Doğada İlk Ortaya Çıkan Renk Yeşil - Son Dakika
Yerel

Doğada İlk Ortaya Çıkan Renk Yeşil

Doğada İlk Ortaya Çıkan Renk Yeşil

Prof. Dr. Ali Demirsoy, Gaziantep Kolej Vakfı Özel Okulları’nda “Renklerin Dansı” adlı söyleşisiyle büyük ilgi topladı.

11.04.2016 13:20
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Prof. Dr. Ali Demirsoy, Gaziantep Kolej Vakfı Özel Okulları'nda "Renklerin Dansı" adlı söyleşisiyle büyük ilgi topladı. Türkiye'de biyolojinin yaşayan duayeni olarak kabul edilen Prof. Dr. Ali Demirsoy doğada ilk ortaya çıkan rengin yeşil olduğunu söyledi.

245 milyon yıl önce çiçek ve böcek türlerinde ortaya çıkan çeşitlenmenin bitkilerle böcekler arasında renklerin dansını da başlattığını ifade eden Demirsoy'un ilginç geçen söyleşisi öğrencilerin dikkatini çekti.

Araştırmaları sırasında çektiği fotoğrafları da paylaşan Demirsoy, Afrika'daki kabileler başta olmak üzere dünya kültürlerinin de çiçek ve böceklerdeki bu renk ahenginden etkilendiğini ve bu ahengi taklit ettiklerini belirtti.

Dünyadaki hiçbir insanın diğerine benzemediğini, çevremizdeki rengarenk çiçeklerin de birbirlerinden farklı olduğunu kaydeden Demirsoy "Araştırmalarım dolayısıyla dünyanın ve Türkiye'nin birçok yerinde bulunmuş bir kişi olarak bu kadar renkli bir dünyanın ve güzelliklerin korunması için çaba göstermemiz gerekir" dedi. Sunum sonrası Prof. Dr. Ali Demirsoy öğrencilerin sorularını yanıtladı.

Sunumundan dolayı Demirsoy'a teşekkür eden GKV Özel Liseleri Müdürü Ülkü Ulutaş, bilime ve insanlığa önem veren nesiller yetiştirmek üzere yola çıktıklarını ve bu uğurda doğaya ve doğanın en önemli parçası olan canlılara saygı duymayı ve gözetmeyi ilke edindiklerini söyledi.

Söyleşi sonrasında Ulutaş, Demirsoy'a yöresel hediyeler ve çiçek takdim etti. - GAZİANTEP

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Doğada İlk Ortaya Çıkan Renk Yeşil - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement