Dm'den Yürüyenlere Kötü Haber: Instagram, Mesajlaşma Uygulamasını Kaldırıyor - Son Dakika
Teknoloji

Dm'den Yürüyenlere Kötü Haber: Instagram, Mesajlaşma Uygulamasını Kaldırıyor

Dm\'den Yürüyenlere Kötü Haber: Instagram, Mesajlaşma Uygulamasını Kaldırıyor

Önümüzdeki ay, Instagram'ın doğrudan mesajlaşma imkanı sağlayan uygulaması Direct for Instagram sona erdirilecek.

16.05.2019 10:37
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Görünüşe bakılırsa fotoğraf paylaşım mikroblogu olan sosyal medya sitesi, gelecek ay doğrudan mesajlaşma uygulamasına olan desteğini sonlandıracak. Uygulamadaki konuşmalar kaybolmayacak ancak Instagram uygulamasının içine taşınacak.

Sosyal medya endüstrisi üzerine incelemeler yapan Matt Navara tarafından yapılan bir Twitter paylaşımında kullanıcıların artık uygulamaya girdiklerinde bir uyarı mesajıyla karşılaşacakları belirtildi. Direct for Instagram uygulamasının önümüzdeki ay kaldırılacağı bilgisi de burada ortaya çıktı.

Instagram'ın bu uygulaması, sosyal medya platformunun popüleritesi göz önüne alındığında çok da başarılı değildi ve pek fazla talep görmüyordu. Yine de uygulamanın neden kaldırıldığı konusunda bir açıklama yapılmadı. Görünüşe göre bu uygulama da Facebook Messenger'i takip edecek.

Direct uygulaması Aralık 2017'de Şili, İsrail, İtalya, Portekiz, Türkiye ve Uruguay'da yapılan testlerle kullanıma açılmıştı. Uygulamanın daha sonra dünya çapında yayılması planlanıyordu.

Dm'den Yürüyenlere Kötü Haber: Instagram, Mesajlaşma Uygulamasını Kaldırıyor

Gerçek anlamda pek de bir ömrü olmayan uygulama ilk açıklandığı dönemde Snapchat'i andırıyordu. Instagram yetkilileri dört yıldır platformun bir parçası olan mesajlaşma özelliğinin kendi uygulaması olması halinde daha verimli kullanılabileceğini söylemişti.

Instagram'dan şu ana kadar konuya dair bir açıklama gelmedi.

Kaynak: WebTekno

Son Dakika Teknoloji Dm'den Yürüyenlere Kötü Haber: Instagram, Mesajlaşma Uygulamasını Kaldırıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement