Dizi Oyuncularını Mozaikle Resmetti - Son Dakika
Güncel

Dizi Oyuncularını Mozaikle Resmetti

Suriye'deki iç savaştan ailesiyle kaçarak Hatay'ın Reyhanlı ilçesine yerleşen sanat tarihçi Suriyeli Abdulsettar Al Sattuf, TRT 1 ekranlarında yayınlanan "Diriliş Ertuğrul" dizisinde Ertuğrul Bey'i canlandıran Engin Altan Düzyatan ile Turgut Alp karakterini oynayan Cengiz Coşkun'u 24 bin...

07.05.2017 11:45
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

CEM GENCO - Suriye'deki iç savaştan ailesiyle kaçarak Hatay'ın Reyhanlı ilçesine yerleşen sanat tarihçi Suriyeli Abdulsettar Al Sattuf, TRT 1 ekranlarında yayınlanan "Diriliş Ertuğrul" dizisinde Ertuğrul Bey'i canlandıran Engin Altan Düzyatan ile Turgut Alp karakterini oynayan Cengiz Coşkun'u 24 bin mozaikle resmetti.

Halep Üniversitesi Sanat Tarihi Bölümü mezunu olan Sattuf, sığındığı Reyhanlı'daki evinde, severek izlediği "Diriliş Ertuğrul" dizisi oyuncuları Engin Altan Düzyatan ile Cengiz Coşkun'un mozaikten tablosunu yapmaya karar verdi.

Sattuf, "Ertuğrul Bey" ve "Turgut Alp"in tablosunu 24 bin mozaik kullanarak iki ayda yaptı.

Türkiye'yi çok sevdiğini belirten Sattuf, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Osmanlı dönemine tutkun olduğunu söyledi.

Sanatını ülkesinde de severek yaptığını anlatan Sattuf, "Maalesef savaş bizleri yaşadığımız topraklardan ayırdı. Burada kendi vatanımızda gibi yaşıyoruz. Bize bu imkanı verenlerden Allah razı olsun. Türkiye'ye minnet borcumuzu hiçbir zaman ödeyemeyiz." dedi.

Sattuf, çocuk yaşlardan itibaren sanat tarihine ilgisinin olduğunu aktararak "Ailemle sığındığımız Reyhanlı'da huzurlu bir yaşam sürüyoruz. Komşularımız ve çevredeki insanlarla uyum içindeyiz. Burada Türkçe öğrenmeye de başladım. Suriye ve burada yemek kültürü hemen hemen aynı, tarihsel açıdan da uzaklık hissetmiyoruz." diye konuştu.

"Türkiye'yi ve Osmanlı tarihini seviyorum"

Türk kanallarını da ilgiyle takip ettiklerini vurgulayan Sattuf, "TRT'de yayınlanan 'Diriliş Ertuğrul' dizisini severek izliyoruz. Türkiye'yi ve Osmanlı tarihini seviyorum, bu yüzden severek izlediğim dizinin oyuncularının portresini mozaikten yapmak istedim. Ayrı ayrı her iki tablo da 1 metre uzunluğunda ve 1 metre genişliğinden oluşuyor. Sanatı ve bu çalışmaları seviyorum. Farklı çalışmalar yapmaya devam edeceğim." ifadesini kullandı.

Suriyeli sanatçı Sattuf, daha önce 3 aylık çalışma sonucu Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın portresinin yanı sıra Cumhurbaşkanlığı forsu ve Türk bayrağının yer aldığı 2,4 metre uzunluğunda, 1,6 metre genişliğinde mozaik tablo ile bir milyon 500 bin taş kullanarak Osmanlı padişahlarının mozaik tablosunu yapmıştı.

Dizi Oyuncularını Mozaikle Resmetti
Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Dizi Oyuncularını Mozaikle Resmetti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Forkliftin altında kalan işçi hayatını kaybetti
    11:13 Forkliftin altında kalan işçi hayatını kaybetti

    Elazığ'da bir beton fabrikasında fork-lifti tamir etmek için altına giren işçi, krikonun kırılması sonucu ağır yaralandı. Hastanede yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayan işçi hayatını kaybetti. Talihsiz adamın bir hafta sonra düğününün olacağı öğrenildi. Olayla ilgili inceleme devam ediyor.

  • Boston Dynamics Yeni Atlas Robotu ve Özellikleri
    11:10 Boston Dynamics Yeni Atlas Robotu ve Özellikleri

    Boston Dynamics, Hyundai'ye satıldıktan sonra yeni Atlas robotunu tanıttı. Tamamen elektrikli olan yeni model, korku filmlerinden aşina olduğumuz sahnelere benzer bir video ile karşımıza çıktı. Yeni Atlas robotu, bir insandan hatta bir atletten çok daha güçlü ve esnek eklemlere sahip. Ayrıca daha insansı hareketlere sahip olan robot, insan boyutlarında ve daha atletik bir yapıya sahip. Yeni Atlas robotunun teknik ayrıntıları henüz açıklanmadı.

  • Elon Musk, Vine İçin Anket Açtı: Vine Videoları İçin Yeni Umut
    11:09 Elon Musk, Vine İçin Anket Açtı: Vine Videoları İçin Yeni Umut

    Elon Musk, Twitter'ı satın aldığı dönemde verdiği sözü hatırlatarak Vine için anket açtı. Ankette Vine geri gelsin mi ya da gelmesin mi sorusu soruldu ve şu ana kadar yapılan oylamada Vine geri gelsin diyenler yüzde 70 gibi bir oranla önde. Bu sonuçlar, uygulama için yeni bir dönemin kapısını açabilir.

  • Bursa'da Tır ve Araç Kazaları: 2 Kişi Yaralandı
    11:09 Bursa'da Tır ve Araç Kazaları: 2 Kişi Yaralandı

    Bursa'da meydana gelen kazalarda hafif ticari araç seyir halindeki tıra çarptı ve tır refüje devrildi. Nilüfer ilçesinde ise hafif ticari araç ile otomobil çarpıştı. Her iki kazada da toplamda 2 kişi yaralandı ve polis olaylarla ilgili soruşturma başlattı.

  • iPhone 17 Plus, ekran açısından beklentiyi karşılayamayabilir
    11:09 iPhone 17 Plus, ekran açısından beklentiyi karşılayamayabilir

    Apple'ın iPhone 16 serisini tanıtması beklenirken, sızdırılan son raporlar iPhone 17 Plus modelinin daha küçük bir ekrana sahip olacağını ortaya çıkardı. Apple, iPhone 17 serisinde değişiklik yapmayı planlıyor ve Plus modelinde küçülme bekleniyor.

  • İrlandalı Gazeteci, AB Komisyonu Başkanı von der Leyen'i İsrail'in Gazze'deki Soykırımına Destek Vermekle Suçladı
    11:08 İrlandalı Gazeteci, AB Komisyonu Başkanı von der Leyen'i İsrail'in Gazze'deki Soykırımına Destek Vermekle Suçladı

    İrlandalı gazeteci-yazar David Cronin, AB Komisyonu Başkanı Ursula von der Leyen'in İsrail'in Gazze'deki soykırımına destek verdiğini iddia ederek, von der Leyen'in tutuklanması gerektiğini savundu. Cronin, von der Leyen'e yönelik girişiminin ardından AA muhabirine açıklamalarda bulundu ve von der Leyen'in tepki vermediğini belirtti. Cronin, von der Leyen'in İsrail Savunma Bakanı Yoav Gallant'ın Gazze'deki Filistinlileri 'hayvan' olarak tanımladığı açıklamaları sırasında İsrail liderleriyle görüştüğünü ve bu durumu soykırıma ortaklık olarak değerlendirdiğini ifade etti. Cronin, von der Leyen'in eylemiyle İsrail'e zaman kazandırdığını ve gerçek bir uluslararası baskıya maruz kalmadan katliam yapmasına izin verdiğini söyledi.


Advertisement