Doğankent Göleti - Son Dakika
Güncel

Doğankent Göleti

Sorgun'a bağlı Doğankent'in Belediye Başkanı Doğan Sungur bölgelerindeki su göletinin tamamlanması ile 8 bi·n dönüm arazi·de sulu tarıma geçi·leceğini söyledi.

16.12.2016 10:08
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Sorgun'a bağlı Doğankent'in Belediye Başkanı Doğan Sungur bölgelerindeki su göletinin tamamlanması ile 8 bi·n dönüm arazi·de sulu tarıma geçi·leceğini söyledi.

Doğankent Belediye Başkanı Doğan Sungur, AA muhabirine yaptığı açıklamada, beldede 30 yıl önce yapılmış olan ancak sulu tarıma hiçbir katkısı bulunmayan Doğankent Göleti'nin, Konya Ovası Projesi (KOP) kapsamında yapılacak kapalı sulama sistemiyle sulu tarıma geçiş açısından büyük önem taşıdığını belirtti.

Türkiye'nin önemli tarım havzalarından biri olan Yozgat'ta son yıllarda yapılan çalışmalarla tarımsal ürün açısından önemli gelişmeler yaşandığını aktaran Başkan Sungur şunları kaydetti:

"Beldemiz Yozgat'ın tarımsal ürünler açısından önemli yerleşim birimlerinden biridir. Doğankent Göleti yapılacak bakım ve yeni yapılacak kapalı sulama sistemi ile gerek ürün çeşitliliği gerekse verimlilik önemli ölçüde artacaktır. Doğankent Göleti kapalı sulama sistemi yapımına 2017 yılında başlanacaktır.

Tamamlandığında Doğankent başta olmak üzere Mahmatlı, Caferli ve Tatlı köylerinde 8 bin dönüm arazi sulu tarıma geçecektir. Böylelikle halkın geçim seviyesi yükselecek, bu da beldemizden, çevreden dışarıya göçün önlenmesinde yardımcı olacaktır."

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Doğankent Göleti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • TFF, Galatasaray'a ve Ayhan Akman ile Günay Güvenç'e ceza verdi
    17:47 TFF, Galatasaray'a ve Ayhan Akman ile Günay Güvenç'e ceza verdi

    Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu (PFDK), Galatasaray Kulübüne ve sarı-kırmızılıların futbol direktör yardımcısı Ayhan Akman ile kalecisi Günay Güvenç'e para ve hak mahrumiyeti cezaları verdi. Galatasaray'a 380 bin lira para cezası, Ayhan Akman'a 15 gün hak mahrumiyeti cezası ve Günay Güvenç'e 2 maç men ve 26 bin lira para cezası uygulandı. Kasımpaşa ve Adana Demirspor Kulüpleri ile Fatih Karagümrük de cezalar aldı.


Advertisement