Doğu Anadolu'da Kar Devam Edecek - Son Dakika
Güncel

Doğu Anadolu'da Kar Devam Edecek

Doğu Anadolu Bölgesi'ndeki 7 ilde kar yağışının devam etmesi bekleniyor.

17.01.2018 10:50
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Doğu Anadolu Bölgesi'ndeki 7 ilde kar yağışının devam etmesi bekleniyor.

Meteoroloji 12. Bölge Müdürlüğünden alınan bilgiye göre, kar yağışının bir süredir etkisini sürdürdüğü bölge genelinde bugün de havanın parçalı, çok bulutlu ve karlı geçeceği tahmin ediliyor.

Erzurum, Erzincan, Kars, Ağrı, Iğdır, Ardahan ile Tunceli çevrelerinde kar yağışı beklenirken bu yağışların Erzurum ve Erzincan'da aralıklı olması öngörülüyor.

Sıcaklığın mevsim normallerinde seyredeceği bölgede rüzgar güney ve güney batı yönlerinden hafif, yer yer orta kuvvette esecek.

Bölgede en düşük hava sıcaklığı, Erzincan ve Iğdır'da 2, Tunceli'de sıfır, sıfırın altında olmak üzere Kars'ta 19, Ardahan'da 18, Erzurum'da 16 ve Ağrı'da 9 derece ölçüldü.

Günün beklenen en yüksek sıcaklığı ise Tunceli'de 6, Erzincan'da 5, Iğdır'da 3, sıfırın altında olmak üzere Ardahan'da 3, Erzurum, Ağrı ve Kars'ta ise 2 derece olması bekleniyor.

Kent merkezlerinde kar kalınlıkları ise Erzurum'da 19, Ardahan'da 18, Kars'ta 5 ve Ağrı'da 4 santimetre olarak ölçüldü.

Erzincan'da 10 köy yolu ulaşıma kapalı

Erzincan'da kar yağışı ve tipi nedeniyle kentin Refahiye ilçesinde 7, Tercan ilçesinde ise 3 olmak üzere 10 köy yolu ulaşıma kapandı.

İl Özel İdaresi, kapalı köy yollarının açılması için 16 ekiple çalışmalarını sürdürüyor.

Yetkililer, bölge genelinde etkisini sürdüren soğuk hava nedeniyle olası buzlanma ve don olayı ile pus olaylarına karşı vatandaşların ve özellikle sürücülerin dikkatli ve tedbirli olması uyarısında bulundu.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Doğu Anadolu'da Kar Devam Edecek - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement