Doğa Koleji LYS'deki Başarısını Bu Yıl da Sürdürdü - Son Dakika
Güncel

Doğa Koleji LYS'deki Başarısını Bu Yıl da Sürdürdü

Doğa Koleji LYS\'deki Başarısını Bu Yıl da Sürdürdü

Doğa Koleji, SBS'de zirveye yerleşmesinin ardından Lisans Yerleştirme Sınavı'nda başarı geleneğini sürdürüyor.

25.07.2012 11:10
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Öğrenci merkezli eğitim sistemi ve özgün eğitim modeli ile öğrencilerini hayata hazırlayan Doğa Koleji, SBS'de zirveye yerleşmesinin ardından Lisans Yerleştirme Sınavı'nda (LYS) başarı geleneğini sürdürüyor. Açıklanan 2012 LYS sonuçlarına göre Doğa Koleji, MF-1'de 450,437, MF-2'de 452,763 ve MF-3'te 451,781 puan ortalamasıyla bir kez daha LYS'nin değişmez lideri oldu.

2012 SBS sonuçlarına göre 494.053 puan ortalamasıyla Türkiye'nin zirvesine yerleşen Doğa Koleji, açıklanan LYS (Lisans Yerleştirme Sınavı) sonuçlarında da başarı geleneğini devam ettirdi. 2012 LYS sonuçlarına göre Doğa Koleji, MF-1'de 450,437, MF-2'de 452,763 ve MF-3'te 451,781 puan ortalamasıyla bir kez daha LYS'nin değişmez lideri oldu.

T-MBA İLE ÜNİVERSİTEYE HAZIRLANIYORLAR

Doğa Koleji'nde, üniversitelerde uygulanan MBA programının lise seviyesi öğrencilere uyarlanan modeli olan t-MBA (MBA for Teenagers) kapsamında, ekonomi, girişimcilik, uluslararası ilişkiler, para yönetimi gibi çok özel müfredat dersleri veriliyor. Stajlarını ve tezlerini başarıyla bitiren Doğa Koleji Lise öğrencileri sene sonunda uluslararası akreditasyona sahip t-MBA diploması ile ödüllendiriliyor. Doğa Koleji t-MBA başarısını dünyanın en büyük amfi dersi niteliğindeki t-MBA Zirvesi ile taçlandırıyor. Her kampüste düzenlenen t-MBA seminerleri kapsamında iş, bilim ve sanat dünyasının önde gelen isimleri öğrencilerle bir araya gelerek deneyim ve başarılarını paylaşıyorlar.

İLK BEŞ TERCİHİNE GİREN ÖĞRENCİ ORANI YÜZDE 70

Doğa Koleji'nde uygulanan eğitim modeli öğrencilerin geleceği için hayal kurmalarını teşvik ediyor. Akademik eğitimin yanında, konuların örneklerle anlatıldığı ve gerçek yaşamda kullanım alanlarının deneyimlendiği bir sistem uygulanıyor. Öğrenci daha lisedeyken, büyük şirketlerde staj yapma olanağı yakalıyor, uluslararası projelerde yer alıyor ve gelecek planlarını daha bilinçli yapabiliyor. Doğa Koleji'nde bu sistemle, henüz lise birinci sınıfta Harvard Üniversitesinde sunum yapan, uluslararası proje olimpiyatlarında başarı kazanan, iş dünyasının katıldığı zirvelere konuşmacı olarak katılan öğrenciler var. Başarı Her Yerde ilkesiyle öğrencileri çok yönlü olarak üniversiteye hazırlayan Doğa Koleji'nde ilk beş tercihine giren öğrencilerin oranı yüzde 70.

BAŞARININ SIRRI EĞİTİM KOÇU VE DÜZENLİ TAKİPTE

Doğa Koleji'nde uygulanan Öğrenci Merkezli Eğitim Sistemi'ne göre, her sınıfın eğitim koçu tarafından öğrencilere çalışma programları hazırlanıp takibinin yapıldığını söyleyen Doğa Koleji Lise Koordinatörü Ömer Gündoğdu, başarıyı getiren sistemi şöyle anlattı: "Üniversiteye hazırlık için çalışmalara 11. sınıftan itibaren başlanıyor. 11. sınıf öğrencileri okul sonrası; sayısal öğrencilere haftada 4 gün matematik, geometri fizik, kimya derslerini; TM öğrencilerine de matematik, geometri ve türkçeden YGS bazında destek verildi. 15 günlük periyodlarla deneme sınavları uygulandı.

12.ci sınıf öğrencileri için de aynı uygulama yapıldı. Her gün okul sonrasına bir ders için etüd uygulaması yapılarak, öğrencilerin bu çalışma sırasında çözemedikleri soruları çözme ve eksik konularını giderme fırsatı bulması sağlandı. Doğa Koleji'nde LYS başarısının sırrı takipte ve eğitim koçu öğretmenlerin yol göstermesinde saklı. Öğrenci velileriyle sık sık yapılan görüşmeler sayesinde de öğrenci evde de takip ederek yönlendirme ve motivasyon sağlandı."

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Doğa Koleji LYS'deki Başarısını Bu Yıl da Sürdürdü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement