Doğa Koleji Lys'de Zirve Yaptı - Son Dakika
Güncel

Doğa Koleji Lys'de Zirve Yaptı

Doğa Koleji Lys\'de Zirve Yaptı

Öğrenci merkezli eğitim sistemi ve özgün eğitim modeli ile öğrencilerini hayata hazırlayan Doğa Koleji, başarı geleneğini Lisans Yerleştirme Sınavı'nda sürdürdü.

03.07.2013 13:52  Güncelleme: 14:41
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

2013 LYS sonuçlarına göre Doğa Koleji, MF-1'de 442.245, MF-2'de 452.924, MF-3'te 455.060 puan ortalamalarıyla geçen yıl olduğu gibi bu yıl da liderliği kaptırmayacak.

Üst üste elde ettiği LYS ve SBS başarılarıyla Türkiye'nin zirvesine yerleşen Doğa Koleji, başarı geleneğini bu yıl da bozmadı. LYS sonuçlarının açıklanmasıyla birlikte Doğa Koleji'nin okul ortalamasında lider olduğu bir kez daha kanıtlandı.

LYS sonuçlarına göre Doğa Koleji, MF-1'de 442.245, MF-2'de 452.924 ve MF-3'te 455.060 puan ortalamasına ulaştı.

Sonuçları değerlendiren Doğa Koleji Ortaokul ve Lise Koordinatörü Ömer Suat Gündoğdu, "Son 5 yıldır okul ortalamasında elde ettiğimiz başarılarla Türkiye'de derecelere imza atıyoruz. LYS okul ortalamasında 2009 yılında Türkiye 5'incisi, 2010'da Türkiye 1'incisi, 2011'de Türkiye 2'incisi ve İstanbul 1'incisi olduk. Geçtiğimiz yıl yabancı dilde eğitim veren özel okullar içerisinde Matematik-Fen alanında en başarılı 3'üncü okul olurken, İstanbul' da eğitim veren yabancı dil ağırlıklı liseler arasında 1'inciliği kaptırmadık. Bu yıl öğrencilerimizin LYS sonuçlarına baktığımızda ortaya yine son derece başarılı bir tablo çıkıyor. Bu tablodan yola çıkarak, 2013 LYS sonuçlarında okul ortalamasında Doğa Koleji'nin yine Türkiye 1'incisi olacağını rahatlıkla söyleyebiliyoruz" dedi.

Doğa Koleji'nde başarısız öğrenci yok!

Doğa Koleji LYS'ye hazırlıkta 5 yıldır Türkiye çapında yüksek başarı elde ediyor. Ömer Suat Gündoğdu, Doğa Koleji'nde öğrencilerin sınav başarısı odaklı değil, hayat başarısı odaklı hazırlandıklarının altını çizerek; "Doğa Koleji'nde başarısız öğrenci yoktur. Çünkü her birinin farklı alanlarda yetenekleri ve başarıları vardır. Kimi akademik alanda kendini geliştirir sınavlarda derece yapar kimi sporda kendini geliştirir Türkiye hatta dünya çapında derceler elde eder" dedi.

Akademik başarı gösterecek öğrenciler için 9'uncu sınıftan itibaren VIP sınıflar hazırladıklarını belirten Gündoğdu, "LYS'ye hazırlanan ve akademik başarı göstereceğine inandığımız öğrencilerimiz için 9'uncu sınıftan itibaren VIP sınıflar oluşturuyoruz. Bu öğrencilerimiz 11'inci sınıftan itibaren seçtikleri alana özel sistemle eğitim görüyorlar" dedi.

Başarının sırrı eğitim koçu ve düzenli takipte…

Doğa Koleji'nde uygulanan Öğrenci Merkezli Eğitim Sistemi'ne göre, her öğrencinin eğitim koçu tarafından hazırlanan çalışma programı ile hazırlandığı ve takip edildiğini söyleyen Gündoğdu, başarıyı getiren sistemi şöyle anlattı: "Üniversiteye hazırlık için çalışmalara 11'inci sınıftan itibaren başlanıyor. 11'inci sınıf öğrencileri okul sonrası; sayısal öğrencilere haftada 4 gün matematik, geometri fizik, kimya derslerini; TM öğrencilerine de matematik, geometri ve Türkçeden YGS bazında destek verildi. 15 günlük periyodlarla deneme sınavları uygulandı. 12'inci sınıf öğrencileri için de aynı uygulama yapıldı. Her gün okul sonrasına etüt düzenlenerek, öğrencilerin bu çalışma sırasında çözemedikleri soruları çözme ve eksik konularını giderme fırsatı bulması sağlandı. Doğa Koleji'nde LYS başarısının sırrı takipte ve eğitim koçlarımızın yol göstermesinde saklı. Öğrenci velileriyle sık sık yapılan görüşmeler sayesinde öğrenciler, evde de takip edilerek yönlendirme ve motivasyon sağlandı."

t-MBA, hem üniversiteye hem hayata hazırlıyor…

Ömer Suat Gündoğdu, Doğa Koleji'nde lise öğrencilerinin liseler için MBA programı olan t-MBA (MBA for Teenagers) eğitim modeli ile hayata da hazırlandığını vurgulayarak, "Doğa Koleji'nin geliştirdiği ve uluslararası akreditasyonlara sahip t-MBA eğitim modeli sayesinde öğrencilerimiz sadece sınav başarısına odaklı öğrenciler olarak yetişmiyor. Bu modelde öğrencilere ekonomi, girişimcilik, uluslararası ilişkiler, para yönetimi gibi çok özel müfredat dersleri veriliyor. Stajlarını ve tezlerini başarıyla bitiren Doğa Koleji Lise öğrencileri sene sonunda uluslararası akreditasyona sahip t-MBA diploması ile ödüllendiriliyor. Bu sayede lise sadece akademik yönü gelişmiş bireyler yerine, hem akademik hem de sosyal yönü gelişmiş bireyler yetişiyor. Öğrencilerimiz üniversiteye gittiklerinde girişimci, kendine güvenen, yaratıcı fikirleriyle ön plana çıkıyor" dedi.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Doğa Koleji Lys'de Zirve Yaptı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement