Doğu Akdeniz'de barajların doluluk oranı sıcaklık ve yağış azlığı nedeniyle düştü - Son Dakika
Güncel

Doğu Akdeniz'de barajların doluluk oranı sıcaklık ve yağış azlığı nedeniyle düştü

Doğu Akdeniz\'de barajların doluluk oranı sıcaklık ve yağış azlığı nedeniyle düştü

Türkiye'nin önemli tarım merkezlerinden Adana, Mersin, Hatay ile Osmaniye'de yağış azlığı ve hava sıcaklığının yüksek seyretmesi nedeniyle barajların doluluk oranı düştü.

10.08.2021 10:07  Güncelleme: 10:29
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Türkiye'nin önemli tarım merkezlerinden Adana, Mersin, Hatay ile Osmaniye'de yağış azlığı ve hava sıcaklığının yüksek seyretmesi nedeniyle barajların doluluk oranı düştü.

AA muhabirinin Devlet Su İşleri 6. Bölge Müdürlüğünden aldığı bilgiye göre, Doğu Akdeniz'in tarımsal sulama başta olmak üzere içme suyu ve elektrik ihtiyacını karşılayan Seyhan, Kozan, Alaköprü, Yarseli, Yayladağı, Aslantaş, Berke ile Kalecik barajlarının su seviyesi azaldı.

Adana ve bölgenin en önemli su kaynağı Seyhan Baraj Gölü'nde doluluk geçen yıl ağustos başında yüzde 85,3, su miktarı 1 milyar 881 milyon 674 bin 325 metreküpken, bu senenin aynı döneminde doluluk yüzde 66,93'e, su miktarı 1 milyar 476 milyon 554 bin 819 metreküpe düştü.

Kozan Barajı'nda da bu yıl ocakta yüzde 45 olan doluluk oranı ağustos başında yüzde 35'e, 65 milyon metreküp olan su miktarı 54 milyon 560 bin metreküpe indi.

Mersin ve çevresi ile KKTC'nin su ihtiyacının önemli bölümünü karşılayan Alaköprü Barajı'nda ise doluluk oranı geçen yıla göre yüzde 100'den 94'e, su miktarı da 121 milyon metreküpten 114 milyon metreküpe geriledi.

Hatay bölgesinin su ihtiyacını karşılayan Yarseli Barajı'nda su seviyesi yüzde 36'dan 28'e, su miktarı 17 milyon 300 bin metreküpten 16 milyon 900 bin metreküpe düştü.

Yayladağı Barajı'nda ise geçen yıl ağustos başında yüzde 63 olan doluluk oranı, bu sene aynı dönemde yüzde 26'lara kadar indi. Su miktarı ise 4,1 milyon metreküpten 1,7 milyon metreküpe geriledi.

Osmaniye bölgesinin önemli su kaynağı Aslantaş Barajı'nda su seviyesi yüzde 74'ten 53'e, su miktarı 1 milyar 235 milyon metreküpten 896 milyon metreküpe indi.

Doluluk oranı Berke Barajı'nda yüzde 97'den 75'e, Kalecik Barajı'nda da yüzde 57'den 48'e düştü.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Doğu Akdeniz'de barajların doluluk oranı sıcaklık ve yağış azlığı nedeniyle düştü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Seçim Kurulu Müdürü, farklı partilere alkış istedi
    11:00 Seçim Kurulu Müdürü, farklı partilere alkış istedi

    Bursa İl Seçim Kurulu Müdürü Mehmet US, Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Bozbey ve AK Partili Gürsu Belediye Başkanı Mustafa Işık için aynı alkışı istedi. Olayın ardından soruşturma başlatıldı.

  • Bornova Belediyesi Evka-3 Mahallesi'nde Asfaltlama Çalışması Başlattı
    10:59 Bornova Belediyesi Evka-3 Mahallesi'nde Asfaltlama Çalışması Başlattı

    Bornova Belediyesi, Evka-3 Mahallesi'nde uzun süredir talep edilen asfaltlama çalışmasını başlattı. Başkan Ömer Eşki, 'Bornova'nın her yerinde yoğun bir şekilde hem kazı hem de asfaltlama çalışması yapacağız. Bornova'da temiz yollar, düzgün kaldırımlar inşa etmek istiyoruz' dedi.

  • Hatay Defne'de bir evde çıkan yangın söndürüldü
    10:58 Hatay Defne'de bir evde çıkan yangın söndürüldü

    Hatay'ın Defne ilçesine bağlı Esenbulak Mahallesi'nde bir evde çıkan yangın, itfaiye ekipleri tarafından kısa sürede söndürüldü. Yangının söndürülmesinin ardından evde soğutma çalışmaları yapıldı. Olayda herhangi bir yaralanma veya can kaybı yaşanmazken, evde maddi hasar meydana geldi.

  • Şırnak'ta Gençler Çağla Toplamak İçin 20 Kilometre Yol Katetti
    10:56 Şırnak'ta Gençler Çağla Toplamak İçin 20 Kilometre Yol Katetti

    Şırnak'ın Beytüşşebap ve Uludere ilçelerinde yetişen badem ağaçları meyve vermeye başladı. Baharın habercisi olan çağlaları toplamak için Başaran köyünden bir grup genç, yaklaşık 20 kilometre yol kat ederek bölgeye geldi. Günlerdir toplama çalışmalarını sürdüren gençler, hem satmak hem de yemek için çağla topluyor.


Advertisement