Diyarbakır Küçük Nisanur'un Duası Arkadaşının Annesini Duygulandırdı - Son Dakika
Güncel

Diyarbakır Küçük Nisanur'un Duası Arkadaşının Annesini Duygulandırdı

Diyarbakır Küçük Nisanur\'un Duası Arkadaşının Annesini Duygulandırdı

Antalya'da annesinin verdiği böbrekle hayata yeniden tutunan 7 yaşındaki Nisanur Demir'in ameliyat öncesi dua ettiği ve oda böbrek nakli bekleyen 9 yaşındaki arkadaşı Muhammedi Çalık'ın annesi Altun Çalık,?Çok sevindim. İlk başta annesi bize gönderdi, izledik.

19.02.2017 19:13
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Antalya'da annesinin verdiği böbrekle hayata yeniden tutunan 7 yaşındaki Nisanur Demir'in ameliyat öncesi dua ettiği ve oda böbrek nakli bekleyen 9 yaşındaki arkadaşı Muhammedi Çalık'ın annesi Altun Çalık,?Çok sevindim. İlk başta annesi bize gönderdi, izledik. Bütün aile duygulandık. Allah razı olsun hepsinden"dedi. Çalık, oğlu Muhammed'inr kendisine, "Nisanur'un annesi böbreğini verdi neden sen bana vermiyorsun' diyor. Çocuk olduğu için istiyor. Elimizden bir şey gelmiyor"diye konuştu. Diyarbakır'da ailesiyle ikamet eden Nisanur Demir, Antalya'da özel bir hastanede annesi Remziye Demir'in verdiği böbrekle hayata yeniden tutundu. 3 yaşından bu yana böbrek hastalığı ile mücadele eden ve 1.5 yıldır diyalize giren küçük kız, böbrek nakli ameliyatına girmeden önce kendi gibi diyalize bağlı yaşayan 9 yaşındaki arkadaşı Muhammed Çalık için dua etmişti. Küçük Nisanur ettiği dua da, "Allahım Muhammed'e böbrek bul. İyileşir, arkadaşlarıyla aşağıya iner, oynar, diyalize gitmez, arkadaşlarıyla oynar, amin" demişti. Küçük Nisanur'un o sözleri Diyarbakır'da hastanede tedavi gören Muhammed'in annesi Altun Çalık'ı duygulandırdı. 4 yıldır tedavi gören ve şuan Dicle Üniversitesi Tıp Fakültesi Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Kliniği'nde böbrek hastası olarak tedavi gören ve son 1 yıldır diyalize giren 9 yaşındaki Muhammed'in annesi Altun Çalık, çocuğunun sağlığı için yetkililere selendi.

Hastanede gece gündüz çocuğuyla beraber kalan anne Altun Çalık, böbrek beklediklerini ancak, kendisinin ve babasının çocuğa uyumlu olmadığını ayrıca kan gruplarının da farklı olduğunu söyledi. Anne Çalık,"Artık çocuğum kaldıracak durumda değil. Kaç kez nöbet geçirdi, kalbi durdu. Ciğerleri su topluyor. Dün diyalize girerken sağlamdı. Ama, tekrar nöbet geçirdi. Hemen müdahale ettiler. Durumu kötü. Allah rızası için yardım eli uzatsınlar. Birileri bir şey yapsın. Çocuğum kaldıramıyor. Ankara'ya kadar gittik. Uymadığı için bir şey yapamıyoruz. 4 yıl içerisinde 3 veya 4 kez ölümden döndü. Sürekli yoğun bakımı ve kalp durmalarıyla karşılaşıyoruz"dedi.

"BÜTÜN AİLE NİSANUR'UN MUHAMMED İÇİN YAPTIĞI DUA KARŞYISINDA DUYGULANDIK"

Çocuğuna ameliyata girmeden dua eden Nisanur Demir'in sözleriyle duygulandığını anlatan anne Çalık,"Nisanur, onun arkadaşı bir yıldır beraberler diyalize giriyorlar. Onların bir umudu vardı. Allah bize de verir inşallah. Annesi verdi, Nisanur'a böbreğini. Onların umudu oydu. Ama bizim oda yok. Çok sevindim. İlk baştan annesi bize gönderdi, izledik. Bütün aile duygulandık. Allah razı olsun hepsinden. Sürekli görüşüyoruz. Onlarda bize yardımcı olmaya çalışıyor. Hem maddi ve manevi bir şey yapamıyoruz" diye konuştu.

Çocuğunun daha önce okula gittiğini hatırlatan anne Çalık,?Okula gitmek istiyor. 4 yıl gitti. 1 yıldır gidemiyor. Aşağı inince çocuklarla kavga ediyor. 'Onlar oynuyor ben niye oynayamıyorum' diye söylüyor. 'Nisanur'un annesi böbreğini verdi neden sen bana vermiyorsun' diyor. Çocuk olduğu için istiyor. Elimizden bir şey gelmiyor. Birileri artık el atsın. Hayırsever veya başkaları sesimizi duyar artık. Benim çocuğum tek değil bunlar gibi bir sürü çocuk var"dedi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Diyarbakır Küçük Nisanur'un Duası Arkadaşının Annesini Duygulandırdı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Mersin'de toplu taşıma hizmetlerinde kalite ve güvenlik ön planda
    09:23 Mersin'de toplu taşıma hizmetlerinde kalite ve güvenlik ön planda

    Mersin Büyükşehir Belediyesi Zabıta Dairesi Başkanlığı, yaz sezonunda yapılacak çalışmalar için toplu taşıma kooperatifleriyle bir toplantı gerçekleştirdi. Toplantıda, toplu taşıma hizmetlerinde kalite ve güvenliği artırmak için yapılacak düzenlemeler ve önlemler konuşuldu. Vatandaşların memnuniyetini artırmak için geri bildirim mekanizmaları oluşturulması ve sürücülerin eğitimine odaklanılması kararlaştırıldı.

  • Yüksekova'da 5 metreyi bulan karda yol açma çalışmaları sürüyor
    09:20 Yüksekova'da 5 metreyi bulan karda yol açma çalışmaları sürüyor

    Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde nisan ayına rağmen Doski Vadisi'nde yer alan Bostancık köyüne önceden inen çığdan dolayı 5 metreyi bulan karda yol açma çalışması yapılmaktadır. Hakkari İl Özel İdaresi ve Yüksekova İlçe Özel İdare Müdürlüğü ekipleri, Bostancık köyünün yolunda çalışmalarını aralıksız sürdürmektedir. Kepçe boyunu aşan karda ilerlemekte güçlük çeken ekipler, çığ tehlikesine rağmen gece gündüz çalışmalarına devam etmektedir.

  • FETÖ'den aranan firari emniyet müdürü hücre evine yaptığı gizli geçitten kaçarken yakalandı
    09:19 FETÖ'den aranan firari emniyet müdürü hücre evine yaptığı gizli geçitten kaçarken yakalandı

    Kayseri'de terör örgütü FETÖ'den aranan firari emniyet müdürü, hücre evine yaptığı gizli geçitten kaçarken yakalandı. Kayseri İl Emniyet Müdürlüğü ekipleri, firari emniyet müdürünün hücre evinde saklandığını tespit ederek operasyon düzenledi. Şüpheli, polis ekipleri tarafından kıskıvrak yakalanarak gözaltına alındı.

  • Edirne'de Yayaya Çarpan Motosiklet Kazası
    09:18 Edirne'de Yayaya Çarpan Motosiklet Kazası

    Edirne'de Atatürk Bulvarı'nda meydana gelen kazada, yolun karşısına geçmeye çalışan bir yayaya çarpan motosikletin sürücüsü ve yaya yaralandı. Olay yerine polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Yaralılar, sağlık ekiplerinin müdahalesi sonrası hastaneye kaldırıldı. Kazanın güvenlik kamerası tarafından kaydedildiği belirtildi.

  • Kayseri'de DEAŞ Üyesi 5 Kişi Yakalandı
    09:16 Kayseri'de DEAŞ Üyesi 5 Kişi Yakalandı

    Kayseri'de polis ekipleri tarafından düzenlenen operasyonda, Irak ve Suriye'de faaliyet yürüttüğü belirlenen terör örgütü DEAŞ üyesi 5 kişi yakalandı. Operasyon sonucunda yakalanan şahısların işlemleri devam ediyor.

  • Tokat Belediye Başkanı Mehmet Kemal Yazıcıoğlu Depremin Merkez Üssüne Gitti
    09:16 Tokat Belediye Başkanı Mehmet Kemal Yazıcıoğlu Depremin Merkez Üssüne Gitti

    Tokat'ın Sulusaray ilçesinde meydana gelen depremlerin ardından Tokat Belediye Başkanı Mehmet Kemal Yazıcıoğlu depremin merkez üssüne gelerek incelemelerde bulundu. Basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Yazıcıoğlu, 'Durum tespit çalışmaları devam ediyor' dedi.

  • Köyceğiz'de Turizm Haftası etkinlikleri kapsamında öğrenciler Kaunos Antik Kenti'ni ziyaret etti
    09:15 Köyceğiz'de Turizm Haftası etkinlikleri kapsamında öğrenciler Kaunos Antik Kenti'ni ziyaret etti

    Muğla'nın Köyceğiz ilçesinde, Turizm Haftası çerçevesinde düzenlenen etkinlikler kapsamında, öğrenciler Kaunos Antik Kenti'ni ziyaret etti. Ziyaret sırasında öğrencilere, Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Kazı Başkanı Dç. Dr. Ufuk Çörtük tarafından antik kentin tarihi hakkında bilgi verildi.

  • Başakşehir'de 'Yemin Olsun' Sergisi Ziyarete Açıldı
    09:13 Başakşehir'de 'Yemin Olsun' Sergisi Ziyarete Açıldı

    Başakşehir Belediyesi'nin hayata geçirdiği Başakşehir Sanat Galerisi, Kur'an-ı Kerim'deki yemin ayetlerinden oluşan 'Yemin Olsun' sergisini ziyaretçilere açtı. Sergi, kainatın derinliklerine yolculuk yapmayı ve yaratılan her şeyin Rabbimizin ismini hatırlamak ve bulmak için bir vesile olduğunu vurguluyor.


Advertisement