Binlerce fidan toprakla buluştu - Son Dakika
Güncel

Binlerce fidan toprakla buluştu

Van, Hakkari, Bitlis ve Muş'ta "Geleceğe Nefes, Dünyaya Nefes" sloganıyla binlerce fidan toprakla buluşturuldu.

11.11.2021 15:33  Güncelleme: 19:14
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Van, Hakkari, Bitlis ve Muş'ta "Geleceğe Nefes, Dünyaya Nefes" sloganıyla binlerce fidan toprakla buluşturuldu.

Van'da 11 Kasım Milli Ağaçlandırma Günü kapsamında 16 noktada, aralarında çam, selvi, badem, ceviz ve sedir ağaçlarının da bulunduğu 40 bine yakın fidan dikildi.

Van Orman İşletme Müdürlüğü ile Edremit Belediyesi tarafından Eski TOKİ bölgesinde düzenlenen etkinliğe katılan Vali ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mehmet Emin Bilmez, eşi Meral Bilmez ve protokol üyeleri, katılımcılarla fidan dikti.

Bilmez, gazetecilere yaptığı açıklamada, Van'ın orman varlığı en az olan illerden olduğunu, son yıllarda yapılan çalışmalarla bu durumun düzelmeye başladığını söyledi.

Ağaçlandırma konusunda gayret içinde olacaklarını belirten Bilmez, şunları kaydetti:

"Diktiğimiz fidanların yanında kurumlarımıza ve vatandaşlarımıza da 100 bin fidan dağıtımı gerçekleştirilecek. Bugün Edremit'te 7 bin fidan dikildi. Her ilçemizde ağaç dikimi gerçekleştirildi. Çocuklarımızın umutlarıyla birlikte diktiğimiz bu ağaçlarımız büyüyecekler.

Orman oranı en düşük illerden biriyiz. Kargaların diktiği ceviz ağaçları dışında orman varlığımız yok denecek kadar az. Hem Orman Müdürlüğümüz hem de belediyelerimiz bu konuda ciddi bir çaba içinde. Her yıl Van'a ağaç kazandırma gayreti içinde olacağız."

Bilmez, programa katılan Selma Türkmen'in Ankara'da görev yapan oğlu Uzman Çavuş Vedat Türkmen ile telefonda görüşerek annesinin mutluluğunu paylaştı.

Programa, İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Hüseyin Bekmez, Vali Yardımcısı Ömer Faruk Canpolat, ilçe kaymakamları, kurum amirleri, öğrenciler, öğretmenler ve vatandaşlar katıldı.

Binlerce fidan toprakla buluştu
Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Binlerce fidan toprakla buluştu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement