"Diyarbakır'ın yol, içme suyu, altyapı ve ilaçlamada ciddi eksiklikleri var" - Son Dakika
Güncel

"Diyarbakır'ın yol, içme suyu, altyapı ve ilaçlamada ciddi eksiklikleri var"

"Diyarbakır\'ın yol, içme suyu, altyapı ve ilaçlamada ciddi eksiklikleri var"

İçişleri Bakanlığınca Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkan Vekili olarak görevlendirilen Vali Hasan Basri Güzeloğlu, "Bugün hala Diyarbakır'ın yol, içme suyu, altyapı, ilaçlama ve temel hizmetler dahil alanlarda ciddi eksiklikleri var. Bu kabul edilebilir bir durum değildir.

05.09.2019 13:11
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İçişleri Bakanlığınca Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkan Vekili olarak görevlendirilen Vali Hasan Basri Güzeloğlu, "Bugün hala Diyarbakır'ın yol, içme suyu, altyapı, ilaçlama ve temel hizmetler dahil alanlarda ciddi eksiklikleri var. Bu kabul edilebilir bir durum değildir." dedi.

Görevlendirme yapılan Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Sağlık İşleri Daire Başkanlığı tarafından başlatılan ilaçlama seferberliği sürüyor. Vali Güzeloğlu, Yeniköy Mezarlığı yanındaki İlaçlama Şefliğinde çalışmaları denetledi, çalışanlarla görüştü.

Güzeloğlu, burada yaptığı konuşmada, belediyeciliği insanların beklentilerini karşılamak, onlara yaşanabilir bir çevre sunmak ve özellikle sağlıkla ilgili riskleri yok etmek olarak düşündüklerini söyledi. Çalışmalarda Dünya Sağlık Örgütünün izin verdiği araç, ilaç ve ekipmanları kullandıklarını belirten Güzeloğlu, ilaçlama çalışmaları sürecinde olduklarını söyledi. Güzeloğlu, şöyle devam etti:

"Geçtiğimiz ilkbaharda maalesef Diyarbakır'da ilaçlama konusunda ciddi aksamalar yaşandı. Bunun bedelinde de ciddi rahatsızlıklar ve vatandaşlara dönük zararlar oluştu. Belediye, hizmet ve millet için vardır. Belediyenin her anı bile ihmal edilmemesi ve boşa geçirilmemesi, vatandaşların her talebinin her an değerlendirilmesi gereken önemli konulardır. Hayata dokunan her şey belediyenin hizmet alanıdır. Hizmet ve gönül belediyeciliği yaparsanız hiçbir sıkıntı yaşanmaz. Ama hizmeti öncelemeyip ideolojik düşünceyle meseleye yaklaşılırsa hizmet aksar, beklentiler karşılanmaz."

"Bizim derdimiz Diyarbakır'a hizmet"

Diyarbakırlı vatandaşların beklentilerini karşılamak ve onların gönüllerine dokunmak istediklerini anlatan Güzeloğlu, kentin çok daha iyiye ulaşacağını kaydetti. 250'yi aşkın personel, 75'e yakın modern araç ve ekipmanla alanda ilaçlama çalışmalarının yürütüldüğüne işaret eden Güzeloğlu, şunları kaydetti:

"Bugün hala bu kadim kentin yol, içme suyu, altyapı, ilaçlama ve temel hizmetler dahil alanlarda ciddi eksiklikleri var. Bu kabul edilebilir bir durum değildir. 30 yıllık bir büyükşehir belediye geçmişinden bugüne baktığınız zaman kaynaklar, imkanlar milletin hizmetinde kullanılsaydı bugün karşılaştığımız bu sorunların hiçbirisi kalmazdı. Bizim derdimiz Diyarbakır'a hizmet etmek, hemşehrilerimizi mutlu etmek ve milletin kaynaklarını milletin emrine tahsis etmektir."

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel 'Diyarbakır'ın yol, içme suyu, altyapı ve ilaçlamada ciddi eksiklikleri var' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Giresun'un Bulancak ilçesinde kuyumcunun soyulmasına ilişkin 3 şüpheli tutuklandı
    22:23 Giresun'un Bulancak ilçesinde kuyumcunun soyulmasına ilişkin 3 şüpheli tutuklandı

    Bulancak ilçesindeki bir kuyumcunun dün gerçekleştirilen maskeli ve silahlı soygunla ilgili olarak gözaltına alınan 3 şüpheli, çıkarıldıkları hakimlikçe tutuklandı. Şüpheliler, 'nitelikli yağma ve kişiyi hürriyetinden yoksun kılma' suçlarından yargılanacak.

  • Önce kardeşleri sonra kendisi... Edirne'nin en meşhur ciğercisi hayatını kaybetti
    22:09 Önce kardeşleri sonra kendisi... Edirne'nin en meşhur ciğercisi hayatını kaybetti

    Edirne'de 2 ay önce toprağa verdiği ağabeyinin acısını sindiremeden geçen hafta Perşembe günü yine bir ağabeyini daha toprağa veren Edirne'nin meşhur ciğercisi Bahri Dinar, uyurken geçirdiği kalp krizi sonucu hayatını kaybetti. Edirne'nin tanıtıma büyük katkı sağlayan kentin sevilen yüzü, Edirne'yi Tanıtma ve Tava Ciğer Kalite Koruma Derneği Başkanı 63 yaşındaki Bahri Dinar, hayatını kaybetti.

  • İsrail saldırılarında 7 Filistinli hayatını kaybetti
    22:08 İsrail saldırılarında 7 Filistinli hayatını kaybetti

    İsrail ordusunun iki gündür saldırılarını sürdürdüğü işgal altındaki Batı Şeria'nın Tulkerim kenti ile kentte bulunan Nur Şems Mülteci Kampı'nda hayatını kaybeden Filistinli sayısı 7'ye yükseldi.


Advertisement