Doğan Andaç Son Yolculuğuna Uğurlandı - Son Dakika
Spor

Doğan Andaç Son Yolculuğuna Uğurlandı

Doğan Andaç Son Yolculuğuna Uğurlandı

Eski Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) başkanı ve A Milli Futbol Takımı ile Beşiktaş'ın eski teknik direktörü Doğan Recep Andaç, Kocatepe Camii'nde öğle namazına müteakip kılınan cenaze namazının ardından son yolculuğuna uğurlandı.

07.02.2013 15:37
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Eski Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) başkanı ve A Milli Futbol Takımı ile Beşiktaş'ın eski teknik direktörü Doğan Recep Andaç, Kocatepe Camii'nde öğle namazına müteakip kılınan cenaze namazının ardından son yolculuğuna uğurlandı.

Ankara'da kaldığı özel bir bakım evinde 88 yaşında hayata gözlerini yuman eski TFF başkanı ve A Milli Futbol Takımı ile Beşiktaş'ın eski teknik direktörü Doğan Recep Andaç, Kocatepe Camii'nde cenaze namazı kılındı. Oğlu Ersel ve aile yakınları başta olmak üzere Andaç ailesinin fertleri, cenaze namazı öncesi tek tek taziyeleri kabul etti. Öğle namazına müteakip kılınan cenaze namazına TFF Başkanvekili Ufuk Özerten, Eski Devlet Bakanı Ünal Erkan, CHP Trabzon Milletvekili Volkan Canalioğlu, Eski A Milli Futbol Takımı Teknik Direktörleri Metin Türel, Tınaz Tırpan, Türkiye Futbol Antrenörleri Derneği (TÜFAD) Başkanı İsmail Dilber, Eski milli futbolculardan Zeynel Soyuer, Nevzat Güzelırmak ile spor camiasının önemli isimleri katıldı.

Aynı zamanda emekli albay olan Andaç için Kocatepe Camisi'nde askeri tören düzenlendi. Kılınan cenaze namazının ardından Doğan Recep Andaç'ın tabutu askerler tarafından omuzlarda tören arabasına taşındı. 2004 yılında Türkiye Futbol Adamları Derneği tarafından onur ödülü verilen Andaç'ın cenazesi, Kocatepe Camisi'nde düzenlenen törenin ardından Cebeci Asri Mezarlığı'nda toprağa verildi.

"ÜZÜNTÜMÜZ BÜYÜK"

TFF Başkanvekili Ufuk Özerten, yaptığı açıklamada, "Doğan Abi, hem TFF başkanlığı yaptı hem bizim çok kıymetli teknik adamlarımızdandı. Teknik adamlığa da çok büyük hizmetleri olan bir ağabeyimizdi, büyüğümüzdü. Nur içinde yatırsın, taksiratını affetsin, kabrini cennet etsin, üzüntümüz büyük" dedi.

TÜFAD Başkanı İsmail Dilber ise, "Doğan hoca Türk futbol tarihine geçmiş bir insan. Hem federasyon başkanı hem milli takım sorumlusuydu. Hem genç takımlarda hem de ordu milli takımında yüzlerce oyuncu ve anternörle haşır neşir olmuş, Türk futbolunun duayeniydi" diye konuştu. Dilber, "Çok şen, neşeli, ayrı bir karizması ve düşünceleri olan bir insandı. Üzüntülüyüz ama bu dünyada yapacaklarının birçoğunu yapmıştır. Doğan Hoca'ya Allah'tan rahmet diliyoruz" dedi. - ANKARA

Kaynak: İHA

Son Dakika Spor Doğan Andaç Son Yolculuğuna Uğurlandı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement