Doğasıyla cezbeden Çambaşı Yaylası kayak tutkunlarını ağırlıyor - Son Dakika
Güncel

Doğasıyla cezbeden Çambaşı Yaylası kayak tutkunlarını ağırlıyor

Doğasıyla cezbeden Çambaşı Yaylası kayak tutkunlarını ağırlıyor

Ordu'nun turistik alanlarından 2 bin rakımlı Çambaşı Yaylası, son yıllarda kayaksevelerin yeni rotası oldu.

26.01.2022 12:16  Güncelleme: 12:30
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Ordu'nun turistik alanlarından 2 bin rakımlı Çambaşı Yaylası, son yıllarda kayaksevelerin yeni rotası oldu.

Kabadüz ilçesine bağlı Çambaşı Yaylası, uçsuz bucaksız ormanları ve temiz havasıyla her mevsim ziyaretçilerini ağırlıyor.

Karadeniz Bölgesi'nin önemli turistik alanları arasında yer alan yaylada, yaklaşık 630 dönüm alan üzerine inşa edilen, kayak merkezinin de bulunduğu Çambaşı Doğa Tesisleri, 2017-2018 kış sezonunda hizmete girdi.

Doğayla iç içe kayak ve snowboard yapma, kızakla kayma imkanı sunulan tesisteki 12 ahşap bungalovda da eşsiz manzara eşliğinde konaklanabiliyor.

Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Hilmi Güler, AA muhabirine, Çambaşı'nı önemli bir çekim merkezi haline getirmek istediklerini söyledi.

Pistler ve telesiyejle merkezi donattıklarını belirten Güler, "Burası gerçek anlamda sadece Ordu'ya değil, Türkiye'nin kayaksever sporcularına ve herkese açık bir yer." dedi.

Güler, yaylanın her mevsim farklı güzellikler sunduğunu ifade ederek, "22-23 Ocak'ta 16'ncısını gerçekleştirdiğimiz Çambaşı Kar Festivali'ni bu yıl iki güne çıkarttık. Sömestir tatili de aynı tarihe denk geldi." diye konuştu.

"Burası kendi başına bir mutluluğun resmi"

Festivalde yaylanın güzelliklerini tattıklarını, aynı zamanda sert iklimde kendilerini test ettiklerini dile getiren Güler, "Sporcular için de bizler için de öyle. Harikulade bir ortam. Meşhur söz var, 'Mutluluğun resmi' diye. Mutluluğun resmini böylece gerçek anlamda figürlerle çiziyoruz, bir kağıt üzerine değil. Burası kendi başına bir mutluluğun resmi." ifadesini kullandı.

Güler, tesisteki bungalov evlerin doluluğuna dikkati çekerek, "Tabiri caizse 3 ay boyunca kapalı gişe oynuyor diyelim. Yeni tesisleri açacağız. Otel inşaatımız inşallah yaza bitecek. Burasının konaklama kapasitesini daha da artıracağız. Yani bütün dünya buradan bahsedecek." dedi.

Kabadüz ilçesinin hayvancılık ve tarımda patates, çilek gibi ürünleriyle önemli bir noktaya geldiğini aktaran Güler, Kabadüz Belediye Başkanı Yener Kaya'nın da güzel çalışmalar yaptığını söyledi.

Tatilde Çambaşı'na kaymaya gelen 6. sınıf öğrencisi Hasan Ege de ailesiyle burada olmaktan duyduğu mutluluğu dile getirdi.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Doğasıyla cezbeden Çambaşı Yaylası kayak tutkunlarını ağırlıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Park halindeki araca çarpan otomobil ters döndü
    20:25 Park halindeki araca çarpan otomobil ters döndü

    Sivas'ta seyir halindeyken sürücüsünün direksiyon hakimiyetini kaybettiği otomobil, önce park halindeki otomobile çarptı, daha sonra da takla attı. Kaza sonucunda sürücü hastaneye kaldırıldı ve sağlık durumu iyi. Olayla ilgili inceleme başlatıldı.

  • Foça Belediye Başkanı Saniye Bora Fıçı, Protokol Üyelerini Ziyaret Etti
    20:22 Foça Belediye Başkanı Saniye Bora Fıçı, Protokol Üyelerini Ziyaret Etti

    Foça Belediye Başkanı Saniye Bora Fıçı, Belediye Meclis Üyeleri Osman Yurtseven ve Ümran Göçen ile birlikte Foça protokol üyelerini makamlarında ziyaret etti. Başkan Fıçı, Foça'nın daha çok gelişmesi ve kalkınması için tüm kamu kurumlarıyla birlikte çalışmaya devam edeceklerini belirtti.

  • Samsun'da trafik kazası: 8 kişi yaralandı
    20:20 Samsun'da trafik kazası: 8 kişi yaralandı

    Samsun'un Vezirköprü ilçesinde meydana gelen trafik kazasında, iki otomobilin çarpışması sonucu 8 kişi yaralandı. Kazanın nedeni hatalı sollama olarak belirlendi. Yaralılar, ambulanslarla Vezirköprü Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı.

  • Besi çiftliğinde yangın: Çok sayıda kurbanlık büyükbaş telef oldu, 1 kişi dumandan etkilendi
    20:20 Besi çiftliğinde yangın: Çok sayıda kurbanlık büyükbaş telef oldu, 1 kişi dumandan etkilendi

    Sakarya'nın Karapürçek ilçesinde bulunan bir besi çiftliğinde çıkan yangında çok sayıda kurbanlık büyükbaş hayvan telef oldu ve bir kişi dumandan etkilendi. Yangını kontrol altına alan ekipler soğutma çalışmalarını sürdürüyor. Olay anları cep telefonu kamerası ve dron ile görüntülendi. Vatandaşlar da yangını söndürmek için yardım etti.

  • İsrail saldırılarında binlerce kadın hayatını kaybetti
    20:19 İsrail saldırılarında binlerce kadın hayatını kaybetti

    Birleşmiş Milletler (BM) Toplumsal Cinsiyet Eşitliği ve Kadının Güçlendirilmesi Birimi, İsrail'in Gazze Şeridi'ne yönelik saldırılarında 7 Ekim'den bu yana 10 binden fazla kadının hayatını kaybettiğini belirterek, hayatını kaybeden kadınların 6 bininin arkalarında 19 bin yetim çocuk bıraktığı ifade edildi. Raporda, Gazze'de kadınların yerlerinden edildiği, dul kaldığı ve açlıkla karşı karşıya olduğu belirtildi.

  • Yalnız yaşayan adam evinde ölü bulundu
    20:19 Yalnız yaşayan adam evinde ölü bulundu

    Denizli'de 60 yaşındaki adam ofis aynı zamanda ofis olarak da kullandığı evinde ölü bulundu. Mehmet Fikrettin Koyuncu'nun yakınları polis eşliğinde evine girdiğinde yaşlı adamı hareketsiz halde buldu. Sağlık ekipleri tarafından yapılan kontrollerde Koyuncu'nun yaşamını yitirdiği belirlendi. Olayın kesin ölüm sebebi otopsi sonucunda belirlenecek.

  • A Milli Futbol Takımı Teknik Direktörü Vincenzo Montella, Corendon Alanyaspor'u ziyaret etti
    20:14 A Milli Futbol Takımı Teknik Direktörü Vincenzo Montella, Corendon Alanyaspor'u ziyaret etti

    A Milli Futbol Takımı Teknik Direktörü Vincenzo Montella, Corendon Alanyaspor'u ziyaret etti. Montella, antrenman öncesinde kulüp başkanı ve teknik direktörle bir araya gelerek sohbet etti. Ziyaretin ardından futbolcularla bir araya gelen Montella, başarı diledi.

  • Erzurum'da 626 yatırım projesi için 98 milyar lira bütçe ayrıldı
    20:13 Erzurum'da 626 yatırım projesi için 98 milyar lira bütçe ayrıldı

    Erzurum Valisi Mustafa Çiftçi, kentte 626 yatırım projesi için toplam 98 milyar 971 milyon 148 bin 240 lira bütçe ayrıldığını bildirdi. Çiftçi, yapılan toplantıda kurum müdürlerine yatırımlar hakkında bilgi verdi ve projelerin gerçekleşme oranını açıkladı.

  • Sason Çayı'na uçan araçta mahsur kaldılar, iş makineleriyle kurtarıldılar
    20:12 Sason Çayı'na uçan araçta mahsur kaldılar, iş makineleriyle kurtarıldılar

    Batman'da Sason Çayı'na uçarak 400 metre sürüklendikten sonra kayalıkların üzerinde asılı kalan hafif ticari araçta mahsur kalan 2 kişi yoğun çalışmaların ardından kurtarıldı.


Advertisement