Doğan Hızlan'a Sanat Ödülü - Son Dakika
Güncel

Doğan Hızlan'a Sanat Ödülü

Doğan Hızlan\'a Sanat Ödülü

Antalya'nın Manavgat İlçesi'nde devam eden 'Side 11'inci Uluslararası Kültür ve Sanat Festivali' kapsamında Hürriyet Gazetesi Yayın Danışmanı ve Yazarı Doğan Hızlan 'Festival Sanat Ödülü'ne layık görüldü.

11.09.2011 14:52
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Antalya'nın Manavgat İlçesi'nde devam eden 'Side 11'inci Uluslararası Kültür ve Sanat Festivali' kapsamında Hürriyet Gazetesi Yayın Danışmanı ve Yazarı Doğan Hızlan 'Festival Sanat Ödülü'ne layık görüldü. Hızlan'a ödülünü, Side Belde Belediye Başkanı AK Parti'li Abdülkadir Uçar verdi.

Side 11'inci Uluslararası Kültür ve Sanat Festivali kapsamında caz grubu Jazz-Ist Kuartet, Apollon Tapınağı'nın büyülü atmosferinde Sideliler'e caz ziyafeti sundu. Halit Turgay (flüt), Ayça Kocatürk (piyano), Serhat Özkartal (basgitar) ve Emir Özoğlu'ndan (bateri) oluşan Jazz-Ist Kuartet'un konserini çok sayıda turist ve tatilci izledi. Jazz-Ist Kuartet, sergilediği modern caz performansı yanında Ian Clarke, George Gershwin, Mike Mower ve Claude Bolling'in eserlerinin yer aldığı repertuvarı seslendirdi.

Konser ardından festival kapsamında verilen 'Festival Özel Ödülü' ve 'Festival Sanat Ödülü' töreni düzenlendi. Festival komitesi bu yıl Festival Özel Ödülü'ne Avrupa Konseyi Parlamenter Meclisi (AKPM) Başkanı ve AK Parti Antalya Milletvekili Mevlüt Çavuşoğlu layık görülürken, Festival Sanat Ödülü ise, Hürriyet Gazetesi Yayın Danışmanı ve Yazarı Doğan Hızlan'a verildi. Hızlan ödülünü Side Belediye Başkanı Abdülkadir Uçar'ın elinden aldı. Çavuşoğlu'nun ödülü ise daha önce verilmişti.

"BU TÜR FESTİVALLER ARTMALI"

Ödül töreninde konuşan Doğan Hızlan, festivali 2001 yılından beri aralıksız düzenleyen Side Belediye Başkanı Uçar'ı kutladı. Türkiye'nin her türlü sanat festivaline, sanatsal etkinliğe ihtiyacı olduğunu kaydeden Hızlan, "Bunun artarak devam etmesini ve diğer belediyelere de örnek olmasını temenni ediyorum. Bu ödülü aldığım için çok mutlu ve gururluyum. Side Belediye Başkanımız Abdülkadir Uçar ve Festival Yönetmeni Remzi Buharalı'ya çok teşekkür ediyorum" dedi. - Antalya/ Manavgat

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Doğan Hızlan'a Sanat Ödülü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement