Diyarbakırlı iş adamından ayakları kırık eşeğe şefkat eli - Son Dakika
Güncel

Diyarbakırlı iş adamından ayakları kırık eşeğe şefkat eli

Diyarbakırlı iş adamından ayakları kırık eşeğe şefkat eli İki ayağı kırık halde yolda gördüğü eşeğin tedavisini yapıp huzurlu yaşamasını sağladı Diyarbakır-Elazığ karayolunda bir otomobilin çarpması sonucu ayakları kırılan ve sakatlanan eşeği gören iş adamı Mehmet Yüksel, hastanede eşinin...

20.09.2021 11:34  Güncelleme: 14:38
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Diyarbakırlı iş adamından ayakları kırık eşeğe şefkat eli

İki ayağı kırık halde yolda gördüğü eşeğin tedavisini yapıp huzurlu yaşamasını sağladı

DİYARBAKIR - Diyarbakır- Elazığ karayolunda bir otomobilin çarpması sonucu ayakları kırılan ve sakatlanan eşeği gören iş adamı Mehmet Yüksel, hastanede eşinin yanına gitmeyi bırakıp hayvana yardım etti. Eşekle ilgilenen Yüksel, daha sonra eşinin iyileştiğini öğrenince büyük bir mutluluk yaşadı. Yüksel, "Eşimin durumu ağırdı. Garipcan ile 2 saat ilgilenmek zorunda kaldım ve eve giderken eşimde iyileşmiş, taburcu edilmişti. Ben bu canla ilgilendim Rabbim'de eşime şifa gönderdi" dedi.

Diyarbakır - Elazığ karayolunda bir otomobilin çarpması sonucu ayakları kırılan ve sakatlanan eşeği gören iş adamı Mehmet Yüksel, hastanede eşinin yanına gitmeyi bırakıp aracıyla durarak hayvana yardım etti. Eşekle gece boyunca ilgilenen ve onu sabah alacağı şekilde güvenli bir yere bırakıp bölgeden ayrılan Yüksel, eşinin iyileştiğini öğrenince çifte mutluluk yaşadı. Eşeği güvenli yere bıraktıktan sonra eve giden Yüksel, sabah erken saatlerinde eşeği bıraktığı yerden alıp tedavisinin yapılması için Dicle Üniversitesi Veteriner Fakültesine götürdü. Yüksel, burada tedavisi tamamlanan eşeği alarak Elazığ'ın Maden ilçesine bağlı Plajköy mevkinde kurduğu Huzur Çiftliğine götürdü.

"Onu orada bırakmayı içim el vermedi"

Eşeğe Garipcan ismini koyan Yüksel, hayvanın yaşam şeklinin çok acılı olduğunu ve tesadüfen yolda kendisine rastladığını belirterek, "Onu yolda ayağı kırık bir şekilde gördüğümde içim parçalandı ve çok kötü bir durumdaydı. Ne yazık ki insanoğlu öyle bir şey ki işi bittikten sonra böyle bırakıyor, bununla yük taşıyıp işlerini yapmışlar. Bir zaman sonra araba çarpmış ve tedavi etmeden öyle onu bırakmışlar. Ben onu görünce iki ayağı dizden aşağı kırılmış halde dizleri üzerinde kan içerisinden yürüyordu. Gece ben burada bulunuyordum. Huzur çiftliğindeydim eşim rahatsızlığından dolayı acilen gece saat: 00.00'da hastaneye gitmem gerekiyordu. Eşimin rahatsızlık haberini alır almaz hemen yola çıktım ve Garipcan ile tanıştım. Yol üzerinde uzanmış bir vaziyette gördüm onu ve yaklaştım baktım ki iki ayağı kırık ve yürüyemez bir halde duruyordu. Onu orada bırakmayı içim el vermedi ben hemen onu sabah tedavisinin yapılması için güvenli bir yere bıraktım" diye konuştu.

"Eşimin durumu ağırdı, ben Garipcan ile ilgilenirken eşim iyileşti"

Sabah onu almak için geldiğini de anlatan Yüksel, "Ona gece söz verdim, 'Garipcan ben seni iyileştireceğim' ben sözümü şükür yerine getirdim. Sabah ilk işim onu gelip aldım buradan ve veterinere götürdüm. Hikayesi çok acı bir durum olduğu için ayaklarını düzgün bir şekilde ameliyat ettirdim. Bir ayağı düzeldi diğer ayağı ise ikinci bir ameliyatta düzelecek. Onu o çölde eski sahiplerine bırakmadım getirdim Huzur çiftliğinde şuanda yaşıyor ve şuanda huzurlu, mutlu bir şekilde buradadır. İsmini Garipcan koydum, ben onunla ilgilenirken o gece eşim acilde ve durumu ağırdı. Bir anda fenalaşmıştı. Bununla 2 saat ilgilenmek zorunda kaldım ve eve giderken eşimde iyileşmiş, taburcu edilmişti. Ben bu canla ilgilendim Rabbim de eşime ona şifa gönderdi" şeklinde konuştu.

Yüksel'in Garibcan ismini verdiği eşek şimdi Huzur çiftliğinde huzurlu bir şekilde yaşamını sürdürüyor ve ikinci ameliyatını bekliyor.

Diyarbakırlı iş adamından ayakları kırık eşeğe şefkat eli
Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Diyarbakırlı iş adamından ayakları kırık eşeğe şefkat eli - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • İstanbul'da sabah saatlerinden itibaren sağanak yağış etkisini gösterdi
    06:57 İstanbul'da sabah saatlerinden itibaren sağanak yağış etkisini gösterdi

    Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan uyarıların ardından İstanbul'da beklenen sağanak yağmur etkisini göstermeye başladı. Sağanak yağış, D-100 Karayolu ve sahil yolunda sürücülere zor anlar yaşatırken, trafik yoğunluğu sabahın erken saatlerinde artmaya başladı.

  • Karabük'te çıkan bıçaklı kavgada 3 kişi yaralandı
    06:13 Karabük'te çıkan bıçaklı kavgada 3 kişi yaralandı

    Karabük'ün 100. Yıl Mahallesi'nde 1003 Nolu Cadde'de iki grup arasında henüz belirlenemeyen nedenle çıkan tartışma kavgaya dönüştü. Kavga sırasında 3 kişi bıçakla yaralandı. Olayın bildirilmesi üzerine polis ve sağlık ekipleri bölgeye sevk edildi. Yaralılar, sağlık ekiplerinin ilk müdahalesinin ardından Karabük Eğitim ve Araştırma Hastanesi ile kentteki özel bir hastaneye kaldırıldı.

  • Ünlü Sanatçı Umut Akyürek Hastaneye Kaldırıldı
    05:09 Ünlü Sanatçı Umut Akyürek Hastaneye Kaldırıldı

    Estetik operasyonlar nedeniyle 'Yerli Angelina Jolie' lakabını alan ünlü sanatçı Umut Akyürek, yakalandığı virüs nedeniyle hastaneye kaldırıldı. Hastanede oksijen tüpüyle nefes alan sanatçı, herkese uyarılarda bulunarak kendilerine dikkat etmelerini söyledi. Umut Akyürek'in bir süre daha hastanede kalacağı ve sahne programlarını iptal ettiği öğrenildi.


Advertisement