Doğru ürünlerle küçük evlere estetik çözümler - Son Dakika
Güncel

Doğru ürünlerle küçük evlere estetik çözümler

Doğru ürünlerle küçük evlere estetik çözümler

Doğru renkler ve fonksiyonel ürünlerin bir evin havasını tamamen değiştirebileceğini söyleyen Tuna Ev Yönetim Kurulu Üyesi Ayşe Tuna Gülsoy, "İhtiyacınıza yanıt veren mobilyalarla evinizin şıklığını da tamamlayabilmelisiniz" diyor.

09.08.2016 10:01  Güncelleme: 10:02
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Küçük yaşam alanlarında ihtiyaçlara yanıt veren ama şık, rahat atmosfer yaratmak düşündüğünüz kadar zor değil.

Günümüz modern dünyası insanları daha pratik yaşamaya yönlendiriyor. Bu yönelim yaşam alanlarına da yansıyor, küçük ama maksimum kullanım imkanı sunan evlere talep hızla artıyor. Bu durum kişilerin mobilya seçimlerine de yansıyor. Küçük alanlarda kişiliğinizi yansıtan, samimi ve sıcak bir ev atmosferi yaratmak için mobilya seçimini doğru yapmak gerekiyor. "Bugünün ev yaşamı, bugünün tasarımı" mottosuyla mobilya sektörüne farklı bir bakış açısı sunan Tuna Ev'in Yönetim Kurulu Üyesi Ayşe Tuna Gülsoy, doğru seçimlerle ihtiyaçlarınızı karşılarken küçük evlere ruhunuzu da katabileceğinizi söylüyor.

Depolama ihtiyacına estetik çözümler

Tuna Ev Yönetim Kurulu Üyesi Ayşe Tuna Gülsoy, küçük yaşam alanlarında rahatlık ve dinginlik isteğinin depolama alanlarının önemini artırdığını söylüyor. Yatak odalarındaki düzenleme ihtiyacının ise mekanın büyüklüğünden tamamen bağımsız olduğunu hatırlatan Gülsoy, "Farkı yaratan depolama ihtiyacını çözen ürünlerle evinizin şıklığını da tamamlayabilmek. Evinizde fazla yer kaplamayan ama depolama ihtiyaçlarınızı estetik görünümüyle tamamlayacak ürünleri tercih etmelisiniz. Örneğin evinize standart bir TV ünitesi almak yerine çekmeceli stantları, büfe ya da dolap olarak kullanılabilen modülleri veya DVD rafları birbiriyle uyumlu, farklı genişlik ve yükseklik alternatifleri bulunan modelleri tercih ederseniz; böyle bir ürünü salonunuzda, antrenizde ya da yatak odanızda kullanabilirsiniz. Bu yüzden TV ünitesi seçerken kapaklı veya çekmeceli olarak kurgulanabilen gruplar öncelikli tercihiniz olmalı" diyor.

Fonksiyonel ve şık ürünler

En önemli depolama alanı olarak görülen bazalı yataklar ve kanepelerin küçük evler için birçok eşyanın saklanabileceği muhteşem bir çözüm olduğunu hatırlatan Gülsoy, Tuna Ev koleksiyonunda salonda rahatça kullanılabilen, yataklı olduğu anlaşılmayan çok şık ürünler bulunduğunu söylüyor. Ayrıca depolama ihtiyacını karşılamasının yanı sıra servis imkanı sunan fonksiyonel sehpaları da hayat kurtarıcı olarak tanımlayan Gülsoy, şöyle devam ediyor: "Yine açıldığı belli olmayan konuklarınız geldiğinde büyüterek kullanabileceğiniz şık masalarda koleksiyonumuzun çok öne çıkan ve tercih edilen ürünleri arasında yer alıyor."

Yeşil huzur, mavi rahatlık verir

Şık ve zamansız ürünlerin beraberinde mekanlara her zaman kaliteyi taşıyacağının da altını çizen Tuna Ev Yönetim Kurulu Üyesi Ayşe Tuna Gülsoy, renk seçiminin önemine de değiniyor: "Sarı mekanlara ve size pozitif enerji verir. Yeşilin tüm tonları sıcaklık, samimiyet, huzur hisleri uyandırır. Mavi rahatlık ve sükunet duygularımızı desteklerken bej tonları doğayı ve doğalı çağrıştırır. Sıcak griler ise mekanlarda derinlik hissi yaratır."

Meşe ve cevizin sıcaklığı

Tuna Ev Yönetim Kurulu Üyesi Ayşe Tuna Gülsoy, bu sezon soğuk renklerde petrol ve zümrüt tonlarının yanı sıra mavinin her tonunun gözde olacağını söylüyor. Özellikle turkuaz ve gece mavisini sıklıkla göreceğimizi belirten Gülsoy, şöyle devam ediyor: "Sıcak renklerde ise kiremit tonları, hardallar ve güneş sarıları ön plana çıkacak. Parlak renklerin öne çıktığı kumaşlarda çiçekli ve geometrik desenler, canlı renklerde ise kültürel temalar yine gündemde. 2016 trendlerine uygun olarak renk kartelamızda biz de bu renkleri kullandık. Yaşam alanlarında fildişi tonları, vanilyadan cappuccino'ya, vizona giden tonlar ile açık griden antrasite giden tonları tercih ettik. Gri ile birlikte metalik ve açıktan kobalta uzanan mavi tonlarına koleksiyonumuzda yer verdik. Mavi-yeşil, turkuaz-turuncu, turuncu-bronz, sarı-yeşil gibi baskın renkleri bir arada kullandık."

Artık fabrikasyon üretim yerine zanaatın öne çıktığını anlatan Gülsoy, Tuna Ev'in koleksiyonlarında zanaat ve ustalığın öne çıktığı, işçiliğin önem kazandığı ürünlere yer verdiklerini söylüyor. 2016 trendlerinde doğal taş, mermerin yuvarlak hatlarla kullanımının da öne çıktığına değinen Gülsoy, "Biz de koleksiyonumuzda buna yer verdik. Farklı malzemeleri birlikte kullandık. Örneğin okside edilmiş metal, doğal ahşap ile birlikte mermer kullanımı yeni koleksiyonlarımıza yansıttığımız şıklıklardan sadece birkaçı. Ayrıca doğalın öne çıktığı günümüzde ahşabın sıcaklığını vurgulamak adına mobilyalarımızda açık tonlardaki meşe ve cevizleri kullandık. Koleksiyonları cevizin geçmişten günümüze eskimeyen sıcak tonlarıyla zenginleştirdik. Ahşabın baskınlığını, sahipleniciliğini vurgulayan koyu renkleri de unutmayarak koleksiyonumuzu tamamladık" diyor.

Trend renkleri doğru kullanın

Gülsoy, yeni evlenecek çiftleri de unutmuyor ve onlara mobilya seçimleri için şu öneriler de bulunuyor: "Yeni bir ev kurmak gerçekten maliyetli bir iş. Bu nedenle evlilik hazırlığı içinde olan çiftler seçimlerini çok iyi yapmalı. Çünkü mobilyalar sıkıldıklarında hemen değiştirebilecekleri bir şey değil. Bu nedenle mobilya gibi büyük parçalarda sezona göre değişen trend renkler yerine uzun süre sıkılmayacakları bej, vizon, gri gibi tonları kullanmalarını öneriyorum. Baskın renkleri aksesuar, kırlent, hatta belki berjer gibi değişimi daha kolay olan küçük parçalarda tercih ederlerse belli aralıklarla evlerinde değişiklik yapma şansını yakalar, hızlı ve ekonomik olarak değişim yapabilirler. Aynı zamanda baskın renk büyük parçalarda olmadığı için uzun süre sıkılmazlar."

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Doğru ürünlerle küçük evlere estetik çözümler - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Germencik Belediye Başkanı Burak Zencirci, öğrencileri ağırladı
    15:04 Germencik Belediye Başkanı Burak Zencirci, öğrencileri ağırladı

    Germencik Himmet Çondur Cumhuriyet Ortaokulu'nda eğitim gören öğrenciler, Belediye Başkanı Burak Zencirci'yi ziyaret etti. Başkan Zencirci, öğrencilerle ilgilenerek teşekkür etti.

  • Erzurum'da Yaralı Kuşlar Tedavi Altına Alındı
    15:03 Erzurum'da Yaralı Kuşlar Tedavi Altına Alındı

    Erzurum'un Horasan ilçesinde, jandarma timi tarafından yaralı ve bitkin halde bulunan kerkenez ile ibibik kuşu tedavi edilmek üzere yetkililere teslim edildi. Kuşlar tedavinin ardından doğaya salınacak.

  • Kayserispor'a PFDK'dan 252 Bin TL Para Cezası
    15:02 Kayserispor'a PFDK'dan 252 Bin TL Para Cezası

    Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu (PFDK), Kayserispor'a Adana Demirspor maçında yaşanan saha olayları ve çirkin tezahürattan dolayı toplamda 252 bin TL para cezası verdi. Ayrıca, çirkin tezahüratta bulunan misafir tribün seyircilerinin bir sonraki misafir kulüp olduğu müsabakaya girişleri engellenecek.

  • İnegöl'deki Sandalye Fabrikasında Yangın Kontrol Altına Alındı
    15:02 İnegöl'deki Sandalye Fabrikasında Yangın Kontrol Altına Alındı

    Bursa'nın İnegöl ilçesinde faaliyet gösteren sandalye fabrikasında çıkan yangın, itfaiye ekiplerinin müdahalesiyle yaklaşık 3 saatte söndürüldü. Yangın sonucunda can kaybı ve yaralanma olmazken, olayla ilgili tahkikat devam ediyor.

  • CHP MYK, Yerel Yönetimler Çalıştayı için toplandı
    15:01 CHP MYK, Yerel Yönetimler Çalıştayı için toplandı

    CHP Merkez Yönetim Kurulu (MYK) Genel Başkan Özgür Özel başkanlığında genel merkezde toplandı. Toplantıda 20-21 Nisan'da yapılacak Yerel Yönetimler Çalıştayı ile ilgili değerlendirmeler yapıldı. Ardından CHP Genel Başkanı Özgür Özel ve CHP heyeti, TBMM Grup Müdürü Levent Bayraktar'ın cenaze törenine katıldı.

  • Balıkesir'de FETÖ/PDY Üyesi Firari Şüpheli Yakalandı
    15:01 Balıkesir'de FETÖ/PDY Üyesi Firari Şüpheli Yakalandı

    Balıkesir İl Jandarma Komutanlığı tarafından gerçekleştirilen operasyonlar sonucunda, FETÖ/PDY silahlı terör örgütüne üye olmak suçundan hakkında 7 yıl 6 ay hapis cezası bulunan firari şüpheli, Kepsut ilçesinde yakalandı. Gözaltına alınan şüpheli, adli işlemlerinin ardından tutuklanarak Balıkesir L Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumuna teslim edildi.

  • Elazığspor, TFF 3. Lig 2. Grup 29. haftasında Sapanca Gençlikspor'u konuk edecek
    15:00 Elazığspor, TFF 3. Lig 2. Grup 29. haftasında Sapanca Gençlikspor'u konuk edecek

    Elazığspor, TFF 3. Lig 2. Grup 29. haftasında Sapanca Gençlikspor'u ağırlayacak. Elazığspor, bu maçı kazanarak TPAO Batman Petrolspor-Pazarspor maçının sonucunu bekleyecek.


Advertisement