Dizi Oyuncusu Ayhan Bozkurt Açıklaması - Son Dakika
Yerel

Dizi Oyuncusu Ayhan Bozkurt Açıklaması

Dizi Oyuncusu Ayhan Bozkurt Açıklaması

Yazar ve dizi oyuncusu Ayhan Bozkurt, Gaziantep başta olmak üzere Anadolu’da ki birçok kentin adeta doğal bir film platosu gibi olduğunu belirterek, yerli dizilerin kentlerde çekilmesinin o kentlerin yurt içi ve yurt dışında büyük tanıtımını yaptığını ifade etti.

25.01.2016 13:26
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Yazar ve dizi oyuncusu Ayhan Bozkurt, Gaziantep başta olmak üzere Anadolu'da ki birçok kentin adeta doğal bir film platosu gibi olduğunu belirterek, yerli dizilerin kentlerde çekilmesinin o kentlerin yurt içi ve yurt dışında büyük tanıtımını yaptığını ifade etti.

Gaziantep'e gelen ünlü yazar ve dizi oyuncusu Ayhan Bozkurt, Gaziantep'i çok sevdiğini ve sık sık yakın dostu Ahmet Ümit'le birlikte ziyarete geldiğini ifade etti. Paramparça dizisinin oyuncularından olan Ayhan Bozkurt yerli dizilerin Anadolu kentlerinde çekilmesinin o kentlerin birçok yönden dünya gündemine gelmesinde önemli roller oynadığını ifade etti. Gaziantep'in doğal bir film platosu olduğunu sözlerine ekleyen Ayhan Bozkurt, "Gaziantep benim için önemli bir ilham kaynağı. Doğal güzelliği yanında tarihi ve turistik değerleri, el sanatları ve mutfağı ile bütünlük oluşturan, eşsiz benzersiz bir kent. İnsanları doğal ve samimi. Daha önce Gaziantep'te birkaç yerli dizi çekimleri yapıldı. Yurt içi ve yurt dışından önemli turist geldiğini öğrenim. Türk dizileri dünyanın birçok ülkesine pazarlanıyor. Dolayısıyla şehir tanıtımlarında bu diziler büyük rol oynuyor. Bugün bizler Paramparça dizisini İstanbul'da farklı yerlerde çekiyoruz. Dizinin yayınlanmasıyla birlikte bu yerlere yerli ve yabancı turist akınını yakından gözlüyorum. Gaziantep'te çekimi yapılan Zerda, bir bölümü Gaziantep'te çekilen Karagül, İkinci Başar ve Kurtlar Vadisinin birkaç bölümü, Ezo Gelin ve Yabancı Damat gibi diziler o dönemde kentin farklı kültürlerini ve zenginliklerini dünyaya taşıdı. Elbette bundan sonraki süreçte de Gaziantep birçok diziye ev sahipliği yapmalı. Yapacaktır da. Çünkü sahip olduğu özellikler film yönetmenlerinin ilgisini çekiyor. Gaziantep tarihi açıdan da önemli, bölgede yaşamış olan Hititler, Roma ve Selçuklu ve Osmanlı dönemleriyle ilgili dizilere konu olacak o kadar çok hikaye'ye sahip ki. Bunlar elbette değerlendirilmeli. Gaziantepli bu değerlere sahip çıkarak gündemde tutulması için elinden gelenleri yapmalıdır" şeklinde konuştu.

GASTRONOMİ KENTİ ÜNVANLI GÜNDEMDEN DÜŞÜRÜLMEMELİ

UNESCO tarafından Gaziantep'in Seçkin Şehirler listesine alınmasıyla ilgili de bir değerlendirme yapan ünlü oyuncu, alınan gastronomi unvanı nedeniyle kentin gündemden düşürülmemesi gerektiğini ifade etti. Ünlü oyuncu Bozkurt, "Bizler Gaziantep'in lezzetlerini özellikle İstanbul'da bulunan ve Gaziantep'e de büyük yatırımlar yapan Tahir Tekin Öztan'ın Sahan Restoranlar Zincirinde ve diğer Gaziantep markalı restoranlarda tattık. Gaziantep'e her gelişimizde de bu kentin lezzetleri ve lezzet mekanları ilk adresimiz oldu. Şimdi Gaziantep yeni bir unvanıyla dünya gündeminde. UNESCO'nun Seçkin Şehirler listesinde. Bunun iyi değerlendirilmesi gerekir. Bu özelliğin ve unvanın gündemden düşürülmeden, altının doğru doldurulması, doğru adımlar ve doğru projelerle sürekli gündemde yer almasının sağlanması gerekir. Bu bir tanıtım atağına dönüşebilir. Festivallerle şölenlerle zenginleştirilebilir. Gaziantep'te biz üç yıl üst üste Şire Festivaline katıldık. Binlerce insanın katıldığı, yüzlerce yerli ve yabancı gazeteci ve televizyon haberci ve programcılarının akın ettiği bir festivaldi. Yanlış hatırlamıyorsam son festivalin yabancı ve ulusal basındaki çıkan haberlerinin reklam değeri yaklaşık yirmi milyon dolar olmuştu. Bu büyük bir tanıtım. Çeşitli nedenlerle bu yıl yapılmamış. Bence bir kayıp. Buna herkesin sahip çıkması lazım. Sadece şire değil, başta uluslararası bir kitap festivali olmak üzere, Gaziantep Yemekleri Festivalleri, el sanatları festivalleri vs yapılmalı. Festival demek imaj demek. Festival demek gündem olmak demek. Ama doğru adımlarla doğru projelerle olmalı bunlar. Yerli dizilerinde bölgeye yeniden çekilmesiyle Gaziantep dünya gündemindeki yerini güncel bir şekilde koruyacaktır. Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Sayın Fatma Şahin ve Gaziantep Valisi Sayın Ali Yerlikaya'nın bu konudaki çalışmalarını öğrendim. Takdir ettim. Önümüzdeki süreçte de bu konuların doğru insanlarla doğru projelerle ve doğru mecralarda sürdürülmesi Gaziantep'i tam bir turizm cenneti haline getirecektir. Gaziantep bir huzur kentidir. Bunun bozulmasına Gazianteplilerin izin vermeyeceğine de inancım sonsuz" dedi. - GAZİANTEP

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Dizi Oyuncusu Ayhan Bozkurt Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement