Doğalgaz Kesildi, Eskişehirliler Yeni Yıla Soğukta Girdi - Son Dakika
Güncel

Doğalgaz Kesildi, Eskişehirliler Yeni Yıla Soğukta Girdi

Doğalgaz Kesildi, Eskişehirliler Yeni Yıla Soğukta Girdi

Eskişehir'de doğalgaz dağıtım stasyonundaki bir vanada meydana gelen arıza nedeniyle binlerce kişi yeni yıla soğukta girdi.

01.01.2012 14:52
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Eskişehir'de doğalgaz dağıtım stasyonundaki bir vanada meydana gelen arıza nedeniyle binlerce kişi yeni yıla soğukta girdi.

Kent merkezinde doğalgaz dağıtımını üstlenen ESGAZ'ın Zincirlikuyu Mahallesi'ndeki ağ istasyonunda bulunan vanalardan birinde dün saat 17.30' sıralarında arıza meydana geldi. Ekiplerin arızayı giderme çalışması sırasında doğalgaz kısıldı. Arıza saat 19.00 sıralarında giderildi. Ancak bina regülatörleri gazın kısılmasından dolayı 'kendini emniyete aldı' ve cihaza doğalgaz gitmedi.

Eskişehir'in yüzde 60'ına yakın bölgedeki konutlarda dün akşamdan itibaren doğalgaz sıkıntısı çekildi. Binlerce Eskişehirli yeni yıla doğalgazsız girdi. Yüzlerce kişi ESGAZ şirketini telefonla arayarak bilgi almaya çalıştı. Telefonlar kilitlenince bazı kişiler ESGAZ'ın İsmet İnönü Caddesi'ndeki merkez binasına gitti. Burada aboneler ile görevliler arasında zaman zaman gerginlik oldu. Gerginlikler sırasında sabah saat 05.00 sıralarında kimliği belirsiz bir kişinin attığı taş ESGAZ binasının giriş kapı camının kırılmasına neden oldu. Polis bina çevresinde önlem aldı.

GENEL MÜDÜR ÖZÜR DİLEDİ

ESGAZ Genel Müdürü Engin Ataman gazetecilere yaptığı açıklamada sorunun kısa sürede çözüme kavuşturulacağını söyledi. Ataman şunları söyledi:

"Doğalgaz ağ istasyonundaki bir vanada arıza meydana geldi. Arıza yaklaşık bir buçuk saat içerisinde giderildi. Arızayı giderme çalışması yapılırken doğalgazı kısmak zorunda kaldık. Binalardaki regülatörler gaz kısılmasından sonra kendini emniyete aldı. Regülatörün kendisini emniyete alması nedeniyle binadaki cihaza gaz gitmedi. Kentin önemli bir bölümünde bu sıkıntı yaşandı. Dün saat 19.00 itibariyle tüm ekipleri topladık. Eskişehir'de bu işi bilen firmalarla işbirliği yaptık. 35'e yakın ekiple çalışmalarımız devam ediyor. Vatandaşlarımızdan anlayış bekliyoruz. Bu öngörülemeyen bir olay. Hiç kimsenin tahmin edemediği bir şey. Vatandaşlarımız da yılbaşı gecesinde soğuk havada mağdur oldu. Onlardan özür diliyoruz. Anlayış bekliyoruz. Sıkıntı sadece budur. Sorun birkaç saat içinde giderilecek. Tüm binalara ulaşılarak cihaza doğalgazın ulaşmasını sağlayacağız." - Eskişehir

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Doğalgaz Kesildi, Eskişehirliler Yeni Yıla Soğukta Girdi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement