Diyarbakır, Kahraman Şehitlerini Uğurladı - Son Dakika
Güncel

Diyarbakır, Kahraman Şehitlerini Uğurladı

Diyarbakır, Kahraman Şehitlerini Uğurladı

Türkiye Sur'da şehit düşen 5 fidanına ağlıyor. Şehit 5 güvenlik görevlisi, bugün Diyarbakır Asker Hastanesi'nde düzenlenen törenin ardından memleketlerine gönderildi.

28.01.2016 13:41  Güncelleme: 15:50
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Diyarbakır'ın Sur ilçesinde terör örgütü PKK'ya yönelik operasyonda şehit düşen Piyade Yüzbaşı Yiğitcan Çiğa, Komiser Yardımcısı Zekeriya Bilgen, Piyade Astsubay Üstçavuş Özgür Erdoğan ve Piyade Uzman Çavuş Osman Ateş ile polis memuru Mehmet Bora Tayfur için tören düzenlendi.

Diyarbakır Asker Hastanesindeki törende şehitlerin Türk bayrağına sarılı naaşları katafalka konuldu, öz geçmişleri okundu ve dua edildi.

"ÇOCUKLARINIZIN İNTİKAMINI ALDIK ÜZÜLMEYİN"

Törende şehit yakınlarının feryatları yürekleri dağladı. Fenalaşan ve ağıt yakan şehit yakınlarını, Kayseri 1. Komando Tugay Komutanı Tuğgeneral Aydoğan Aydın, "Çocuklarınızın intikamını aldık, üzülmeyin, namertleri sevindirmeyin" diyerek teskin etti.

Vatani görevini yaptığı birliğinden özel izinle törene katılan şehit Piyade Uzman Çavuş Ateş'in kardeşi Emre Ateş de gözyaşları içinde ağabeyinin çok genç olduğunu ve evleneceğini belirterek, birbirlerine doyamadıklarını söyledi.

5 YAŞINDAKİ EYLÜL ADA HER ŞEYDEN HABERSİZDİ

Şehit Astsubay Erdoğan'ın 5 yaşındaki kızı Eylül Ada da her şeyden habersiz, elindeki oyuncak bebekle oynadı ve babasının fotoğrafını annesine gösterdi.

Şehit polis memuru Tayfur'un anne ve babası ise cenazeler ambulanslara konulacağı sırada evlatlarının tabutunun arkasından koştu.


Şehit Yüzbaşı Çiğa'nın tabutuna sarılan ve fotoğrafını öpen babası, "Oğlum, genç yaşta beni bırakıp gittin" diyerek feryat etti.


Yakınları, şehitleri asker selamıyla uğurladı.

Toprağa verilmek üzere Çiğa'nın naaşı memleketi Mersin'e, Bilgen'in cenazesi Balıkesir'in Susurluk ilçesine, Erdoğan'ın naaşı Sivas'ın Divriği ilçesine, Ateş'in cenazesi Tokat'ın Pazar ilçesine ve Tayfur'un naaşı Ankara'ya gönderildi.


Törene Vali Hüseyin Aksoy, 2. Ordu Komutanı Orgeneral Adem Huduti, 7. Kolordu Komutanı Korgeneral İbrahim Yılmaz, Bölge Jandarma Komutanı Tümgeneral Musa Çitil, Diyarbakır 2. Birleştirilmiş Hava Harekat Merkez Komutanı Tümgeneral Atilla Darendeli, 16. Mekanize Piyade Tugay Komutanı Tuğgeneral Savaş Beyribey, Kayseri 1. Komando Tugay Komutanı Tuğgeneral Aydın, İl Emniyet Müdürü Adnan Taşdan ile şehitlerin yakınları ve silah arkadaşları katıldı.

Şehitlerden geriye ise yürek yakan hikayeler kaldı…


(Yüzbaşı Yiğit Can Çiğa, henüz 2,5 aylık bir kız babasıydı.)

EVLERE ATEŞ DÜŞTÜ

33 yaşındaki Piyade Yüzbaşı Yiğit Can Çiğa'nın Mersin'deki baba evine ateş düştü. Şehidin 2 ay önce Ahsen adında bir kızının dünyaya geldiği belirtildi. Şehit yüzbaşının merkez Mezitli İlçesi'nin Viranşehir Mahallesi'nde yaşayan babası Yaşar ve annesi Ayla Çiğa'ya acı haberi vermeye giden Merkez Komutanı Albay Ekrem Özer ve beraberindeki askeri yetkililer, aileyi evde bulamadı. Dışarıda olduğu belirlenen aile bir gerekçeyle eve çağırıldı. Ailenin, eve geldiğinde oğullarının şehit olduğunu anlamaması için askeri araçlar, ambulans ve askeri yetkililer sitenin önünden uzaklaştırıldı. Yaklaşık 1 saat sonra eve gelen 2 çocuklu anne- babaya acı haberin verilmesiyle birlikte sağlık ekipleri de eve girdi. Asker ve polisler 7′nci kattaki şehit evinin balkonuna Türk bayrağı asarken, şehit haberini alan bazı komşular da balkonlarını bayraklarla donattı. Ayrıca sitenin girişinde inzibatlar nöbet tuttu.


(Keskin nişancı tüfeği Kanas ile vurularak şehit olan Komiser Yardımcısı Zekeriya Bilgen evli ve 4 çocuk babasıydı.)

Çiğa Ailesi'nin 20 yıllık komşusu Mustafa Cigoğlu, şehit yüzbaşının çok mütevazi bir insan olduğunu ifade ederek, "Her yaz izinlerde gelirdi, selamlaşırdık, görüşürdük. Çok iyi bir insandı, çok üzgünüm. Ne diyeceğimi bilemiyorum. Mükemmel bir insandı, çok cana yakın ve samimiydi. Hepimizin başı sağ olsun, çok üzgünüz" diye konuştu.


GEÇİCİ GÖREVDEYMİŞ

Ev kadını Nadiye ile evli olan ve 2 ay önce de Ahsen adını verdikleri kız çocukları dünyaya gelen Yiğitcan Çiğa'nın Kayseri 1′inci Komando Tugayı'nda görev yaparken geçici görevle Diyarbakır'a gönderildiği öğrenildi.

KARDEŞİ DE ASKER

Diyarbakır Sur'daki saldırıda şehit düşen Uzman Çavuş Osman Ateş'in kardeşi Emre Ateş'in de askerde olduğu öğrenildi. Emre Ateş'in Hatay'da uzun dönem olarak vatani görevini yaptığı, şehit olan ağabeyinin cenaze töreni için yarın Tokat'a geleceği öğrenildi.

ŞEHİDİN HALASI: BAYRAĞINI ÇOK SEVİYORDU

Diyarbakır'ın Sur İlçesi'nde şehit olan Astsubay Üstçavuş Özgür Erdoğan'ın memleketi Sivas'ın Divriğe İlçesi'nde yaşayan yakınları da büyük üzüntü yaşandı. Yeğeninin şehit haberini alan 65 yaşındaki halası Zehra Kale, olayı duyunca kendini çok kötü hissettiğini belirterek, "Keşke ben gitseydim onun yerine. Daha gencecik çocuktu. Kendi gönüllü olarak orayı seçti dediler. Vatanını, milletini, bayrağını çok seviyordu. Terör yaktı bizi. Türkiye'de artık barış olsa, böyle canlar yanmasa daha iyi olur. Yalnızca bizim canımız yanmıyor. Türkiye'nin yarısının canı yandı. Olan gençlerimize, çocuklarımıza oluyor. Bu böyle yürümüyor. Artık barış olsun" dedi.


(Evli ve 4 yaşında bir kız çocuğu babası olan Erdoğan, Kayseri'deki görev yerinden geçici görevle Diyarbakır'a gönderilmişti.)


5 yaşındaki Eylül Ada babasının asker şapkasıyla böyle fotoğraf çektirmişti. Uzman Çavuş Özgür Erdoğan geride gözü yaşlı bir eş ile bir kız çocuğu bıraktı.

BEŞİNCİ ŞEHİT ANKARALI

Özel Hareket Polisi Mehmet Bora Tayfur da hastanede yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak şehit oldu.


Ankaralı Özel Harekat Polisi Mehmet Bora Tayfur'un babaevine acılı haberi, emniyet yetkilileri getirdi. Şehidin ailesi acı haber üzerine Diyarbakır'a gitti. Ağustos ayında evlendiği öğrenilen şehidin evinin bulunduğu Gazi Mahallesi Atasoy Sokak'ta taziye çadırı kuruldu. İtfaiye ekipleri tarafından eve büyük bir bayrak asıldı. Ekipler ayrıca sokakta tuzlama çalışması yaptı. Şehidin akşam saatlerinde Ankara'ya getirileceği ve yarın defnedileceği öğrenildi. Şehit için Gazi Mahallesi'nde sela okutuldu.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Diyarbakır, Kahraman Şehitlerini Uğurladı - Son Dakika


Advertisement