Doğanın korunmasına dikkati çekmek için İstanbul'dan Ağrı'ya pedal çevirdiler - Son Dakika
Güncel

Doğanın korunmasına dikkati çekmek için İstanbul'dan Ağrı'ya pedal çevirdiler

Doğanın korunmasına dikkati çekmek için İstanbul\'dan Ağrı\'ya pedal çevirdiler

Doğa tutkunu iki bisikletli, doğa ve ormanların korunmasına yönelik farkındalık oluşturmak için İstanbul'dan Ağrı'ya pedal çevirdi.

15.09.2022 11:58  Güncelleme: 12:31
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Doğa tutkunu iki bisikletli, doğa ve ormanların korunmasına yönelik farkındalık oluşturmak için İstanbul'dan Ağrı'ya pedal çevirdi.

"Ormanlar için yeşil rota" sloganıyla İstanbul'dan bisikletlerine binen 66 yaşındaki Ali Fuat Gülşen ile 40 yaşındaki Can Sabuncuoğlu, ormanların ve doğanın korunmasında farkındalık oluşturmak amacıyla yola çıktı.

Zorlu rampaları ve geçitleri aşan, gece bazen çadırda bazen de otellerde konaklayan doğa tutkunları, Karadeniz Bölgesi'nin ardından Sivas, Erzincan ve Erzurum'a geçti.

Yolculukları süresince zaman zaman kendilerini misafir etmek isteyen kişilerin evlerine konuk olan iki arkadaş, bir ayda 2 bin 148 kilometre pedal çevirerek Ağrı'ya ulaştı.

Kent merkezini gezen ve yöre halkıyla sohbet eden iki arkadaş daha sonra uçakla İstanbul'a döndü.

Can Sabuncuoğlu, AA muhabirine, yolculuklarının zor fakat keyifli geçtiğini söyledi.

Yaklaşık bir aydır yolda olduklarını ifade eden Sabuncuoğlu, şöyle konuştu:

"Bu yolun tamamını bisikletle geldik. 2 bin 148 kilometre yolu pedal çevirerek ormanlara dikkati çekmek istedik. Yeşilliğin, bitkilerin ve hayvanların yaşam hakkı için yola çıktık. Yol fiziki olarak yorucuydu ama yolda karşılaştığımız insanlar ve Anadolu'nun içine girdikçe kendimizi evimizde hissettik. Herkes bir köşeden bizi çayına ve çorbasına çağırıyor. Kimi evini açıyor, kimi yemeğini paylaşıyordu. Bu bizi daha çok motive etti."

Sabuncuoğlu, bisikletin doğaya en faydalı ulaşım aracı olduğuna işaret ederek, İstanbul'dan çıktıktan sonra Karadeniz Bölgesi'nde bir süre yol aldıklarını ve ardından İç Anadolu'ya, sonrasında da Doğu Anadolu Bölgesi'ne geçtiklerini belirtti.

Daha önceki farkındalık turları amacına ulaştı

Ali Fuat Gülşen de 30 yıldır amatör dağcılık yaptığını ve Türkiye'nin bütün dağlarına tırmandığını anlattı.

Yaklaşık 10 yıldır bisikletiyle Türkiye'yi gezdiğini aktaran Gülşen, önceki yıllarda da lösemili çocuklar, flamingolar ve toy kuşları için düzenlenen çeşitli farkındalık etkinliklerinde pedal çevirdiğini dile getirdi.

Gülşen, "Ormanları koruma amaçlı ve ormanlık alanların daha da yeşillenmesi için bu etkinliği yaptık. Çocuklarımızın geleceği için pedal çevirmeye karar verdik. Rampalar çoktu ama yolculuğumuz çok güzel geçti." ifadesini kullandı.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Doğanın korunmasına dikkati çekmek için İstanbul'dan Ağrı'ya pedal çevirdiler - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Eskişehir'de Alkollü Engelli Sürücü Kaza Yaptı, Ambulansa Binmek İstemeyince Zorla Bindirildi
    16:49 Eskişehir'de Alkollü Engelli Sürücü Kaza Yaptı, Ambulansa Binmek İstemeyince Zorla Bindirildi

    Eskişehir'de trafikte seyir halindeyken başka bir aracın engelli aracına çarpıp kaçması sonucu meydana geldiği iddia edilen kazada, alkollü engelli sürücü kafasını kaldırıma vurarak yaralandı. Olay yerine gelen ambulansa binmek istemeyen sürücü, çevredeki vatandaşların yardımıyla zorla ambulansa bindirildi.

  • Kadim Dostlar Platformu, Murat Kurum'a destek verecek
    16:48 Kadim Dostlar Platformu, Murat Kurum'a destek verecek

    Kadim Dostlar Platformu Başkanı Yakup Sucuoğlu, 31 Mart'ta yapılacak Mahalli İdareler Genel Seçimleri'nde Cumhur İttifakı'nın İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkan adayı Murat Kurum'a destek vereceklerini duyurdu.

  • Hatay Valiliği, seçim için gelen vatandaşların yol masraflarını karşılayacak
    16:47 Hatay Valiliği, seçim için gelen vatandaşların yol masraflarını karşılayacak

    Hatay Valiliği, 31 Mart'ta yapılacak Mahalli İdareler Genel Seçimleri için kente gelecek vatandaşların yol masraflarının ödenebilmesi için ulaşım evraklarını kentteki AFAD müracaat noktalarına ibraz etmeleri gerektiğini bildirdi. Valilik, vatandaşların başvurabileceği 21 müracaat noktasını da paylaştı.

  • Eskişehir'de AB Onaylı Süt Çiftliği Sertifikası verildi
    16:44 Eskişehir'de AB Onaylı Süt Çiftliği Sertifikası verildi

    Eskişehir İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, Tepebaşı İlçesi'nde bulunan bir süt çiftliğine 'Avrupa Birliği Onaylı Süt Çiftliği Sertifikası'nı teslim etti. İşletme, AB standartlarında süt ürettiği belirlenerek Tepebaşı ilçesinde ilk AB Onaylı Süt Çiftliği Sertifikası alan işletme oldu. Çiftlikte ayrıca hastalık taramaları ve süt kalite kontrolü yapılmaktadır. 2024 yılı için destekleme miktarının artırılması beklenmektedir.

  • İzmir'de Uyuşturucu Operasyonu: 4 Kişi Tutuklandı
    16:43 İzmir'de Uyuşturucu Operasyonu: 4 Kişi Tutuklandı

    İzmir'de gerçekleştirilen uyuşturucu operasyonunda, Narkotik Suçlarla Mücadele ve İstihbarat şube ekipleri tarafından yakalanan 4 kişi cezaevine gönderildi. Yapılan aramalarda 26 kilo 150 gram esrar ile 2 kilo 65 gram sentetik uyuşturucu ele geçirildi. Şüpheliler, adliyeye sevk edildikten sonra tutuklandı.


Advertisement