Doğu Anadolu'da Bölgesi'ndeki Kış - Son Dakika
Güncel

Doğu Anadolu'da Bölgesi'ndeki Kış

Doğu Anadolu Bölgesi'nde kar ve tipi yüzünden Van, Bitlis, Muş ve Hakkari'de 93 köy ve mezraya ulaşım sağlanamıyor.

21.01.2018 11:44
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Doğu Anadolu Bölgesi'nde kar ve tipi yüzünden Van, Bitlis, Muş ve Hakkari'de 93 köy ve mezraya ulaşım sağlanamıyor.

Muş Özel İdaresi Yol ve Ulaşım Hizmetleri Müdürü Mehmet Şah Şentürk, gazetecilere yaptığı açıklamada, kar ve tipi nedeniyle il merkezi ve ilçelerinde 4 köy ve 18 mezra yolunun ulaşıma kapandığını belirtti.

Yüksek kesimlerdeki köy yollarının açılması için ekiplerin aralıksız çalıştığını ifade eden Şentürk, kapalı köy yollarını en kısa sürede ulaşıma açacaklarını aktardı.

Fırtına sonucu elektriği kesilen merkeze bağlı Üçevler grubundaki 8 köy ile 11 mezra için Mehmetçik'ten destek alan Vangölü Elektrik Dağıtım AŞ (VEDAŞ) ekiplerinin Kozma Dağı bölgesine 8 saatlik zorlu yürüyüş sonrası ulaştığını aktaran Şentürk, yoğun kar yağışı ve fırtınanın zarar verdiği elektrik kablolarını onarmak amacıyla 25 kilometrelik elektrik hattında zorlu koşullarda çalışma yürüttüğünü söyledi. Şentürk, şöyle konuştu:

"Şu anda bulunduğumuz mevkide ekiplerimiz bu arızayı onardı. Grup köy yollarımıza enerjiyi vermiş durumdayız. Her zorluğa rağmen vatandaşlarımızın enerji ihtiyacını karşılamak için gereken her türlü çalışmayı zor şartlar altında da olsa yapmaktayız, arazinin ağır kış şartlarında vatandaşlarımıza enerji vermek için kar, kış demeden çalışıyoruz. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum."

Olumsuz hava koşulları sebebiyle 3 köy 8 mezra yolunun ulaşıma kapandığı Hakkari, 30'ar köy yolunun kapandığı Bitlis ile Van'da da ekiplerin kapalı yollardaki çalışmaları aralıksız sürüyor.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Doğu Anadolu'da Bölgesi'ndeki Kış - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • İçişleri Bakanı Yerlikaya: Seçimlerde Huzur ve Güven Sağlayacağız
    23:05 İçişleri Bakanı Yerlikaya: Seçimlerde Huzur ve Güven Sağlayacağız

    İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, seçimlerin huzur ve güven ortamında yapılması görevinin İçişleri Bakanlığı'na ait olduğunu belirterek, 600 bin mesai arkadaşıyla seçim sürecinde bu huzuru ve güveni sağlayacaklarına inandıklarını söyledi. Yerlikaya ayrıca, terör örgütleri ve organize suç örgütleriyle mücadelede elde ettikleri başarıları vurgulayarak, devletin ve milletin iradesinden daha büyük bir güç olmadığını ifade etti.

  • AK Parti Diyarbakır İl Teşkilatı, Seçmenleri Etkilemek İçin Yoğun Çalışma Yürütüyor
    23:02 AK Parti Diyarbakır İl Teşkilatı, Seçmenleri Etkilemek İçin Yoğun Çalışma Yürütüyor

    AK Parti Diyarbakır İl Teşkilatı, İl Başkanı Raşit Ocak liderliğinde gerçekleştirdiği çalışmalarla seçmenleri etkilemeye devam ediyor. Örgütlü bir şekilde yapılan bilgilendirme ziyaretlerinde sorular samimiyetle cevaplanırken, sıkıntı yaşanan alanlarda çözümler üretiliyor. Kadınlar ve gençlerin talepleri ise öncelikli olarak değerlendiriliyor.

  • İYİ Parti Genel Başkanı Akşener, Keçiören'de iftar programında konuştu Açıklaması
    22:55 İYİ Parti Genel Başkanı Akşener, Keçiören'de iftar programında konuştu Açıklaması

    İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Ankara Büyükşehir Belediye (ABB) Başkanı Mansur Yavaş'ı eleştirerek, "O artık CHP Genel Merkezi'nin ev kölesi olmuştur.

  • ABD Rusya'yı terör saldırısı konusunda uyardı
    22:53 ABD Rusya'yı terör saldırısı konusunda uyardı

    ABD Ulusal Güvenlik Konseyi Stratejik İletişim Koordinatörü John Kirby, Rusya'yı 22 Mart'ta düzenlenen terör saldırısı hakkında uyardıklarını belirterek, 7 Mart günü saat 11.15'te Rus güvenlik birimlerine yazılı uyarıda bulunduklarını açıkladı.


Advertisement