Doğanşehir Ziraat Odası Başkanı Abdurrahman Doğan Açıklaması - Son Dakika
Yerel

Doğanşehir Ziraat Odası Başkanı Abdurrahman Doğan Açıklaması

Malatya'nın Doğanşehir ilçesi Ziraat Odası Başkanı Abdurrahman Doğan, Malatya'da kayısı dışında alternatif ürünlere yönelinmesini önerdi.

08.08.2012 10:45
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Malatya'nın Doğanşehir ilçesi Ziraat Odası Başkanı Abdurrahman Doğan, Malatya'da kayısı dışında alternatif ürünlere yönelinmesini önerdi.

Malatya'da bu yıl kayısı rekoltesinin fazla olması ve üreticinin alın terini karşılayacak para kazanamaması nedeniyle sıkıntı yaşandığını bildiren Doğanşehir Ziraat Odası Başkanı ve aynı zamanda Doğanşehir İl Genel Meclisi üyesi olan Abdurrahman Doğan, "Kayısı dışında, ceviz, badem ve siyah üzüm üretimi de yaygınlaştırılmalıdır" dedi.

Malatya'da kayısının doyuma ulaştığını söyleyen Doğan, "Fazla rekolte olur sıkıntı, kayısı çiçeklerini don vurur sıkıntı" ifadelerini kullandı.

Türkiye'nin ceviz ithal eder duruma geldiğine dikkat çeken Doğan, "Ceviz ve badem iyi para ediyor. Kurutulmuş siyah üzüm iyi para ediyor ve üreticiye kazandırıyor. Malatya toprağı, her üç ürüne de elverişli. Bu nedenle kayısıda ısrar etmek yerine ceviz, badem ve siyah üzüm de üretmeliyiz. Üstelik bu üç ürün fazla su da istemiyor" şeklinde konuştu. - MALATYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Doğanşehir Ziraat Odası Başkanı Abdurrahman Doğan Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement