Diyarbakır turizm sektörü heyetinden Vali Karaloğlu'na ziyaret - Son Dakika
Turizm

Diyarbakır turizm sektörü heyetinden Vali Karaloğlu'na ziyaret

Diyarbakır turizm sektörü heyetinden Vali Karaloğlu\'na ziyaret

Diyarbakır turizm sektörü heyeti, "15-22 Nisan Turizm Haftası" dolayısıyla Vali Münir Karaloğlu'nu ziyaret etti.

15.04.2022 14:50  Güncelleme: 14:53
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Diyarbakır turizm sektörü heyeti, "15-22 Nisan Turizm Haftası" dolayısıyla Vali Münir Karaloğlu'nu ziyaret etti.

Karaloğlu, İl Kültür ve Turizm Müdürü Cemil Alp öncülüğündeki turizm sektörü heyetiyle makamında görüştü.

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Karaloğlu, turizm sektöründe hizmet veren kurum ve kuruluşlar ile sektör çalışanlarının haftasını kutladı, Diyarbakır'ın turizmde hak ettiği yere gelmesi için el birliği içinde çalışmaya devam edeceklerini aktardı.

Kaynak: AA

Son Dakika Turizm Diyarbakır turizm sektörü heyetinden Vali Karaloğlu'na ziyaret - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Çorum Boğazkale ve Alaca Ören Yerleri Ramazan Bayramı'nda 9 Bin 921 Turist Ağırladı
    13:49 Çorum Boğazkale ve Alaca Ören Yerleri Ramazan Bayramı'nda 9 Bin 921 Turist Ağırladı

    Çorum Boğazkale ilçesindeki Hattuşa Ören Yeri ve Alaca ilçesindeki Alacahöyük Ören Yeri ve müzeler, Ramazan Bayramı tatilinde toplamda 9 bin 921 turist ağırladı. UNESCO Dünya Kültür Mirası listesinde yer alan Hattuşa Ören Yeri 4 bin 100 kişi, Alacahöyük Ören Yeri ise 3 bin 381 kişi tarafından ziyaret edildi. Boğazkale ve Alaca müzeleri ise 2 bin 440 turist ağırladı. Hattuşa Antik Kenti ve Alacahöyük Ören Yeri, Anadolu'nun binlerce yıllık geçmişine ışık tutan önemli arkeolojik merkezlerdir.

  • Düzce'de Turizm Haftası kutlama programları başladı
    13:21 Düzce'de Turizm Haftası kutlama programları başladı

    Düzce'de Turizm Haftası kutlama programları, kortej yürüyüşüyle başladı. Vali Selçuk Aslan, İl Kültür ve Turizm Müdürü Esra Alemdaroğlu, İl Jandarma Komutanı Murat Kılıç, İl Emniyet Müdürü İbrahim Ergüder ve Belediye Başkan Yardımcısı Burçin Sarıcan, öğrenciler ve öğretmenler, belediye bandosunun çaldığı marşlar eşliğinde Anıtpark Meydanı'na kadar yürüdü. Alemdaroğlu, yaptığı konuşmada, Düzce'nin doğal güzelliklerine değinerek, kentin sahip olduğu bu değerleri, korumaya ve geliştirmeye yönelik çalışmalara devam ettiklerini söyledi. Vali Aslan, gazetecilere yaptığı açıklamada, bacasız fabrika olarak adlandırılan turizmde, Düzce'nin mükemmel bir coğrafyaya sahip olduğunu belirtti.

  • Eskişehir'de Turizm Haftası Açılış Töreni Düzenlendi
    13:20 Eskişehir'de Turizm Haftası Açılış Töreni Düzenlendi

    Eskişehir'de düzenlenen Turizm Haftası açılış töreninde turizmin önemi hakkında bilgilendirmeler yapılırken, çeşitli etkinlikler gerçekleştirildi.

  • Yozgat'ta Turizm Haftası kapsamında doğaseverler farkındalık turu düzenledi
    13:17 Yozgat'ta Turizm Haftası kapsamında doğaseverler farkındalık turu düzenledi

    Yozgat'ta Turizm Haftası etkinlikleri kapsamında doğaseverler, ATV ve motosikletlerle Çamlık Milli Parkı'nı tanıtmak amacıyla farkındalık turu düzenledi. Vali Mehmet Ali Özkan, İl Jandarma Komutanı Albay Nejdet Özcan, İl Emniyet Müdürü Recep Tecimer ve İl Kültür ve Turizm Müdürü Hüseyin Çiftci de tura katıldı. Vali Özkan, turizmde hizmet sunumunu geliştirmek ve Yozgat'ı turizm kenti haline dönüştürmek için çalışmaların devam ettiğini belirtti.

  • Karadeniz'in dalgalarından esinlenen Samsun Müzesi, kent turizmine hareket kazandırıyor
    13:15 Karadeniz'in dalgalarından esinlenen Samsun Müzesi, kent turizmine hareket kazandırıyor

    Samsun Müzesi, Karadeniz'in dalgalarından esinlenerek inşa edilen ve 15 bin metrekare alana sahip olan bir müzedir. Müzede Hitit, Pers, Roma, Doğu Roma, Selçuklu ve Osmanlı dönemine ait birçok eser bulunmaktadır. Ayrıca mamut fosilleri, deniz lalesi ve deniz salyangozu fosilleri gibi tabiat varlıkları da ziyaretçileri zamanda yolculuğa çıkarmaktadır. Müze, açıldığı ilk ayda yerli ve yabancı turistlerin ilgisini çekerek kent turizmine hareket getirmiştir. Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Halit Doğan, müzenin Samsun'un ve bölgenin en önemli müzesi olduğunu belirtmiş ve ziyaretçi sayısının artarak devam edeceğini söylemiştir. Müzeyi ziyaret edenler de eserlerin detaylı ve güzel bir şekilde sergilendiğini ifade etmişlerdir.

  • Fethiye'de dalgıçlar su altında turizm sezonunu değerlendirdi
    13:04 Fethiye'de dalgıçlar su altında turizm sezonunu değerlendirdi

    Muğla'nın Fethiye ilçesinde dalış okulu işleten dalgıçlar, Dalyan Koyu açıklarında su altında temsili turizm sezonu değerlendirme toplantısı gerçekleştirdi. Dalgıçlar, su altında kurdukları masada oturarak sezonu değerlendirdi ve etkinlikleri su altı kamerasıyla kaydedildi. Dalış eğitmeni Önder Diktaş, bu gibi etkinliklerle dalışı tanıtmayı ve gençlere sevdirmeyi amaçladıklarını belirtti.

  • Çanakkale'de Turizm Haftası kapsamında Vali İlhami Aktaş'a ziyaret
    13:02 Çanakkale'de Turizm Haftası kapsamında Vali İlhami Aktaş'a ziyaret

    Çanakkale'de 48'inci Turizm Haftası dolayısıyla turizmciler, Vali İlhami Aktaş'ı ziyaret etti. İl Kültür ve Turizm Müdürü Çağman Esirgemez, ÇOMÜ Turizm Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mustafa Boz ve diğer yetkililer, Vali Aktaş ile görüşerek Turizm Haftası etkinlikleri hakkında bilgi paylaştılar. Vali Aktaş, ziyaretten memnuniyetini dile getirerek çalışmalarda başarılar diledi.

  • Bolu'da Turizm Haftası etkinlikleri düzenlendi
    12:55 Bolu'da Turizm Haftası etkinlikleri düzenlendi

    Bolu'da Turizm Haftası dolayısıyla düzenlenen etkinliklerde Vali Erkan Kılıç, İl Kültür ve Turizm Müdürü Hakan Doğanay ile turizm sektör temsilcileri bir araya geldi. Daha sonra Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan'a ziyarette bulunuldu ve Atatürk Anıtı'na çelenk sunuldu. Turizm Haftası'nın turizm bilincinin oluşması ve sektörün gelişmesi için önemli olduğu vurgulandı.

  • NERO, turist rehberlerini 2024 turizm sezonuna hazırlıyor
    12:30 NERO, turist rehberlerini 2024 turizm sezonuna hazırlıyor

    Nevşehir Rehberler Odası (NERO), 7 ildeki turist rehberlerini seminer ve eğitimlerle 2024 turizm sezonuna hazırlıyor. NERO, yerli ve yabancı turistlere eşlik edecek rehberlere yerinde eğitim vererek rehberlik hizmetinin profesyonel sunulmasını amaçlıyor. Ayrıca, kaçak rehberlere karşı denetimler yapılıyor. Turist rehberleri heyecanlı bir şekilde yeni turizm sezonuna hazırlanıyor ve ülkenin değerlerini tanıtmak için önemli çalışmalar yapıyorlar.


Advertisement