Doğaka 70. Yönetim Kurulu Toplantısı Osmaniye'de Yapıldı - Son Dakika
Ekonomi

Doğaka 70. Yönetim Kurulu Toplantısı Osmaniye'de Yapıldı

Doğu Akdeniz Kalkınma Ajansı (DOĞAKA) 70. yönetim kurulu toplantısı Osmaniye'de yapıldı.

23.02.2016 13:53
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Doğu Akdeniz Kalkınma Ajansı (DOĞAKA) 70. yönetim kurulu toplantısı Osmaniye'de yapıldı.

Hatay Valisi ve DOĞAKA Başkanı Ercan Topaca başkanlığındaki toplantı, Osmaniye Korkut Ata Üniversitesi Senato Salonunda gerçekleşti. Topaca, 2016 yılı çalışma programı çerçevesinde çalışmaların devam ettiğini, 15 milyon lira bütçeyle ilan edilmesi planlanan mali destek programının tamamlandığını söyledi.

Kuyumculuk, çimento, zeytincilik, filtre, yaş meyve ve sebze, yer fıstığı, seracılık ve kesme çiçekçilik faaliyetleri ile ilgili araştırma ve analizlere ilişkin yayınların ilgili tüm kesimlerin hizmetine sunulduğunu anlatan Topaca, "Hatay, Kahramanmaraş ve Osmaniye illerimize ait çeşitli alanlardaki güncel verileri bir araya getiren istatistiklerle Hatay, Kahramanmaraş ve Osmaniye yayınları her il için ayrı ayrı ve bölge için tek bir yayın halinde tamamlanmıştır. Bu faaliyetlerle birlikte devam eden projelere yönelik izleme ve değerlendirme faaliyetleri, bölgesel araştırma ve analiz çalışmaları ile yatırım destek faaliyetleri çerçevesinde çalışmalara devam edilmektedir" diye konuştu.

Topaca, 2016 yılı boyunca başvuruya açık olacak program kapsamında bölgede ekonomik ve sosyal kalkınmaya katkı sağlayacak projelerin destekleneceğini belirtti.

Ajansın bölgede öne çıkan sektörlere farklı alanlarda da destek verdiğini ifade eden Topaca, "Ajansımız, 28 - 31 Ocak'ta İstanbul'da yapılan 20. EMİTT 2016 Uluslararası Turizm Fuarı ile 26 - 31 Ocak'ta yine İstanbul'da yapılan CNR İMOB 2016 Uluslararası Mobilya Fuarı'na bölgemizin ilgili kurum ve özel sektör kuruluşlarının katılımını sağlamıştır. Bununla birlikte, 30 Mart - 2 Nisan'da 55. AYMOD Uluslararası Ayakkabı Moda Fuarı ile 9 -13 Mart'ta Almanya'nın Berlin şehrinde düzenlenecek olan dünyanın en büyük turizm fuarı olan ITB Berlin 2016 Uluslararası Turizm Fuarı katılımları için ilgili kurum ve kuruluşlarla çalışmalara devam edilmektedir" dedi.

Toplantıya, Osmaniye Valisi Kerem Al, Hatay Büyükşehir Belediyesi Başkanı Lütfü Savaş, Osmaniye Belediye Başkanı Kadir Kara, Antakya Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Hikmet Çinçin, Osmaniye Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Murat Teke, Osmaniye Korkut Ata Üniversitesi Rektörü ve DOĞAKA Kalkınma Kurulu Başkanı Prof. Dr. Orhan Büyükalaca ve DOĞAKA Genel Sekreteri Onur Yıldız katıldı.

Aylık gündem maddelerinin görüşülmesinin ardından toplantı sona erdi.

Kaynak: AA

Son Dakika Ekonomi Doğaka 70. Yönetim Kurulu Toplantısı Osmaniye'de Yapıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement