Djokovic, Wimbledon'a Hızlı Başladı - Son Dakika
Spor

Djokovic, Wimbledon'a Hızlı Başladı

Wimbledon Tenis Turnuvası'nın ilk gününde korta çıkan son iki yılın şampiyonu Sırp Novak Djokovic, Büyük Britanyalı rakibi James Ward'ı set vermeden mağlup ederek organizasyona iyi bir başlangıç yaptı.

27.06.2016 17:38
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Wimbledon Tenis Turnuvası'nın ilk gününde korta çıkan son iki yılın şampiyonu Sırp Novak Djokovic, Büyük Britanyalı rakibi James Ward'ı set vermeden mağlup ederek organizasyona iyi bir başlangıç yaptı.

İngiltere'nin başkenti Londra'da düzenlenen sezonun üçüncü grand slam turnuvası Wimbledon'da, merkez kortun açılış maçında tek erkeklerde dünya klasmanının 1 numarası Djokovic, kariyerinde ilk kez karşılaştığı James Ward'ı 6-0, 7-6 ve 6-4'lük setlerle 3-0 yenerek ikinci tura çıktı.

Son dört grand slam turnuvasından zaferle ayrılarak bu başarıyı yakalayan 8 tenisçiden biri olan ve 387 gündür bileği bükülmeyen 29 yaşındaki Djokovic, servis oyunuyla başladığı maçta rakibine hiç oyun vermeden 27 dakika süren ilk seti 6-0 hanesine yazdırdı.

İkinci setin başında 3-0'lık üstünlük yakalayan Djokovic'e karşı temposunu yükselten ve rakibine sadece dört kez puan veren Büyük Britanyalı sporcu, üst üste 3 set kazanarak durumu 3-3'e getirdi. Kalan oyunlarda iki tenisçinin de servislerine tutunmasıyla kazananı tie-break belirledi. Bu bölümde "backhand" vuruşlarından 6 sayı kaybeden Ward, tie-break'i 7-3, 57 dakika süren seti de 7-6 kaybetmekten kurtulamadı.

Üçüncü setin üçüncü oyununda Ward'a puan vermeden servis kıran Djokovic, kalan oyunlarda avantajını koruyarak seti 6-4, 122 dakika süren maçı da 3-0 kazanmasını bildi.

Karşılaşmayı 7 ace, 1 çift ve 21 basit hatayla tamamlayan Djokovic, 29 kez doğrudan sayı getiren vuruş yaptı. Mücadele boyunca 10 kez ace'lerden sayı kazanan ev sahibi Ward ise 5 çift ve 29 basit hatayla korttan ayrıldı.

Tek erkeklerde 9 numaralı seribaşı Hırvat Marin Cilic, ABD'li Brian Baker'i 6-3, 7-5 ve 6-3'lük setlerle, 13 numaralı seribaşı İspanyol David Ferrer de İsrailli Dudi Sela'yı 6-2, 6-1 ve 6-1'lik setlerle 3-0 mağlup etti.

Venus Williams ikinci turda

Kariyerinde 5 Wimbledon şampiyonluğu bulunan ve turnuvada 19. kez boy gösteren 36 yaşındaki Venus Williams, ilk turda karşılaştığı Hırvat Donna Vekic'i 7-6 ve 6-4'lük setlerle eleyerek ikinci tur biletini aldı.

Tek kadınlarda ise 14 numaralı seribaşı Avustralyalı sporcu Samantha Stosur da ilk tur maçında Polonyalı Magda Linette'yi 7-5 ve 6-3'lük setlerle geçti.

Günün diğer maçlarında alınan sonuçlar şöyle:

Tek erkekler

Ivo Karlovic (Hırvatistan) - Borna Coric (Hırvatistan): 7-6, 7-6, 6-4

Adrian Mannarino (Fransa) - Kyle Edmund (Büyük Britanya): 6-2, 7-5, 6-4

Pierre-Hugues Herbert (Fransa) - Philipp Kohlschreiber (Almanya): 7-5, 6-3, 3-6, 6-3

Sergiy Stakhovsky (Ukrayna) - Yoshihito Nishioka (Japonya): 6-3, 6-4, 6-4

Damir Dzumhur (Bosna Hersek) - Denis Kudla (ABD): 7-6, 7-5, 2-6, 1-6, 6-3

Nicolas Almagro (İspanya) - Rogerio Dutra Silva (Brezilya): 6-3, 7-6, 5-7, 3-6, 6-3

Lukas Lacko (Slovakya) - Paolo Lorenzi (İtalya) : 6-4, 6-7, 7-5, 6-3

Tek kadınlar

Samantha Crawford (ABD) - Paula Kania (Polonya) : 7-5, 6-3

Anna-Lena Friedsam (Almanya) - Zarina Diyas (Kazakistan) : 6-4, 6-0

Kurumi Nara (Japonya) - Madison Brengle (ABD): 6-2, 6-7, 6-3

Lara Arruabarrena Vecino (İspanya) - Olga Govortsova (Belarus): 6-2, 1-6, 8-6

Maria Sakkari (Yunanistan) - Zheng Saisai (Çin): 6-3, 6-2

Jana Cepelova (Slovakya) - Mariana Duque (Kolombiya): 7-5, 7-5

Carina Witthoeft (Almanya) - Irina Begu (Romanya): 6-1, 6-4

Sabine Lisicki (Almanya) - Shelby Rogers (ABD): 6-1, 6-3

Darya Kasatkina (Rusya) - Victoria Duval (ABD): 6-0, 7-5

Ekaterina Alexandrova (Rusya) - Ana Ivanovic (Sırbistan): 6-2, 7-5

Sara Errani (İtalya) - Patricia Tig (Romanya): 6-4, 6-4

Kirsten Flipkens (Belçika) - Nicole Gibbs (ABD): 6-3, 6-1

Kaynak: AA

Son Dakika Spor Djokovic, Wimbledon'a Hızlı Başladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Türkiye Wushu Kung Fu Federasyonu 2023'te büyük başarılar elde etti
    22:05 Türkiye Wushu Kung Fu Federasyonu 2023'te büyük başarılar elde etti

    Türkiye Wushu Kung Fu Federasyonu Başkan Vekili Abdurrahman Akyüz, 2023 yılını tarihi başarılarla kapattıklarını ve 2024'te ulusal ve uluslararası şampiyonalarda büyük madalyalar peşinde olacaklarını belirtti. Akyüz, federasyonun geçen yıl Avrupa Şampiyonası'na ev sahipliği yaparak takım halinde Avrupa şampiyonu olduğunu ve Dünya Wushu Kung Fu Şampiyonası'nda da dünya takım şampiyonluğunu elde ettiklerini söyledi. Ayrıca, Çin'de yapılacak olan dünya şampiyonasına milli takımı göndereceklerini ve 2024 Avrupa Şampiyonası'na da takım oluşturduklarını belirtti.

  • A Milli Kadın Hentbol Takımı Karadağ ve Sırbistan maçlarına galibiyet için çıkacak
    22:01 A Milli Kadın Hentbol Takımı Karadağ ve Sırbistan maçlarına galibiyet için çıkacak

    A Milli Kadın Hentbol Takımı Başantrenörü Costica Buceschi, Avrupa Hentbol Şampiyonası 6. Eleme Grubu'ndaki Karadağ ve Sırbistan maçlarına kesinlikle galibiyet için çıkacaklarını söyledi. Buceschi, takımın Avrupa Şampiyonası'na katılma hedefine ulaşmak için iyi bir oyun sergileyeceklerini belirtti. Milli hentbolcular da Avrupa Şampiyonası'na gitmeyi tek hedef olarak görüyor ve seyircinin desteğinin önemini vurguluyor.

  • Galatasaray, Hatayspor maçı hazırlıklarını tamamladı
    21:43 Galatasaray, Hatayspor maçı hazırlıklarını tamamladı

    Milli maçlar nedeniyle lige verilen arada Antalya'da, Hatayspor maçı hazırlıklarını sürdüren Galatasaray, Trendyol Süper Lig'in 31. haftasında yapacağı karşılaşmanın hazırlıklarını tamamladı. Antrenman, Teknik Direktör Okan Buruk yönetiminde gerçekleştirildi.

  • Milli tenisçi Zeynep Sönmez, Megasaray Hotels Açık'ta çeyrek finale yükseldi
    20:35 Milli tenisçi Zeynep Sönmez, Megasaray Hotels Açık'ta çeyrek finale yükseldi

    Milli tenisçi Zeynep Sönmez, Antalya'da düzenlenen Megasaray Hotels Açık'ta çeyrek finale yükseldi. Sönmez, Alman raket Ella Seidel'i yenerek çeyrek finale adını yazdırdı. Çeyrek finalde Japon raket Moyuka Uchijima ile karşılaşacak olan Sönmez'in performansı Türkiye Tenis Federasyonu Başkanı Cengiz Durmuş tarafından övgüyle karşılandı.

  • Trabzonspor, Konyaspor maçı hazırlıklarını sürdürüyor
    20:31 Trabzonspor, Konyaspor maçı hazırlıklarını sürdürüyor

    Trabzonspor, Trendyol Süper Lig'in 31. haftasında deplasmanda oynayacağı Konyaspor maçı için antrenmanlarını sürdürüyor. Abdullah Avcı yönetiminde yapılan antrenmanda futbolcular rejenerasyon, kuvvet, koordinasyon ve çabukluk çalışmaları yaptı. Antrenman şut ve dayanıklılık çalışmasıyla tamamlandı.


Advertisement