Doesef Finalinde İhlas Koleji'nden 4 Proje - Son Dakika
Güncel

Doesef Finalinde İhlas Koleji'nden 4 Proje

Doesef Finalinde İhlas Koleji\'nden 4 Proje

Doğanata Eğitim ve Kültür Vakfı Kurumları tarafından üçüncüsü düzenlenecek olan Doğanata Eğitim Bilim Enerji Proje Fuarı finalistleri açıklandı.

26.03.2014 11:21  Güncelleme: 11:29
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Doğanata Eğitim ve Kültür Vakfı Kurumları tarafından üçüncüsü düzenlenecek olan Doğanata Eğitim Bilim Enerji Proje Fuarı (DOESEF) finalistleri açıklandı.

Geçtiğimiz yıl da bu yarışmada yer alarak ülkemizi Abu Dabi'de temsil etme hakkını kazanan İhlas Koleji bu yıl Özel İhlas Fen Lisesi ve Özel Marmara Evleri İhlas Anadolu Lisesi'nin ikişer projesiyle yarışmaya katılıyor.

Özel Marmara Evleri İhlas Anadolu Lisesi öğrencileri Emirhan Kurtul ve Hüseyin Hilmi Uysal mühendislik kategorisinde hazırladıkları "GPS Entegrasyonu ile Headtrack Gözlük Kontrollü İnsansız Kara Aracı Tasarımı projeleri ile finale katılmaya hak kazandılar.

Danışman öğretmen Merve Davarcı Tekin eşliğinde hazırlanan proje geçtiğimiz hafta içinde TUBİTAK tarafından düzenlenen 45. Ortaöğretim Öğrencileri Araştırma Projeleri Yarışması kapsamında da sergilenmişti.

Aynı okulun ikinci projesi ise enerji kategorisinde hazırlanan "Eğrisel ve Köşeli Yapılardaki Işık ve Isı Verimliliğinin İncelenmesi" projesi olacak. Rıdvan Emre Özdemir ve Yasin Babacan'ın hazırladıkları projenin danışman öğretmenliğini ise Ahmet Çamırcı yapıyor.

Bu yarışmada iki proje ile yer alan Özel İhlas Fen Lisesi'nin ilk projesi Ahmet Sadık Gülgeç ve Yusuf Berk Güçlü'nün ortak hazırladığı "Çevre ve İnsan Sağlığına Zararı Bulunmayan Eastman 168tm Plastifiyanının Kullanıldığı Serum Ambalajı Üretimi" olacak.

İkinci proje ise Çağla Çalış ile Dilçem Polat'ın birlikte hazırladıkları "Plastik Sanayi Sektöründe Kullanılan Plastifiyanların Su Ekosistemi Üzerine Etkilerinin İncelenmesi" isimli çalışma olacak. Kimya kategorisindeki her iki projenin danışman öğretmenliğini Meryem Özgan üstleniyor. - İSTANBUL

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Doesef Finalinde İhlas Koleji'nden 4 Proje - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement