Doğu Akdeniz Afet ve Acil Durum Tatbikatının Afet ve Acil Durum Harekatı Bölümü Başladı - Son Dakika
3. Sayfa

Doğu Akdeniz Afet ve Acil Durum Tatbikatının Afet ve Acil Durum Harekatı Bölümü Başladı

Doğu Akdeniz Afet ve Acil durum tatbikatının afet ve acil durum harekatı bölümü başladıMUĞLA - Marmaris Aksaz Deniz Üs Komutanlığı'nda düzenlenen Doğu Akdeniz-17 tatbikatının afet ve acil durum harekatı bölümünde senaryo gereği yaşanan deprem sonrası göçük altında kalan ve denizde...

14.11.2017 15:12
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Doğu Akdeniz Afet ve Acil durum tatbikatının afet ve acil durum harekatı bölümü başladı

MUĞLA - Marmaris Aksaz Deniz Üs Komutanlığı'nda düzenlenen Doğu Akdeniz-17 tatbikatının afet ve acil durum harekatı bölümünde senaryo gereği yaşanan deprem sonrası göçük altında kalan ve denizde boğulan vatandaşların kurtarma çalışmaları gerçekleştirildi.

Türkiye'nin ev sahipliğinde Marmaris Aksaz Deniz Üs Komutanlığında gerçekleştirilen Doğu Akdeniz-17 afet ve acil durum tatbikatı devam ediyor. Tatbikatte senaryo gereği yaşanan deprem sonrası göçük altında kalan vatandaşların kurtarma çalışmaları gerçekleştirildi.

Tatbikatte Jandarma Arama Kurtarma timlerinin yanı sıra sivil unsurlar UMKE, AFAD ve 112 Acil Servis ekipleri de yer aldı. Tatbikatte dinleme, kırma ve kurtarma timleri görev alırken, tatbikatı Donanma Komutanı Koramiral Ercüment Tatlıoğlu, Harp Filo Komutanı Tümamiral Tayyar Ertem ve Güney Deniz Saha Komutanı Aydın Şirin de izledi. Deprem sonrası yaşanan göçük senaryosunun ardından denizde bozulan bir vatandaşın cesedi Jandarma Asayiş Komutanlığı JAK ekiplerince sudan cesedi teknik cihazların kullanımı ile su yüzüne çıkarıldı.

Doğu Akdeniz Afet ve Acil Durum Tatbikatının Afet ve Acil Durum Harekatı Bölümü Başladı
Kaynak: İHA

Son Dakika 3. Sayfa Doğu Akdeniz Afet ve Acil Durum Tatbikatının Afet ve Acil Durum Harekatı Bölümü Başladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement