Doğru bilgisayar, donanım ve yazılım seçimi teknoloji toplumu olma hedefinin anahtarı olacak - Son Dakika
Ekonomi

Doğru bilgisayar, donanım ve yazılım seçimi teknoloji toplumu olma hedefinin anahtarı olacak

Doğru bilgisayar, donanım ve yazılım seçimi teknoloji toplumu olma hedefinin anahtarı olacak

Teknoloji dünyasının global oyuncuları; Türkiye'nin teknoloji toplumu olma hedefine katkı sunmak için yapılması gerekenleri tartıştı.

20.12.2019 13:23  Güncelleme: 13:29
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Teknoloji dünyasının global oyuncuları; Türkiye'nin teknoloji toplumu olma hedefine katkı sunmak için yapılması gerekenleri tartıştı.

Yeni yılla beraber Türkiye, gelecek hedeflerine bir adım daha yaklaşırken; teknolojiyi üreten tarafta yer alarak 'teknoloji toplumu' olabilmek de büyük önem kazanıyor. Bu ortak hedefin paydaşları olan kurumlar, iş insanları, öğrenciler, gamerlar ve sosyal medya fenomenleri başta olmak üzere tüm teknolojiseverlerin ortak isteği de daha hızlı, güçlü, güvenli, estetik ve yüksek performanslı bilgisayarlar.

Bu noktadan hareketle, elektronik perakendeci MediaMarkt, tarafından düzenlenen panelde bir araya gelen Türkiye'nin dijital dönüşümüne öncülük eden Microsoft Türkiye, Intel ve Lenovo; tüketicilere güvenli ve yüksek performanslı bilgisayarda doğru tercihin şifrelerini verdi.

MediaMarkt Türkiye İcra Kurulu Başkanı Yenal Gökyıldırım moderatörlüğünde gerçekleştirilen panele, Microsoft Ortadoğu ve Afrika Tüketici Kanalından Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Halil Gökoğlu, Intel META Perakende Satış Direktörü Ali Rıza Küçük ve Lenovo Türkiye Genel Müdürü Emre Hantaloğlu katıldı.

Panelin açılışında konuşan MediaMarkt Türkiye İcra Kurulu Başkanı Yenal Gökyıldırım, günümüzde bilgisayarların gündelik yaşamın ayrılmaz bir parçası haline geldiğini vurguladı. "Bilgisayar artık hem bir zorunluluk hem de eğlence ve keyif aracı. Teknolojik dönüşümde doğru yerde olabilmek adına daha güçlü, güvenli, hızlı, estetik ve yüksek performanslı cihazlara yönelmek gerekiyor. Biz de bugün her biri kendi alanında uzman olan iş ortaklarımızla bunun yöntemlerini konuştuk" dedi.

Gökyıldırm, iş ortaklarıyla düzenledikleri kampanyalarla en ileri işletim sistemini, en gelişmiş işlemciyi yine en güvenilir bilgisayar markalarından biri ile teknolojiseverlere sunduğunu sözlerine ekledi.

Intel 2020'ye yeniliklerle girecek

Intel META Perakende Satış Direktörü Ali Rıza Küçük ise konuşmasında, 2020 yılında pek çok alanda yeniliklerle tüketicilerin karşısında olacaklarını söyledi. "Ülkemizin 2023 hedefleri arasında bulunan dijital dönüşüm ve teknolojik ilerleme adına, kodlama, programlama, verinin işlenmesi ve analiz edilmesi, 3 boyutlu tasarım, yapay zeka, nesnelerin interneti gibi alanlarda üretici olabilmek; geleceği şekillendirmek adına çok önemli" diye konuşan Küçük, bilgisayarların bu alanda üretim yapabilmek için yegane araç olduğunu söyledi. Küçük, Intel olarak Türkiye'de, kodlama çalışmalarına desteği sürdüreceklerini ve Esport alanında gelişmeye devam edeceklerini ifade etti.

"Tüketen değil üreten tarafta yer almalıyız"

Panelde konuşan Lenovo Türkiye Genel Müdürü Emre Hantaloğlu, "Lenovo olarak özellikle kullanıcının tüketen tarafta değil, üreten tarafta olması için yatırımlar yapılması gerektiğine inanıyoruz. Bu doğrultuda özellikle çocukların teknolojiyi öğrenmesi için çalışmalarımızı sürdürüyoruz" dedi. TEGV ile Diyarbakır Ergani'de ve İzmir Gümüşpala'da "Tasarım ve Beceri Atölyesi" adı verilen teknoloji sınıfları açtıklarını hatırlatan Hantaloğlu, 2020'de bu sınıfları artırmayı hedeflediklerini söyledi. Hantaloğlu, "Gençlere son teknolojiyi sunduğumuz oyun alanları yaratmayı da sürdürüyoruz. Beşiktaş Jimnastik Kulübü iş birliğiyle Vodafone Park'ta açtığımız "Lenovo Game On" oyun alanında en son teknolojileri sunuyoruz. Oyun pazarı tüm dünyada hızla büyürken, ülkemizde oyun geliştiricilerin desteklenmesi yönündeki yatırımlar tüketen tarafta değil üreten tarafta olmamıza büyük katkı sağlayacaktır" diye konuştu.

"Microsoft Windows 10 konusunda farkındalığı artıracak"

Microsoft Ortadoğu ve Afrika Tüketici Kanalından Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Halil Gökoğlu da konuşmasında, Microsoft olarak, teknolojinin tüm alanlarda güvenli bir şekilde kullanılabilmesi için çalıştıklarına dikkat çekerek, "Microsoft olarak misyonumuz bireylerin ve kurumların gücüne teknolojimizle güç katmak. Türkiye'de herkesin teknoloji ile beraber kendi potansiyelini keşfetmesi ve yetkinliklerini artırması temel hedefimiz. Teknolojiyi tüketiyoruz ama toplum olarak teknoloji ile bir şeyler üretme konusunda geride kalıyoruz. Bu da çok küçük yaşta eğitim ve bilgisayar kullanımı ile başlıyor. Türkiye'de internet kullanım oranı bugün yüzde 75, ancak yazılım ihracatımızın toplam ihracata oranı çok az. Genç nüfusumuz ve dinamik yapımızla teknolojiyi ne kadar erken yaşta iyi kullanırsak, o kadar hızlı fark yaratabileceğimize inanıyorum. Bilgisayar kullanımının artması ve yeni teknolojilerin yaygınlaşması için bu tip kampanyaları da birer araç, ülkemizin var olan potansiyelinin ortaya çıkması için önemli birer fırsat olarak görüyoruz" dedi. - İSTANBUL

Kaynak: İHA

Son Dakika Ekonomi Doğru bilgisayar, donanım ve yazılım seçimi teknoloji toplumu olma hedefinin anahtarı olacak - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Efeler Belediyesi Çöp Konteynerlerini Yıkayıp Dezenfekte Ediyor
    12:16 Efeler Belediyesi Çöp Konteynerlerini Yıkayıp Dezenfekte Ediyor

    Efeler Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü ekipleri, rutin olarak yaptıkları çöp toplama ve çevre temizliği çalışmalarının yanı sıra ilçe genelindeki çöp konteynerlerini de yıkayıp dezenfekte ediyor. Çevre dostu uygulamalarla ilçenin yaşam kalitesini artırmaya odaklanan Efeler Belediyesi, çevre kirliliğini azaltırken halk sağlığına da önem veriyor.

  • 9 günlük tatilde Antalya'nın antik liman ve kentlerine yoğun ilgi
    12:10 9 günlük tatilde Antalya'nın antik liman ve kentlerine yoğun ilgi

    Türkiye turizminin önemli merkezlerinden Antalya'da Ramazan Bayramı'nda her şey dahil oteller dolup taşarken, çevresinde bulunan antik kentlere de yoğun ilgi gösteriliyor. Antalya'nın antik limanlarından Olympos, Phaselis, Aspendos ve Side ise yerli ve yabancı turistlerin gözdesi. 9 günlük tatilde yaklaşık 100 bin kişinin ziyaret ettiği antik kentler, doğa ve tarihi bir arada barındırdığı güzelliklerle turistleri cezbetmeye devam ediyor.

  • Güneydoğu Anadolu Halı İhracatçıları Birliği 2023 Yılı Olağan Mali Genel Kurul Toplantısı Yapıldı
    12:09 Güneydoğu Anadolu Halı İhracatçıları Birliği 2023 Yılı Olağan Mali Genel Kurul Toplantısı Yapıldı

    Güneydoğu Anadolu Halı İhracatçıları Birliği Başkanı Zeynal Abidin Kaplan, Gaziantep'in halı sektörünün lokomotifi olduklarını belirterek, sektörün birlik ve beraberlik içinde hareket ederek yeni başarı öyküleri yazması gerektiğini söyledi. Genel kurulda, 2023 yılı yönetim kurulu ve denetim çalışma raporu oy birliği ile kabul edildi. Birliğin 2023 yılı Türkiye geneli halı sektörü ihracatı içerisindeki payı yüzde 67,3 oldu. Halı ihracatının en fazla yapıldığı ülke ise Birleşik Devletler oldu.

  • TSKB, deprem bölgesindeki firmaların yeşil dönüşümüne destek oluyor
    12:04 TSKB, deprem bölgesindeki firmaların yeşil dönüşümüne destek oluyor

    Türkiye Sınai Kalkınma Bankası (TSKB), deprem bölgesindeki firmaların yeşil dönüşümüne destek olmak amacıyla kaynak anlaşmalarıyla çalışmalarını sürdürüyor. Banka, deprem bölgelerindeki yeniden yapılanma çalışmalarını yerinde inceleyerek iş insanlarıyla temaslarda bulunuyor. TSKB Genel Müdürü Murat Bilgiç, bölgenin ekonomik ve sosyal anlamda iyileşebilmesi için çalışmaların kapsamını her geçen gün büyüttüklerini belirterek, depremden etkilenen illerin kalkınması ve bölge ekonomisinin dayanıklı hale getirilmesi için tüm faaliyet kollarıyla çalışmaya devam edeceklerini ifade etti.

  • Türkiye'nin Hamsi İhracatı Yüzde 33 Arttı
    12:00 Türkiye'nin Hamsi İhracatı Yüzde 33 Arttı

    Türkiye'nin hamsi ihracatı bu sezon yüzde 33 artışla 9 milyon 477 bin 178 dolara ulaştı. İhracat miktarı ise yüzde 101 artışla 2 bin 745 ton olarak gerçekleşti. Hamsiye en çok talep ise Belçika, Fransa ve Almanya'dan geldi.

  • Tunceli Mazgirt'te CHP'li başkanın devraldığı belediyenin 45 milyon lira borcu var
    11:57 Tunceli Mazgirt'te CHP'li başkanın devraldığı belediyenin 45 milyon lira borcu var

    Tunceli'nin Mazgirt ilçesinde CHP'nin adayı Ümit Tayhava'nın belediye başkanlığını kazanmasıyla birlikte belediyenin 45 milyon lira borcu olduğu ortaya çıktı.

  • Bahamalar bayraklı kruvaziyer Bodrum'a geldi
    11:43 Bahamalar bayraklı kruvaziyer Bodrum'a geldi

    Kuşadası Limanı'ndan gelen Bahamalar bayraklı 'Star Legend' isimli kruvaziyer, Muğla'nın Bodrum ilçesine ulaştı. Gemide bulunan 180 yolcu ve 199 personel, pasaport işlemlerinin ardından turistik ilçeyi gezdi. Turistler, Paşatarlası ve Kumbahçe sahilinde alışveriş yaparken bazıları da sahilde güneşlendi. Geminin akşam saatlerinde Rodos Limanı'na hareket edeceği belirtildi.

  • TCMB'nin Nisan Ayı Piyasa Katılımcıları Anketi Sonuçları Açıklandı
    11:43 TCMB'nin Nisan Ayı Piyasa Katılımcıları Anketi Sonuçları Açıklandı

    Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) nisan ayı piyasa katılımcıları anketi sonuçlarına göre, yıl sonu enflasyon beklentisi bir önceki anket döneminde yüzde 44,19 iken bu anket döneminde yüzde 44,16'ya, dolar/TL beklentisi ise 40,53'den 40,01 TL'ye geriledi. TCMB'nin politika faizine ilişkin cari ay ve 3 ay sonrası için beklenti yüzde 50 oldu.

  • Ücretli Çalışan Sayısı Şubat Ayında Arttı
    11:36 Ücretli Çalışan Sayısı Şubat Ayında Arttı

    TÜİK'in açıkladığı verilere göre, şubat döneminde ücretli çalışan sayısı yıllık olarak yüzde 4,1 artış gösterdi. Sanayi, inşaat ve ticaret-hizmet sektörlerindeki ücretli çalışan sayısı ise aylık olarak yüzde 0,6 arttı.

  • Manisa'da su kullanım bedeli düşürüldü
    11:35 Manisa'da su kullanım bedeli düşürüldü

    Manisa Su ve Kanalizasyon İdaresi (MASKİ) Genel Müdürlüğü, hanelerde kullanılan şebeke suyunun ilk 2 tonunu 1 liradan fiyatlandırma kararı aldı. Sonraki kullanım kademelerinde ise yüzde 30 indirim yapılacak. Ayrıca aboneliklerde uygulanan kartlı su sayacı zorunluluğu da kaldırıldı.


Advertisement