyazı ilçesinde para istediği annesinden ret cevabı alan bir şahıs, benzin dökerek kendisini ve annesini ateşe verdi. Olay sonucunda şahıs tutuklandı ve cezaevine gönderildi. Şahsın adliyeye sevk edilirken gazeteciye yönelik tepkisi de dikkat çekti.


Advertisement