Dizi ve Sinema Yapımcıları Gözünü Muğla'ya Çevirdi - Son Dakika
Yerel

Dizi ve Sinema Yapımcıları Gözünü Muğla'ya Çevirdi

Tarihi, turistik ve kültürel mekanları ve doğal güzellikleriyle her yüz binlerce turistin ziyaret ettiği Muğla'da, son dönemlerde çekilen yerli ve yabancı filmler, bölgenin tanıtımına katkı sağlıyor.

18.10.2015 11:43
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

DURMUŞ GENÇ - Tarihi, turistik ve kültürel mekanları ve doğal güzellikleriyle her yüz binlerce turistin ziyaret ettiği Muğla'da, son dönemlerde çekilen yerli ve yabancı filmler, bölgenin tanıtımına katkı sağlıyor.

Ünlü aktör Russell Crowe'un yönetmenliğini ve başrolünü üstlendiği "Son Umut", yerli yönetmenlerin imzasını taşıyan  "Dondurmam Gaymak", "Dabbe", "Sürgün İnek" ve "Mandıra Filozofu" ile  "Muhteşem Yüzyıl", "Baba Ocağı" ve  "Güzel Köylü" gibi televizyon dizilerinin çekildiği Muğla, yönetmen ve yapımcıların gözdesi haline geldi.

Ünlü sinema oyuncusu ve yönetmen Türkan Şoray'ın yönetmenliğini yaptığı, kızı Yağmur Ünal'ın yapımcılığını üstlendiği "Uzaklarda Arama" ile yönetmen Yüksel Aksu'nun "İftarlık Gazoz" isimli sinema filmlerinin çekimi için de Muğla tercih edildi.

Dizi ve sinema yapımcıları keşfetti

Muğla Valisi Amir Çiçek, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Muğla'da antik dönemden bugüne birçok medeniyetin yaşadığını, bölgenin zengin bir tarih varlığına sahip olduğunu kaydetti.

Kentin son yıllarda dizi ve sinema yapımcıları tarafından keşfedildiğine işaret eden Çiçek, "Muğla ve ilçelerinde dizi ve sinemalara konu olabilecek çok sayıda tarihi ve kültürel alanımız var. Muğla yemyeşil vadileri, koyları ve binlerce çeşit bitki örtüsüne sahip bir kent. Bölgemiz bu nedenle dizi ve sinema yapımcıların adeta gözdesi oldu" dedi.

Yönetmen ve yapımcılara yerel yönetimlerin de desteğiyle her türlü kolaylığı sağladıklarına değinen Çiçek, şöyle konuştu:

"Bu nedenle 2015 yılında bölgemizde sinema ve dizi çekimlerinde büyük artış yaşandı. Bölgemizde yaşayan insanların hoşgörülü yaklaşımı, misafirperverliği de elbette bunda büyük bir etken. Bu yıl Muğla ve ilçelerinde 12 dizi, 19 sinema filmi, 9 belgesel, 18 gezi ve tv programı, 7 tanıtım ve reklam, 2 klip çekimi yapıldı. Geçmiş yıllara baktığımızda bu yıl sayı ikiye katlandı."

"Yerli turist patlaması yaşanıyor"

Dizi ve filmlerin bölgedeki ziyaretçi sayısını da artırdığını kaydeden Vali Çiçek, vatandaşların televizyon veya sinemada izledikleri alanları görmek için Muğla'ya gelmeye başladıklarını anlattı.

Bunun kent ekonomisine de katkısı olduğunun altını çizen Çiçek, "Son yıllarda bölgemizde çekilen dizi ve sinema filmleri sayesinde Muğla, artık doğal bir film platosu haline geldi" dedi.

Çekimleri devam eden dizileri izleyenlerin bölgede yoğunluk oluşturduğunu belirten Çiçek, özellikle Yatağan'daki Bozüyük Mahallesi ile Ula ilçesine bağlı Akyaka Mahallesi'nde "yerli turist patlaması" yaşandığına dikkati çekti.

Yeni oyuncular yetişmeye başladı

Dizi ve sinema filmlerinin çekildiği yerlerde yeni oyuncuların da yetişmeye başladığını vurgulayan Çiçek, bölgede yaşayan çok sayıda kişinin, yapımlarda görev aldığını ifade etti.

Çiçek, "Gençlerimiz artık bu alanda kendilerini yetiştiriyorlar. Bununla ilgili sinema atölyesi kuruldu. Bu atölyedeki kurslara 12 yaşındaki çocuğumuz da 60 yaşındaki amcamız da katıldı. Önümüzdeki yıllarda kentimizde önemli film yıldızları yetişecek diye düşünüyorum" dedi.

Vali Çiçek, önümüzdeki dönemde Muğla ve ilçelerinde film ve belgesel çekimleri için başvurular olduğunu, yapımcılara her türlü kolaylığı sağladıklarını sözlerine ekledi.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Dizi ve Sinema Yapımcıları Gözünü Muğla'ya Çevirdi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement