Diyarbakır Küçük Utku'nun Annesi Gülbahar, 'İkisini Bir Koyun Ne Olur, Benim Yavrum Korkar' - Son Dakika
Güncel

Diyarbakır Küçük Utku'nun Annesi Gülbahar, 'İkisini Bir Koyun Ne Olur, Benim Yavrum Korkar'

Diyarbakır Küçük Utku\'nun Annesi Gülbahar, \'İkisini Bir Koyun Ne Olur, Benim Yavrum Korkar\'

Dha YURT - Küçük Utku'nun annesi Gülbahar, 'İkisini bir koyun ne olur, benim yavrum korkar'Diyarbakır'ın Çınar İlçesi yakınlarındaki Bölge Trafik Denetleme istasyonuna düzenlenen bombalı araçlı saldırıda şehit olan 5 polis memuru ile 5 yaşındaki polis çocuğu Hüseyin Utku Gülbahar gözyaşları içerisinde törenle memleketlerine uğurlandı.

16.08.2016 12:51
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Dha YURT - Küçük Utku'nun annesi Gülbahar, 'İkisini bir koyun ne olur, benim yavrum korkar'

Diyarbakır'ın Çınar İlçesi yakınlarındaki Bölge Trafik Denetleme istasyonuna düzenlenen bombalı araçlı saldırıda şehit olan 5 polis memuru ile 5 yaşındaki polis çocuğu Hüseyin Utku Gülbahar gözyaşları içerisinde törenle memleketlerine uğurlandı. Törende Utku Gülbahar'ın Türk bayrağına sarılı küçük tabutu yürek burkarken, annesi Betül Gülbahar oğlunun tabutunun arkasından İkisini bir koyun ne olur, benim yavrum korkar, korkar benim kuzum annesiz' diyerek feryat etti. Adıyamanlı şehit polis memuru Nazif Kaplan'ın annesi ise oğlunun tabutunun altına girip taşıyarak Kürtçe anan sana kurban diye feryat etti.

Diyarbakır- Batman karayolu Bismil yol ayrımında bulunan Şehit Emniyet Amiri Murat Uçar Bölge Denetleme İstasyonu'na dün saat 13.10 sıralarında bomba yüklü araçla düzenlenen saldırıda polis memurları SiraçBalpetek(32), Yakup Kılınç(26), Salih Zengin(45), Nazif Kaplan(29) ve Ahmet Gülbahar(34) şehit olurken, polis memuru Ahmet Gülbahar'ın oğlu 5 yaşındaki Hüseyin Utku Gülbahar ile bir sivil yaşamını yitirdi, 8 polis, 2 teknisyen yardımcısı ve 2 İŞKUR görevlisinin de bulunduğu toplam 46 kişi de yaralandı. Şehit polis memurları Siraç Balpetek, Yakup Kılınç, Salih Zengin, Nazif Kaplan ve Ahmet Gülbahar şehit olurken, polis memuru Ahmet Gülbahar'ın oğlu 5 yaşındaki Hüseyin Utku Gülbahar için bugün Diyarbakır İl Emniyet Müdürlüğü binası önünde cenaze töreni düzenlendi.

Törene şehitlerin yakınlarının yanı sıra Vali Hüseyin Aksoy, 7'nci Kolordu Komutanı Korgeneral Ali Sivri, Cumhuriyet Başsavcısı Kamil Erkut Güre, Emniyet Müdürü Adnan Taştan, askeri mülki amirler, emniyet müdürleri ile polisler katıldı. Gözyaşlarının sel olduğu törende şehitlerin cenazeleri ambulansla tören alanına getirildi. Ambulanstan alınan şehit polis memurlarının cenazeleri katafalka bırakılırken, 5 yaşındaki Huseyin Utku Gülbahar'ın Türk bayrağına sarılı küçük tabutunu görenler gözyaşlarına boğuldu. Şehit yakınlarının sürekli ağıt yaktığı tören şehitlerin özgeçmişlerinin okunmasıyla devam ederken, şehitlerin yakınları katafalktaki tabutlara doğru giderek gözyaşları döktü. Şehit Utku Gülbahar'ın annesi Betül Gülbahar kucağındaki 1,5 yaşındaki kızı Reyyan ile küçük tabuta bırakılan oğlunun tabutunun başına gelerek' Canım yavrum, kuzum, ikinizi yan yana koysaydılar, ikisi de gitti diyerek feryat etti. Güçlükle tabutların başından uzaklaştırılan aileleri polis memurları sakinleştirirken, baygınlık geçirenlere sağlık ekipleri müdahale etti.

BENİN YAVRUM, KUZUM KORKAR

Duaların okunmasının ardından şehitlerin cenazeleri katafalktan alınırken, şehit yakınları ile şehitlerin silah arkadaşları tabutları katafalktan alarak omuzlarda ambulanslara taşıdı. Kadınların da tabutları omuzladığı törende Hüseyin Utku Gülbahar'ın küçük tabutu götürülürken annesi Betül Gülbahar, tabutun arkasından giderek, İkisini bir koyun ne olur, benim yavrum korkar, korkar benim kuzum annesiz' diyerek feryat etti. Anne Betül Gülbahar güçlükle sakinleştirildi.

KÜRT POLİSİN ANNESİ OĞLUNUN TABUTUNU TAŞIYARAK ANAN KURBAN OLSUN

Şehit polislerin tabutlarının katafalktan alınmasından sonra Adıyaman'ın Kahta ilçesinden olan polis memuru Nazif Kaplan'ın tabutuna koşarak altına giren annesi Bedriye Kaplan Kürtçe anan sana kurban diyerek feryat etti. Anne Bedriye, şehit polis memuru oğlunun tabutunu ambulansa altına girerek taşıdı.

Ambulansa bırakılan şehit Ahmet Gülbahar ile 5 yaşındaki oğlu Hüseyin Utku Gülbahar'ın cenazesi Kahramanmaraş'a, Yakup Kılınç'ın cenazesi Elazığ'a, Nazif Kaplan cenazesi Adıyaman'a, Salih Zengin'in cenazesi Gümüşhane'ye, Siraç Balpetek'in cenazesi ise Diyarbakır'ın Çermik ilçesine uğurlandı.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Diyarbakır Küçük Utku'nun Annesi Gülbahar, 'İkisini Bir Koyun Ne Olur, Benim Yavrum Korkar' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Serdivan Belediye Başkanı Osman Çelik, Ziyaretçilerini Ağırlıyor
    13:34 Serdivan Belediye Başkanı Osman Çelik, Ziyaretçilerini Ağırlıyor

    Serdivan Belediye Başkanı Osman Çelik, seçildikten sonra ziyaretçilerini kabul etmeye devam ediyor. AK Parti Serdivan İlçe Başkanı Yusuf Haldızoğlu, Gençlik ve Spor İl Müdürü Nevzat İnanç, RATED Yönetim Kurulu Başkanı Remzi Adıyaman ve diğer isimler Çelik'i ziyaret ederek tebriklerini iletti. Çelik, ziyaretçilerine teşekkür ederek, projelerini hayata geçirmek için çalışacaklarını belirtti.

  • Adıyaman'da Öğrenciler Perre Antik Kent'teki Kazı Çalışmalarına Katıldı
    13:34 Adıyaman'da Öğrenciler Perre Antik Kent'teki Kazı Çalışmalarına Katıldı

    Adıyaman'da bulunan 16 ilk ve ortaöğretim okulu öğrencileri, Turizm Haftası etkinlikleri kapsamında Perre Antik Kent'te gerçekleştirilen kazı çalışmalarına katıldı. Öğrenciler, arkeologlarla birlikte kazı yapmanın keyfini yaşadıklarını ifade etti.

  • 26. Gaziemir Ulusal Çocuk Şenliği Başlıyor
    13:34 26. Gaziemir Ulusal Çocuk Şenliği Başlıyor

    İzmir'de düzenlenecek olan 26. Gaziemir Ulusal Çocuk Şenliği, halk dansları gösterileri, müzikaller ve konserlerle çocuklara keyifli saatler yaşatacak. Şenliğin finalinde ise Yeni Türkü sahne alacak. Gaziemir Belediye Başkanı Ünal Işık, tüm yurttaşları bayram coşkusuna ortak olmaya davet ediyor.

  • Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Spor Kulübü Engelli Sporcuları 40 Madalya İle Şampiyon Oldu
    13:34 Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Spor Kulübü Engelli Sporcuları 40 Madalya İle Şampiyon Oldu

    Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Spor Kulübü engelli sporcuları, Türkiye Yüzme Federasyonu'nun düzenlediği Para Yüzme ve DEAF Yüzme Bölge Şampiyonasında 40 madalya kazandı.

  • Torbalı Belediyesi'nde Müdürlüklerde Değişiklik
    13:34 Torbalı Belediyesi'nde Müdürlüklerde Değişiklik

    Torbalı Belediye Başkanı Övünç Demir, belediyedeki birim ve müdürlüklerde değişikliklere gitti. Belediye bünyesindeki 29 müdürlüğün 19'una yeni isimler atayan Demir, belediye yönetiminde de kendi ekibini kurarak; değişime belediye birimlerinden başladı. Öte yandan, yapılan atamalarda yeni atanan müdürlerin yarısının 40 yaş altında olması dikkat çekti.

  • Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler: Türkiye Barış ve İstikrara Önemli Katkılar Sağlamaktadır
    13:30 Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler: Türkiye Barış ve İstikrara Önemli Katkılar Sağlamaktadır

    Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler, Türk Silahlı Kuvvetleri olarak devletin ilgili kurumları ile koordineli ve eş güdümlü olarak komşular ve müttefiklerle iyi niyet çerçevesinde küresel güvenlik, barış ve huzurun tesisine yönelik çabalarını artan bir gayretle sürdüreceklerini belirtti. Türkiye'nin stratejik yaklaşımıyla uluslararası güvenlik, barış ve istikrara önemli katkılar sağladığını vurgulayan Bakan Güler, Türk Silahlı Kuvvetleri'nin çevredeki kritik gelişmelere profesyonel, teknik ve kontrollü bir duruş sergileyerek sorunların kalıcı çözümüne yönelik adımlar attığını ifade etti.


Advertisement