Doğa Eğitim Merkezi" Projesi - Son Dakika
Yerel

Doğa Eğitim Merkezi" Projesi

Kırklareli Belediyesi ile Bulgaristan'ın Nessebar Belediyesi'nin Avrupa Birliği Sınır Ötesi İşbirliği programı kapsamında hazırlanan "Doğa Eğitim Merkezi " Projesi çalışmaları sürüyor.

13.11.2015 11:34
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kırklareli Belediyesi ile Bulgaristan'ın Nessebar Belediyesi'nin Avrupa Birliği Sınır Ötesi İşbirliği programı kapsamında hazırlanan "Doğa Eğitim Merkezi " Projesi çalışmaları sürüyor.

Kırklareli Belediye Başkanı Mehmet Siyam Kesimoğlu, yaptığı yazılı açıklamada, "Doğa Eğitim Merkezi " Projesi kapsamında Walldorf Korusu'ndaki çalışmaların sürdüğünü bildirdi.

Proje ile Walldorf Korusu'nda bitki laboratuvarı, bölgede yetişen ve yetişmeyen bitkilerin yetiştirilmesi amacıyla cam sera, göçmen kuşların takibinin yapılabileceği, manzara ve doğa fotoğrafçılarının da kullanabileceği bir alan oluşturulacağını belirten Kesimoğlu, doğaya ilişkin güzel bir eğitim merkezi olacağını ifade etti.

Projenin Kırklareli'ne hayırlı olması temennisinde bulunan Kesimoğlu, açıklamasında şunları kaydetti:

"Wallddorf Korusu'nun güzelleşmesi ve gelişmesi için çalışmalarımızı yürütüyoruz. Projemiz ile Walldorf korumuzu canlandırarak bölge halkına faydalı bir hale getireceğiz. Dünya doğal kaynaklarının önemli bir bölümünü bitkiler oluşturuyor. Bu kaynakları tespit etmek, değerlendirmek ve zarar görmelerini önlemek için tüm dünyada yapılan çalışmalardan bir kısmını biz de Doğa Eğitim Merkezi'nde gerçekleştireceğiz.

Yapılacak proje kapsamında, insanlara doğanın güzelliklerini göstererek stresten uzaklaştırma, her yaş ve meslekten bireyleri bitki ve çevre konusunda bilgilendirme, dünyanın her tarafından getirilen bitkilere ilişkin karşılaştırmalı çalışmalar, bitkilerdeki biyolojik ve genetik çeşitlilik araştırılması, nesli tehlikedeki türlerin araştırılması ve korunması, süs bitkilerinin üretim ve ıslahı ile ilgili eğitim çalışmaları, yabani bitkilerin adaptasyonu, üniversiteler ile araştırma işbirliği, lisans ve lisans üstü eğitim programları, mesire ve dinlenme yerlerinden faydalanılmasının yanı sıra, proje içerisinde nesli tükenmekte olan bitkilerin nesillerinin devamı sağlanacak."

Kesimoğlu, ayrıca proje ile aynı zamanda göçmen kuşların takibinin yapılabileceği ve bölge bitki örtüsünün kuş bakışı gözlemlenmesi amacıyla kule yapılacağını kaydetti.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Doğa Eğitim Merkezi' Projesi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement