Doğaseverlerin Büyük Hayal Kırıklığı - Son Dakika
Güncel

Doğaseverlerin Büyük Hayal Kırıklığı

Tunceli'deki Mercan Vadisi'nde 2200 rakımda bulunan "Göller Bölgesi"ne yaklaşık 6 saatlik yürüyüşün ardından ulaşan doğaseverler, buradaki 4 gölden 2'sinin kuruduğunu, birinin de kurumak üzere olduğunu görünce hayal kırıklığına uğradı Buna rağmen, doğal güzelliklerin tadını çıkaran doğaseverler, mantar, kenger, ışkın topladı, kar birikintilerinin üzerinde kaymanın keyfini yaşadı.

13.05.2014 11:10
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

HAYDAR TOPRAKÇI - Tunceli'nin Ovacık ilçesi ile Erzincan arasında kalan Mercan Vadisi'ndeki "Göller Bölgesi" diye anılan alana yaklaşık 6 saatlik yürüyüşün ardından ulaşan doğaseverler, buradaki 4 gölden 2'sinin kuruduğunu, birinin de kurumak üzere olduğunu görünce hayal kırıklığı yaşadı.

Kentin tarihi ve doğal güzelliklerini tanıtmak için bir araya gelen Dersim Gezginler Grubu tarafından Mercan Vadisi'nde göllerin bulunduğu bölgeye düzenlenen geziye 70 kişi katıldı.

Yaklaşık 6 saatlik yürüyüşün ardından "Göller Bölgesi" olarak anılan alana gelen doğaseverler, beklemedikleri bir manzarayla karşılaştı. Buradaki 4 gölden 2'sinin kuruduğunu, birisinin de kurumak üzere olduğunu gören doğaseverler büyük üzüntü yaşadı.

Buna rağmen, doğal güzelliklerin tadını çıkaran gezginler, kar sularının oluşturduğu gözelerden su içti, mantar, kenger, ışkın topladı ve yer yer vadilerde biriken karda kaymanın tadını çıkardı.

Grup sorumlusu Malik Kaya, AA muhabirine yaptığı açıklamada, bu yıl dört farklı noktaya gezi düzenlediklerini ve bu tür etkinliklere devam edeceklerini söyledi.

Mercan Vadisi'ndeki "Göller Bölgesi"nde hayal kırıklığına uğradıklarını vurgulayan Kaya, şunları kaydetti:

"Çünkü burada bulunan göllerden üçü kurumuş durumda. Normalde bu göllerin etekleri karlı, içinde buzların olması gerekirken iklim değişikliğinden su seviyesi düşmüş. Normalde suyun geçmiş yıllardaki seviyesinde olması gerekiyor. Ancak karın yeterli miktarda yağmaması nedeniyle vadide çiçekleri de göremiyoruz."

Geziye katılan sınıf öğretmeni Şerafettin Ay ise yaklaşık 6 saatlik keyifli bir yürüyüşün ardından göllerin bulunduğu bölgeye geldiklerini ve doğaya hayran kaldıklarını ifade ederek, "Doğa gezilerine katılanlar bu gölleri görmeye geliyor. Ama ne yazık ki karların yeterince yağmaması sebebiyle gölde yeterince su yok. Bu bizi üzdü ama bununla beraber doğa bütün ihtişamıyla, güzelliğiyle bizi karşılamakta. Doğaseverlere burayı gelip görmelerini tavsiye ediyorum" dedi.

Öğretmen Ali Göçer de zorlu bir o kadar da keyifli bir doğa gezisi yaptıklarını dile getirerek, şöyle konuştu:

"Buraya büyük bir merakla, heyecanla geldik ama ne yazık ki buradaki gölün kuruduğunu ve kurumakta olduğunu görünce gerçekten çok üzüldük. Ama her şeye rağmen gezi çok keyif vericiydi. Herkesin burayı gezip görmelerini tavsiye ederim. Burada daha çok kar bekliyorduk ve kar sularından oluşan gözeler bulmayı umuyorduk. Ne yazık ki küresel ısınmanın etkilerini burada da görebiliyoruz. İnsanların bu konuda duyarlı olmasını istiyoruz." - Tunceli

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Doğaseverlerin Büyük Hayal Kırıklığı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement